• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Eskil İzlenimlerim

Mustafa BOZDAĞ
 

Babamın amcası Olan Mehmet Bozdağ’ın (Çete Emmi) vefatı ile Eskil’de cenazesine katılmak için Konya’dan öncelikle yaylam Bozcamahmut’a daha sonra Eskil’e gittim. Rahmetli Mehmet amcam(Çete emmi) büyük ile büyük, küçük ile küçük olan esprili ve Çok yardımsever bir insandı. Vefatı bizi ve Bozdağ ailesini derinden üzdü.

Gelelim ziyaretimizin diğer Ayrıntılarına

İlk önce Yaylam  Bozcamahmut’a gittim. Burada ilk dikkatimi çeken Köyün dört bir tarafı stabilize yollar ile  çevrilmiş olması, tabi rica isse Çamur Cumhuriyeti olan köyümüz(toprak yapısı nedeni ile yanlış anlaşılmasın) kış ve yağışlı havalarda oluşan çamurdan ayağı pantolonların çamur olmaması mümkün değil idi. Şimdi ise Eskil Belediyesi tarafından yapılan bu stabilize yollar sayesinde nerdeyse köyün her noktasına stabilize yollardan ulaşmak mümkün halkın bu hizmetten dolayı oldukça memnun olmuş diyebilirim. Bende buradan Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ve Ekibini kutluyorum. 


Yaylamızda dikkatimi çeken bir diğer husus yaylada yapılması gereken ve inşaatına başlanan okul inşaatı “HALA BİTMEMİŞ”  köylüler inşaatın devam ettiği  fakat çok yavaş ilerlediği görüşü bildirildi.  Buradan yetkililerin dikkatini çekmek istiyorum ve konu ile ilgilenilmesi konusunda rica ediyorum.

Cenaze için eve geldik oldukça kalabalık halk kitlesi vardı. Birçok tanıdıkla sohbet etme fırsatı bulduk.

Cenazede;

 Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli

Karatay Belediyesi Başkan yardımcıları Hüseyin Baran, Hasan Hüseyin Esfendiyar ve Mehmet Toknal,

Karatay’a Bağlı Belde Belediye Başkanları

ve Karatay Belediyesi Meclis üyeleri ile birlikte katıldı.   

İster istemez Hançerli ve ekibi dikkat çekmeyi başardı. Eskilimizin ileri gelenleri Başkan Hançerli ve ekibine yoğun ilgi gösterdi. Bir süre Sayın Başkan Hançerli ve Belediye Başkanımız Sayın Niyazi Alçay ve ben bir süre yalnız görüşme fırsatımız oldu. Bu arada Hemen Niyazi başkan konuyu Bayram Dinler hocamızın durumunu getirdi.  Konuyu Başkan Hançerliye aktardı. Başkan Alçay Sayın Hançerliye Bayram hoca ile ilgili ayrıntılı bir sunum yaptı diyebilirim. Özellikle “Etkili bir hitabet sanatının olduğuna vurgu yaptı.” Bende Başkanım Biz Konya’da dernekleşmeyi düşünüyoruz. Bu oluşumun ilk adımını Bayram Dinler Hocamızla atmak istiyoruz. Dedim Başkan Hançerli’de inşallah onu yaparsanız çok güzel olur dedi.  Bu arada Başkan Hançerli ile sohbet ederken BBP il Genel Meclisi Üyesi adayı Muhtar Kemal Tura geldi. Hançerli ile bir süre birbirlerine espriyi patlattılar. Hançerliye yakın ilgi ve misafirperverliğini gösterdi. yemek teklifi yaptı. Buradan Kemal Muhtar’a da hürmetkâr tutumumu için teşekkür ediyorum.  Ak Parti Belediye Başkan aday adayı Sayın İbrahim Güdendede, Başkan Niyazi Alçay ve ben bir süre sohbet ettik. Niyazi Alçay ve İbrahim Güdendede Başkan Hançerliyi Belediyeye çay için davet ettiler. Sayın Hançerli kabul etti, ve çay için ekibi ile Eskil Belediye Başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi.  

Diğer ayrıntılar kısaca özetlemek istiyorum Özellikle siyasileri neredeyse tam kadro idi diyebilirim Niyazi Alçay. İbrahim Güdendede, Şerafettin Meral Kemal Tura, aklıma gelenler hatırlayabildiklerim bunlar diğer katılanlar var ise göremediklerim hatırlayamadıklarım kusuruma bakmasınlar. Burada beni mutlu eden taraflardan birisi Sayın Şerafettin Meral’e de ayrı bir parentez açmak istiyorum Ben Eskilde yaylalarında kaç cenazeye katıldıysam her cenazede gördüm diyebilirim Sayın Meralide bu hassasiyetinden dolayı kutluyorum.  Aynı dilekleri Ak Parti Eskil Belediye Başkan aday adayı İbrahim Güdendede içinde söyleyebilirim.

Buradan tekrar tüm yakınlarına başsağlığı diliyor. Rahmetli emininde mekânı cennet olmasını cenabı Allahtan niyaz ederim, Rahmetlinin ölümü Allah’ın rahmeti ile gelmesi yakınlarını ve sevenlerini memnun etti.  Herkesi saygı ile selamlıyorum.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00