• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Eskil Eğitimde Mağdur Doğunun 100 yıl gerisinde

Mustafa BOZDAĞ

Eğitimde 4+4+4sistemine geçilmesin bu yıl 2. Yılı Eskil Yaylaları ciddi anlamda öğretmen sıkıntısıçekiyor.

Geçen Yıl biryazı yazmıştım “Şehit Recep Bozdağ İlkokulu Öğretmensıkıntısı çekiyor” diye.

O zaman;

·         Fen Bilgisi Öğretmeni

·         İngilizce  Öğretmeni

·         Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni

·         Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen

·         Müzik Öğretmeni

·         Beden Eğitimi Öğretmeni

·         Görsel Sanatlar Öğretmeni

·         Sınıf Öğretmeni 

       Branşlarında eksiklik bulunmakta idi demiştik

Ne var ki  o zamanlar Valilik bu haberi yalanlamıştı.Belli bir süre sonra öğretmen eksikliği ücretli öğretmen ile doldurulmuş. Hadieyvallah dedik Teşekkür ettik.

Bu yıl il içiatamalar yapılırken yine bir haber yaptık “EskilYaylalarında öğretmen sayısı azalıyor”  diye. Baktık kiŞehit Recep Bozdağ İlkokulu ve Ortaokulu 2 öğretmenin il içi atama ile gitti 1de il dışı atama ile gitmiş toplamda 3 öğretmen gitmiş 2 öğretmen gelmişöğrenci sayısı geçen yıl 350 civarında iken bu yıl öğrenci sayısını tam olarakbilmiyorum ama arttığını tahmin ediyorum.

Son yıllardaadını başarıları ile duyuran okullarımız 4+4+4 sisteminin gelmesi ile ilkokulun1 yıl azalması, Ortaokulun 1 yıl artması özellikle köylerde olan branşhocaları(Ortaokul Öğretmenleri) şehirlere kaymış olup maalesef yerlerine yineyeterince atama yapılmamıştır. İlçemizde yer alan özellikle köy ve yayla okullarıbu uygulamadan en çok etkilenen okullar olmuştur. Nitekim Eğitimin Resmen başladı.Eğitimde Aksaklıkların giderilmesi konusunda Okul idaresi ve okulaile birlikleri büyük çaba sarf etmektedir. Okullarımızda bu yıl için fenlisesini kazananlar olmuş, Bu beni mutlu etti. Ama sonra Bu öğrencilerin eğitimgördüğü okullarda öğretmen yetersizliğinden dolayı kazanmak istedikleri liseyegidememe ihtimali olan öğrencilern bulunması ise üzüyor. Çünkü benim felsefemde“Eğitim varsa Başarı var Eğitim yoksa başarıyoktur.”

Son olarak okullarımızdasadece Cumhuriyet İlkokulunda İngilizce öğretmeni olduğunu internetsitelerinden bakarak öğrendim başka hiçbir okulun sitesinde göremedim belkigirilmeyen vardır belki benim göremediğim vardır. Üzülüyorum. Üzülme nedenim ise Milli Eğitim Bakanlığı’nı (MEB), 12 yıllık kademeli vezorunlu yeni eğitim sistemiyle birlikte yabancı dil eğitiminde de yeni birsayfa açmak istiyor. Bu kapsamda çocukların özellikle öğrenmenin yanı sıratelaffuzda yaşadıkları sıkıntıların önüne geçmek için daha önceden 4. sınıftan itibaren verilen yabancı dileğitiminin, 2. sınıfta verilmesiyle önüne geçmeyi planlıyor. Planlıyorfakat Maalesef bizim köylerimiz bu olanaklardan mahrum bırakılıyor. Buproblemin Eskilin Tüm yaylalarında olduğunu düşünüyorum. Şehit Recep Bozdağ ilkokulu ve Ortaokulunda şu andaİngilizce ve Matematik branş öğretmenleri bulunmamakta olup büyük bir ihtimallebu dersler boş geçiyor. İlgililere duyurulur. Benim Çocuğumda Konya Karatay’daBir ilkokula gidiyor  2. Sınıf öğrencisiSınıf Öğretmeni Normal derslerine giriyor Müzik ve İngilizce öğretmeni branşhocaları tarafından eğitimi veriliyor.  Karatayile Bizim Köyün arası 5 Km civarında acaba bizim yaylalarımız. Bu seviyeye nezaman ulaşır.

 

Bir Soru Sormak istiyorum Yetkililere;

·        Acaba Eskilgenelinde kaç tane İngilizce öğretmeni var,

·        Hangi okullarınİngilizce dersi boş geçiyor,

·        Acaba geçen yılolduğu gibi yine mi ücretli öğretmenle doldurulacak,

·        Branşderslerinde özellikle İngilizce de ücretli öğretmen ne kadar katkısağlar(kendini geliştiren ve branşı olupta görev yapan öğretmenleri ayrıtutuyorum)

·        Birde yaylaokullarının maddi eksiklikleri ne kadar yardımcı olunuyor mu? (Boya badana,vs..)

Birtanıdığımın doğuya ataması çıktı Havaalanından Milli Eğitimin Otobüsleri almışgerekli yardımları yaparak okullarına ulaşması sağlanmış bu uygulama çok hoşumagitti demek ki orada öğretmene değer veriliyor gittiği okul bir köy ortaokulu(400 Hanelik bir Köy) Branş öğretmeni eksikliği bulunmamaktadır. Yani atamatamamı ile doğuya yapılıyor doğuda her türlü olanaklar oluşmuş her şey devlettenbekleniyor bizim bölgemizde ise herhalde halktan bekleniyor.

Şu kanaatevardım “Eskil Eğitimde Mağdur Doğunun 100 Yılgerisinde” bu ister kabuledilsin ister edilmesin bana göre böyle Kısaca Eskil öğrencileri EğitimdeMağdur oluyor. Tek beklentimiz sayın bakan Şubat ataması var diye bir imadabulunmuş Yetkililerin Atama yaparken Eskilin Öğretmen eksikliklerini göz ardıetmemelerini ümit ediyorum.

Son olarak Birde Eskilde SBS BİRİNCİSİŞehit Recep Bozdağ Ortaokulu öğrencisi Celal CEYLAN’ı, ve Emeği geçen OkulMüdürü,  değerli öğretmenlerinikutluyorum.

Tüm takipçilerimizi saygıylaselamlıyorum.

İlgili Habeler için Tıklayın

Şehit Recep Bozdağ İlkokuluÖğretmen sıkıntısı çekiyor

Eskil Yaylalarında öğretmensayısı azalıyor

Mustafa BOZDAĞ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00