• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Eskil İçin Önerilerim

Mustafa BOZDAĞ

İlçemizde Belediye Başkan adaylarıbelli oldu. Bu dönemde Tüm adaylar seviyeli bir yarış yaşandı. Bu süreçte hiçbir olayyaşanmadı. Buda ilçemiz açısından önemli bir gelişme, buradan tüm adaylarateşekkür ediyorum.  Gündemi sıkı birşekilde takip ederek takibmiz sonucunda birçok soru ile karşılaştık bu sorular haberfark.netsitemizdeki yorumlar, bize ışık tuttu. İlçemiz bu dönemde hizmet aldı. Buhizmetlerin alınması konusunda Başta Niyazi Alçay olmak üzere tüm emeğigeçenlere teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde biri birinden değerli adaylarıilçemiz tanıma fırsatımız oldu.

Yapılan yapıldı, önemli olangeleceğe bakmak Bende ilçemizde önümüzdeki dönemde neler yapılmalı kısacaözetlemek istiyorum.

Gelelim bu dönemde neler yapılmalı

 Öncelikle yaylalara hizmet, hizmetede hiç hizmet almamış yayladan başlamak çünkü her yaylanın hizmet hakkıolduğunu düşünüyorum.

Şimdibunları kısaca maddelendirelim.

1.   1-) Yayla yolları yapılması: Bu dönemiçerisinde bir çok yaylanın yolu yapıldı. Bu yaylalar tarihinde ilk defaasfaltla tanışanlar var. Ama bu “Yettimi yetmedi vatandaş daha iyisini istiyor” o zaman daha iyisini yapılmasılazım Tabi yol yapmak zor maliyetli bir iş Köyde kardeşim açık besi yaptırdıaçık besi için 1 kamyon kuma 500 TL ödedi. Gerisini siz düşünün

2.   2-) Büyük ve merkezi yaylalara düğün salonuyapılması: Eskile Bu dönem bir düğün salonu yapıldı. Çokta güzel oldu budönemde de büyük ve merkezi yaylalara düğün salonu yapılarak halkın ayağına birnevi hizmeti yaklaştırmak gerekir diye düşünüyorum. Karakol’da bir insanındüğün tutmak için Eskil’e gelmesi maliyet açısından da ulaşım açısından dasıkıntılı bir durum

3.   3-) Mezarlıklara düzenleme: Eskilmezarlığı bu dönem içerisinde çok güzel bir şekilde yapıldı. Ama yaylalarınmezarlıkları da bir düzenlemeye ihtiyaç duyuyor. Bazı mezarlıkların duvarlarıyıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bunlara da bu dönemde de el atılmalıdüşününcesindeyim.

4.   4-) Belediyede birim sayısı artırılmalı:Bu biraz özel bir şey olacak ama benim fikrimi bir öneri Belediye daha iyihizmet yapabilmek adına (Basın yayın Halkla ilişkiler, Proje /Arge birimi, Bilgiişlem, gibi), birimler kurulmalı, birde Büyükşehirlerdeki ilçe belediyelerindeolduğu gibi başkan yardımcılığı sistemine geçilmeli kısaca çalışan birisininbaşkan yardımcısı olması başkan olmadığında Belediye’yi belediyeciliktenanlayan birinin yönetmesi ve başkanın yükünün biraz hafifletme açısından iyiolacağını düşünüyorum.  

5.   5-) Turizm projeleri geliştirilmeli: BaşkanAlçay’ın turizm projesi olarak tuz gölüne turizmle ilgili seyir yerlerininyapılarak cazibe merkezi haline getirilmesi projesi vardı Aksaray Valisi SelamiAltınok projeye parasal destek olacağım buna söz veriyorum demişti. Şimdiburada ufak bir sorun Vali Aksaray’dan gitti. Buda eskil açısından üzülecek birdurum ama aşılamayacak bir sorun değil projelendirilirse yine destek alınabileceğikanaatindeyim.

6.   6-) İlçemizde tanıtım materyallerini artırmalıyız: ilçemiz şu an şeker pancarı, ayçiçeği, Son yıllarda Tuzgölüile özdeşlemiş durumda bu materyalleri artırmalıyız.

7.   7-) Spor faaliyetlerini artırmalıyız: Biryeri tanıtacaksanız bunu en iyi spor ile yapılabilir. Akhisar nereye bağlı bir yerleşim merkezi desek bir çok kişibilmez ama Akhisarsize neyi ifade ediyor dersek süperligde bir futbol takımı diye birçok insan bilir.   İlçemize FİFA standartlarında suni cim sahayapıldı. Yeni bir kapalı spor salonu bitmek üzere, Eski halı saha yenilendi. Budönemde ise ESKİLGÜCÜ’nün şahlanması gerekmektedir.

8.   8-) Billboard CLP Reklam Panolarıkazandırılması: Eskil gelişti, gelişmeye de devam ediyor. Büyük illerdebillboardlara sürekli reklam veren BİM ve A101 gibi market zincirleri açıldı,Birçok bakkal, bakkal statüsünden Market statüsüne geçti. Diğer işyerleri degelişti. Burada ilçenin belli yerlerine CLP ve Billboard konularak hembelediyeye yeni bir kaynak, ilçe esnafın tanıtımının yapılması buna paralelolarak İlçeye dijital baskı merkezi kurulması sağlanabilir.
 

      Bunlar benim şu an için gözlemlediklerim. Ben Bunlarıbir öneri olarak sunuyorum. Bir sonraki yazımda da İlçemizin En büyükeksikliklerinden olan Eğitim ile ilgili görüşlerimi açıklayacağım.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00