• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Eskil Eğitiminde Değişim!

Mustafa BOZDAĞ

Yaklaşık 3 Yıldır Eskil İlçe Milli Eğitim Müdürlük görevini yürüten Yaşar Kolukısa Karatay Halk Eğitim müdürlüğüne atanması ile Yerine Eskilli bir isim Cumhuriyet İlkokulu Eski müdürü Mesut Görür görevlendirildi.

Öncelikle Yaşar Hocamıza İlçemize yaptıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisi bir Eskilli edası ile Eskilde görevini icra etmeye çalıştı. Kurumlar ile koordineli ve uyum içerisinde çalıştı.  Yeni görevinde kendisine başarılar diliyorum.

Mesut Hoca’nında işi öncelikle zor olduğunu belirtmek isterim. Eskilli birisinin Eskilde bu görevi yürütmesi bir kademe daha zor olarak görüyorum. Mesut hoca gayretli bir arkadaşımız mutlaka bir şeyler yapmak isteyecektir.

Ama şunu söyleyebilirim Eskil’in 2 önemli sorunundan birisi Eğitim diğeri Mera sorunudur. Bu sorunlar çözülmediği sürece Eskil gelişimi geç ve yavaş olur.

Tabi diye bilirsiniz, Eskilin Eğitimde ne gibi sorunları var,

-Köy ve yaylalarımızda kadrolu öğretmen yerine ücretli öğretmen çalıştırılma oranı halen yüksek,

-Eğitim Tesisi konusunda Programa alınmasına rağmen ilkokul ve meslek lisesine atölye ihtiyacı halen giderilebilmiş değil, İlkokulunda yapılacaksa çok fonksiyonlu binanın hem önünden hem de arkasında girişi olabilen yeri geldiğinde 2 okul olarak bile kullanılabilecek bir ilk okul binası olmasını isterim.

-Kaliteli bir lise günümüzde proje lisesi olarak isimlendiriliyor. Kısaca MEB tercih listesinde yer alan bir lisemiz maalesef ki yok! Oysaki bir fen lisesini barındırabilecek sayıda Eskil sınırlarından Fen Lisesi kazanan öğrenci çıkıyor.

-Sağlık Meslek Lisesi bir sıra gündeme gelse de günümüz de gündemden çıktı. Hastanenin Kategorisinin yükselmesi de belki Sağlık Meslek Lisesini açılmasını kolaylaştırabilir. 

-Köy ve Yayla okullarının şartları özellikle eğitim kalitesinin yükseltilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Sonuç olarak bunları ben sürekli yazdım sadece bu dönemde değil benim çocukluk yıllarımdan günümüze her geçen gün iyileşen fakat bir türlü istediği noktaya gelemeyen bir konudur Eskil Eğitimi,

Mesut Hocama da yeni görevinde başarılar dilerim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00