• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Engelsiz Yaşam alanı!

Mustafa BOZDAĞ

Hepimiz Potansiyel olarak Engelli bireyleriz, Yarın neolacağımızı kestiremeyiz. Bu sebeple engeli olan bireylere elimizden geldiğiölçüde yardım etmek hepimizin görevidir.

 Eskil ’dede geçen HaftaGençlik ve spor bakanlığının desteği ile “EngelsizSosyal Yaşam Alanı” Projesi’nin açılışı yapıldı. Öncelikle belirtmeliyim kibu tip Projelere Eskil Pekte alışık değil! Bu projenin gerçekleşmesi için SayınKaymakamımız Mustafa İlhan’ın kurmuş olduğu Proje ekibi ciddi bir çalışmasonucunda Kaymakamımız girişimleri ile Gençlik ve spor bakanlığı desteği ile buprojenin açılışı Aksaray Valisi Şeref Ataklı tarafından açılışı yapıldı.

Açılış törenine ayrıca Aksaray Vali Yardımcıları Kubilay Ant,Armağan Önal, Sayın Kaymakamımız Mustafa İlhan, Ortaköy Kaymakamı HarunBaşıbüyük, Güzelyurt Kaymakamı Mustafa Duruk, Sarıyahşi Kaymakamı BilgehanKaranfil, Gülağaç Kaymakamı Mehmet Fatih Koca, Ağaçören Kaymakamı Murat Aydın,Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Eşmekaya Belediye Başkanı Tayfur Başkan veçok sayıda vatandaş katıldı. 

Eskile bu proje sayesinde bürokrasi akımı oldu. Bu vesile ile Eskil,Aksaray geneli ilçeler, belde ve köyler için yapılacak yatırımlarla ilgiliçalışmalar ile ilgili vali Yardımcıları ve Kaymakamlar toplantısına evsahipliği yaptı.

Sayın Valimiz daha sonra Aksaray Vali Yardımcıları Kubilay Ant,Armağan Önal, Sayın Kaymakamımız Mustafa İlhan ve İlçe Kaymakamları ile EskilBelediye Başkanlığını ziyaret ederek Belediye Başkanı Niyazi Alçay’danyürütülen hizmetler, sorun ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi aldı. 

Projeninözet olarak içeriği;

Sosyal, ekonomik ve fiziki yönden engelli ve dezavantajlıbireylerin akranlarıyla tanışıp kaynaştırılması, engelli bireylerin sağlıklıbireylerle beraber vakit geçirebileceği sosyal ve sportif alanlarınoluşturulması olarak açıklandı. Proje, Eskil Cumhuriyet İlkokulu içerisindeoluşturulan spor merkezi içerisinde yapıldı.

Eskil ilçe olarak büyüyor. Bunu kabul etmek gerekir. Burada banagöre eksik olan bu tip projelerin gerçekleşebileceği “sosyal tesis” ihtiyacını ortaya koydu.  Oldukça ses getiren Ulusal Basında da genişyer bulan proje bir okul yerine daha güzel bir mekânda yapılabilirdi. Tabi bubenim görüşüm olduğumu belirtmek isterim.

Son olarak Engelsiz Sosyal Yaşam Alanı Projesine maddi ve manevidestek veren Başta Sayın Kaymakamız Mustafa İlhan ve Proje ekibi olmak üzereTüm Eskil halkına ve Esnaflarımıza teşekkür ediyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00