• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Eskil İzlenimlerim

Mustafa BOZDAĞ

BuHafta sonu Düğün nedeni ile Önce köyüm Bozcamahmut daha sonra Eskile birziyaret gerçekleştirdim.

Eskil’deBaşkan Alçay‘ın da düğünde olması münasebetiyle uzun denebilecek bir sohbetimizoldu. Kendileriyle Eskil’de şu anda yapılan çalışmalar hakkında konuştuk.Aklıma takılan konuları sordum Başkan Alçay da açık yüreklilikle cevap verdi.

BaşkanAlçay, “Belediye olarak 2014 yılı başında planladığımız şekilde Belediye çalışmalarısürüyor. Onun dışında Projeye dayalı hizmet kazandırma çalışmalarının sürdüğünüsöyledi.

Başkan,Konuşmamızda Konya Aksaray yolu ile ilgili sohbetimizde Bu yolda olan halkımızıderinden üzen kaza sonucu aramızdan ayrılan Yunus Emre ve Furkan Belgemenin isimleriEskilin En büyük Parklarından Kent parkına ismini verdiklerini söyledi. Bendebu duyarlı davranışından dolayı Başkan Alçay’a teşekkür ettim.

Düğünbitimi ile birlikte hafta sonunu Köyümüz Bozcamahmut ’ta geçirdim. Burada Yol çalışmalarıve okul dikkatimi çekti.

Yolçalışmalarını daha önceki yazılarımda yazdım. Şimdi ise yerinde inceledim veçalışanlarla sohbet etme imkânımda oldu.

 Yol çalışmalarında geçen yıllardaki yolyapımını yapan firmanın değişmesi ile birlikte çalışmalar belli bir hızlanmaolmuş Ama yolun bitim tarihi ile ilgili 2016 sonuna kadar devam edeceğisöylenmektedir. Bu tarihte vatandaşı tedirgin ediyor.

Yolunköyün ortasından geçmesi vatandaş açısından oldukça tehlikeli hale gelmişokullar açılacak duble yol olması nedeni ile köprünün bir tarafı yapılmış bir tarafı yapılmadığı için okul içinçocuklar açısından oldukça tehlike arz etmektedir.  Yol çalışmaları devam etmesine rağmenaraçların süratlerinde bir azalma yok. Sultanhanı’na ve Eşmekaya’da olansinyalizasyon sisteminin Bozcamahmut’a da yapılması gerekiyor.

Gelelimokul meselesine 2013 yılında başlanan ilkokul binasını inceledim. Bina bitmeyeyaklaşmış Ama yine de eksiklikleri var okul açılışına yetişmesi zor amaüzerinde durulması halinde kısa bir süre içerisinde bitirileceği kanaatindeyim.Bildiğim kadarı ile Mevcut bina yeterli gelmiyor.

Sonolarak Ayçiçeği hasadı başlamış yine Kızören’de Konya Şekerin ayçiçek almasıAyçiçek piyasasını etkileyeceğe benziyor. Zira Konya’ya dönüşte uzun kuyrukoluştuğunu gördüm. İnşallah Çiftçinin mahsulü para eder. Bu hafta içerisindeeğitim öğretim anaokullarda ve 1. Sınıflarda başladı. Önümüzdeki haftailköğretim ve lise öğrencileri için ders başlayacak buradan 2014-2015 Eğitimöğretim yılı Tüm öğretmen ve öğrencilere hayırlı olması dilerim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00