• BIST 9774
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Eskil Amatör Ligi kurulmalı!

Mustafa BOZDAĞ

Eskil, “Son Yıllarda yaptığı futbol turnuvaları ile Aksaray genelinde farkını ortaya koymaya başladı.” Önceki yıllarda dönem dönem köyler arası turnuvalar düzenlenmiş, Fakat son dönemdeki düzenlenen turnuvalarda oldukça ilgi görmüştür.

Geçen yılki futbol turnuvasından önce ve esnasında;

İlçe Tarım Müdürümüzün elim bir kaza sonucu aramızdan ayrılması, Belediye Başkanımız Niyazi Alçay’ın turnuvayı onun adını vermesi.

Daha sonra talihsiz bir şekilde Eski İl genel meclisi üyesi İbrahim Koyuncu talihsiz bir şekilde aramızdan ayrılması,

Böğet spor Meryemağılı spor maçından önce bir kaza sonucu Eskil Belediye Başkanımız Niyazi Alçay’ın yengesi Navruz Alçay’ın Nevşehir yakınlarında bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılması final maçının oynanmaması bunun üzerine her iki takımın şampiyon sayılması kararı alınmıştır.

Buradan geçen yıl kaza sonucu aramızdan ayrılan bu değerli insanlara Allah’tan rahmet diliyorum sizlerden de 3 ihlas 1 Fatiha okumanızı rica ediyorum.

 Geçen yıl yaşadığımız bu talihsizliklerin inşallah bu yıl yaşanmaz ve turnuvamızın devamlılığını konusunda, Bu da spor anlamında Eskil’in ilerlemesine sebep olur.

Turnuva denilince, Eskil ve bölge insanının içinde bir heyecan, büyük bir kıpırtı uyanır. Son yıllarda Eskil sportif faaliyetlerde adından sıkça söz ettiriyor. Bunda En büyük pay sahibi Eskil Belediyesi, Eskil Kaymakamlığı ve Eskil Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe müdürlüğü diyebiliriz.

Biliyorsunuz Spor dostluktur, Spor Kardeşliktir. Fakat en son Fenerbahçe Beşiktaş maçında da olduğu sporun kültürüne aykırı davranışlar inşallah bu yılki turnuvada yaşanmaz. Turnuva Komitesinin ve hakemlerin de Hz. Ömer’in adaletini düşünerek kararlarını vermeleri en büyük temennimizdir.    

Eskil Kaymakamlığı, Eskil Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe müdürlüğü son dönemdeki faaliyetlerini kısaca özetlersek;

Kurumları arası Futbol turnuvası,

Tekvando sporu,

Atletizm sporu,

Masa tenisi sporu,

Okçuluk Sporu,

Güreş Sporu ile ilgili çalışmalar var

İlçeler Arası Halı saha Futbol Turnuvası bu da en önemlisi diyebiliriz.

Tabi, bunlar ilçemiz açısında önemli gelişme Eskil’li Spor’u seviyor, Spor için tesisleşme konusunda ciddi yatırımlar yapılmış, sporun yapılması için hiçbir engel kalmamış, ama “SEYİRCİ İÇİN TRİBÜN ŞART” bununda 2017 yılı içerisinde yapılacağının müjdesini Başkan Alçay verdi. dolayısıyla bu tip faaliyetlerin başlaması da ilçemizde büyük bir heyecan uyandırmıştır.

TURNUVANIN GÖRÜNÜRLÜK CAZİBESİ ARTIRILMALI!

Evet haber sitelerimizde yıllardır spor yapan Spor’u özel ilgisi olan bir arkadaşımız turnuva ile ilgili kapsamlı bir basın açıklaması yaptı. Bu basın açıklamasını turnuva komitesinin dikkate almasını isterim. 

6 yıldır aralıksız süregelen turnuvada hangi takımların şampiyon olduğu, gol kralları vs. bunlarla ilgili kayıtta bulunmamaktadır. Her geçen yıl talebin arttığı halkımızın bu denli kaynaştığı turnuvanın daha cazip hale getirimesi adına bazı görünürlüklerin yapılmasının gerektiği vurgulanmıştır.

 

Bunlar Kısaca Maddeler halinde yazacak olursak;

 

  1. Web sitesi oluşturulması
  2. Tüm maçların kamera çekimi
  3. Sosyal paylaşım sitesi
  4. Enlerin seçilmesi

 

Eskil Futbolda bir marka olmaya başladı. Aksaray’daki Amatör Ligi düşünecek olursak 2 grupta 17 takım mücadele ediyor. Eğer ki  Alt yapısı oluşturulursa Eskil’in Köyler ve yaylaların  Alt Yapısı oluşturulur. 4-5 köye sahalar yapılır ise Aksaray’dakinden daha fazla takım da çıkar daha kaliteli futbolcularda yetişir. Kuralar çekildi 24 takım yarışacak…

Bu sportif hareketliliğin yaşanması konusunda tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Benim Açık ve Net görüşüm Eskil Köyler arası Amatör Lig Kurulmalı…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00