• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

En büyük yatırım insana ve eğitime yapılan yatırımdır

En büyük yatırım insana ve eğitime yapılan yatırımdır
En büyük yatırım insana ve eğitime yapılan yatırımdır

Anadolu Vakfıtarafından Aksaray’da yaptırılan Necmiye-Mehmet Yazıcı Kız Teknik ve MeslekLisesi, Necmiye-Mehmet Yazıcı Kız Öğrenci Yurdu ve Necmiye Yazıcı SporSalonu görkemli bir törenle hizmete açıldı

Eğitim kampüsününaçılış törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin Milli Eğitim Bakan YardımcısıOrhan Erdem,  Aksaray Valisi Selami Altınok, AK Parti Millet Vekilleriİlknur Açıkgöz, Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, Belediye Başkanı Nevzat Palta,Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, Anadolu Vakfı Başkanı Tuncay ÖzilhanYazıcı Ailesi, İşadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

AksarayBelediye Başkanı Nevzat Palta Anadolu Vakfı’nın Aksaray’da açtığı eğitimkampüsü açılışında yaptığı konuşmada insana ve eğitime yapılan yatırımlarınöneminde bahsetti.

AnadoluVakfı yöneticilerine teşekkür ederek söze başlayan Başkan Nevzat Palta, “Güzelbir söz vardır; “ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz”… İşte burada yapılan işve hizmetler kendisini anlatıyor. Fazla söze gerek yok. Anadolu Vakfı’naAksaray’ımıza yapmış oldukları diğer yatırımlarla beraber bugünde açılışınıyapacağımız mükemmel bir eğitim kampüsünden dolayı Aksaraylı hemşerilerim adınayürekten teşekkür ediyorum. Anadolu Vakfı sadece Aksaray’da değil Türkiye’ninfarklı yerlerinde de yatırımlar yapıyor. Aksaray olarak biraz pozitifayrımcılık istiyoruz. Yaptığınız yatırımlar, katkılar parayla ölçülmez. Biz buçalışmaları yürekten destekliyor ve takdir ediyoruz ve devamını da bekliyoruz.Anadolu Vakfı’na da bu yakışır diye düşünüyorum.

Hayırlıişlere hep birlikte vesile olduklarını belirten Başkan Nevzat Palta; “Yaklaşık20 yıl kadar önce de burada bir tesisle, okulla ilgili çalışma yapılmıştı. Yerve güzel bir mekân olarak nerede yapabiliriz diye araştırma yaparken en sonburayla ilgili bir kanaat oluşmuştu. Fakat burası da belediye hizmet alanıolarak ayrılmış.  Milletvekillerimiz,valimiz ve bizler oturup istişare etmiş ve buradaki imar uygulamasınıdeğiştirerek buraya güzel bir eğitim kampüsü yapılmasıyla ilgili kararalmıştık. Belediye meclisimizde de bu imar tadilatını yapmıştık. Şimdigörüyorum ki Hayırlı bir işe hep beraber vesile olmuşuz” dedi.

İnsana veeğitime yapılan yatırımların önemine de değinen Belediye Başkanı Nevzat Palta ;“En büyük yatırım; insana, eğitime yapılan yatırımdır. Eğer çocuklarımızı,torunlarımızı, yarınlarımızı ve güçlü bir Türkiye’yi düşünüyor ve istiyorsakçok güçlü bir eğitime ve iyi yetişmiş insanlara ihtiyacımız var. Tabi çağdaşdeğerlere sahip, modern, çağın bütün gereklerini yerine getiren ve aynı zamandamilli - manevi değerlerine bağlı, vatanına, bayrağına sahip çıkan bir gençlikinşallah bizlerin ve yarınlarımızın kurtuluşuna vesile olur diye düşünüyorum.

Konuşmasınınsonunda Anadolu Vakfı’na buna benzer çalışmalarda her türlü desteğivereceklerini kaydeden Başkan Nevzat Palta; “Ben tekrar emeği geçenlereyürekten teşekkür ediyorum. Yatırımların devamı için bize düşen neyse Aksarayolarak, siyasiler olarak, valimiz başta olmak üzere, şahsım olmak üzere negerekiyorsa her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki insana, eğitime olanyatırımlarınız artsın
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00