• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Ekip ruhu ile bu işi başardık

Ekip ruhu ile bu işi başardık
Ekip ruhu ile bu işi başardık

Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, Belediye BaşkanıNevzat Palta, Eski Milletvekili Ahmet Yaşar, Ticaret ve Sanayi Odası BaşkanıAhmet Koçaş, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, AK Parti Aksaray İlBaşkanı Fatih Yıldırıcı, Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile birlikte AksarayZiraat Odasında bir araya geldiler.

Şehrin idarecileri Aksaray’a yapılan yatırımlarla ilgiliyaptıkları açıklamalarda şu görüşlere yer verdiler.

 

AKSARAY TARİHİ BİR GÜNÜYAŞADI

 

MilletvekiliAli Rıza Alaboyun “Aksaray tarihi bir gününü yaşadı. En önemli olaylardan biribrisa Aksaray’da yatırım kararı aldı. Bu konuda çok büyük hassasiyeti gösterensayın valime belediye başkanıma ve ticaret odası başkanıma ve yönetimdekiherkese teşekkür ediyorum. Onların ortak kararı hassasiyeti olmasaydı bu işibaşaramazdık. bu konuda çok fedakarlık yapıldı çünkü çok büyük bir yatırım, 300milyon dolarlık bir yatırım çünkü. Aksaray’a gelen her türlü yatırımAksaraylının cebine girecek 5 kuruş  10kuruş 5 lira 10 lira 100 lira 1000 lira onların ekmeğinin üzerine sürecek biryağ demektir tuz demektir biber demektir. Yeni bir iş sahasıdır. Ahmet başkançok güzel söyledi. Sütaş bize nasıl hayvancılığı öğrettiyse bristonda bize mercedesgibi bize üretim kültürünü öğretecek. İnsanlarımız içerisinde kalite vekalifiye eleman artacak. Bu Aksaray için bir kazanç Kalifiye elmanın artmasıdemek, eğitimin kültürün artması davranış kültürünün gelişmesi karşılıklısaygını artması refahın gelmesi demek. Bu fabrika sayesinde yan sanayidegelişecektir. Bundan sonra yapacağımız iş bu şirketleri sahiplenmek. Buşirketler artık halkın şirketleri. Bu şirketler milyonlarca hissedarı olankişilerin şirketleri olduğu için. Bizde bu şirketlerin hissedarı olarakdüşünmemiz lazım. Bu şirketleri sahiplenelim. Onların bu sahiplenildiğiduygusunu almaları Aksaray’a çok şeyler verir.

Bir diğerkonu, Yazıcıoğlu ailesinin yaptığı yatırımlar. Bu çerçevede onlar bir kompleksyaptılar Aksaray’da. Onlara da çok teşekkür ediyoruz, nezaket gösterip ailefertlerinin hepsi buraya geldiler. Açılışa katıldılar. Bu arada colinsin sahibiNurettin abi bize iki okul sözü verdi. Buda Aksaray’ımıza yeni bir müjde olsun.Organize sanayideki vermiş olduğumuz arazinin arkasında kot kumaşı imal etmeküzere yeni bir fabrika kuracaklar. Aksaray bir dinamizm kazandı tekerlerdönüyor hızlanarak dönüyor. Gelen firmaları öğrencileri sahiplenmeliyiz.Öğrenciyi sahiplenirsek üniversite gelişir, firmaları sahiplenirsek yenifirmalar gelir. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

 

ÇİFTE BAYRAM YAŞIYORUZ

 

Milletvekili İlknurİnceöz: “Bizler aslında 10 gün sonraki bayramı bekliyoruz ama Aksaray’ahakikaten bayram öngün öncesinden geldi. Çifte bayramı yaşıyoruz. Dün beniözellikle onurlandıran şu oldu, Aksaray’ın dışında yaşayan tüm Aksaraylıhemşerilerimizi Aksaray’a yatırım yapan hemşerilerimizi Aksaray’da ağırladık.Yazıcıların burada yapmış olduğu eğitim kampüsünün açılışını bakanımızın dakatılımıyla birlikte gerçekleştirdik. Aksaray’a sevdalılarının tümkazandıklarını buraya yatırım yapmaları hayırseverlik göstermeleri bizi çokonurlandırdı. Bütün bunların yanında bu süreci el birliği ve gönül birliğiiçinde çok güzel götürdük. Brissa grubunun yaptığı 300 milyon dolarlık yatırımgerçekten çok büyük bir yatırım. Yatırımcılarla yaptığımız görüşmeler sonucundakendilerinin buraya yatırım yapmaları durumunda onları bir aile olarakgöreceğimizi söyledik. Biz milletvekilleri olarak ta ne yapmamız gerekiyorsayapacağımızı söyledik. Brisanın genel müdürü hakan bey biz Aksaray’la aileolduk dedi. Bu çok önemli. Biz onlara bu aidiyet hissini verebilmişiz. Biz bunuhep birlikte sürdüreceğiz. Buraya yapılacak yatırımla çocuklarımız aş iş sahibiolacaklar, Aksaray’ımız büyüyecek. Yatırımla birlikte eğitim sürecine girilecekve sütaş gibi kültür dönüşümüne büyük katkısı olacaktır. Yatırım kararını verengruba çok teşekkür ediyorum. Sayın valimiz başta olmak üzere, belediyebaşkanımız ticaret odası başkanımız organize sanayi yönetimi ve sivil toplumkuruluşlarına yürekten teşekkür ediyorum. TOBB’un burada yapacağı mesleklisesiyle ilgilide yer tahsis edilmiş olup yine insanımıza eğitime yatırımyapılacak. Bu konuda da emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.

 

BU YATIRIMI DUYAN HERKESSEVİNİYOR

 

Aksaray BelediyeBaşkanı Nevzat Palta  “ Bugün buradakıymetli ziraat odası başkanımız borsamız ticaret odamız ve diğer ekibiylebirlikte bu güzel sonucu paylaşmak için buradayız. Ziraat odamızda burada bizimisafir ediyorlar. Aksaray’ımız gelişen bir şehir. Son 10 yıldır organizesanayi olarak söylüyorum 5084 sayılı yasayla birlikte Aksaray’ımız çok ciddiyatırım almaya ve cazip hale gelmeye başladı. Bize düşende başta sayın milletvekilimizsiyaseten il başkanımız ilçe başkanımız belediye başkanı olarak bizler ve sayınvalimiz ama bütün bunlarla birlikte bu ayağın tamamlanmasında işte siz değerlisivil toplum örgütlerimiz odalarımız derneklerimiz vakıflarımız, kim olursaolsun hep söylediğimiz şey ortak derdimiz Aksaray’ımız olacak. Aksaray’ımız biradım daha ileri götürmenin gayreti ve derdi içinde olacağız. Bir fazla insanaiş aş ekmek bulma derdinde olacağız. Eğer bu insanlar huzurlu olursa hepimizhuzurlu oluruz. İnsanlar huzursuz olursa hepimiz huzursuz oluruz.

Esnaf ziyaretleriyapıyorum, bu olayları duymuşlar. Birinci elden de ben anlattım. müthiş bir mutluluk var esnafımızda. Busadece brisanın lastik fabrikası yapma işi değil oradaki insanların Aksaray’agetirdiği katkılar var. Lokantacı seviniyor, sarraf seviniyor ayakkabıcıseviniyor. Herkes seviniyor. Başkanım 2000 kişi çalışacak bunun ciddi anlamdayansımaları olacak. Aksaray için önemli bir olay. İkinci bir mercedes olacak.5-6 aydır bu süreç devam ediyordu. Biz mümkün olduğu kadar basına yansıtmadık.Herkes bu fabrikanın Aksaray’da olmasını istemiyor bu nedenle derindengötürmeye çalıştık. Erken sevinç bazen insanı yolda bırakabilir. Bu işinceosuyla Hakan beyle yemekte bir araya geldik ve orada aldığımız sinyaller biziümitlendirmişti. Daha sonra da başka bir ekiple süreci sonuçlandırdık. Osüreçte vekillerimizle de görüştük. Tabiri caizse ne istedilerse biz her şeyikarşıladık,. O toplantıda bile şu dediler bugün hallediyoruz dedik, şu olmazsaolmaz dediler hayır hemen hallediyoruz aylara sari değil o anda işte anındakarar aldık. İlgili yerlerle görüştük. Bunlar mahremiyet sınırları içerindeaynı gün ya da ertesi gün bir takım problemleri çözdük.

 Hamdolsun mutlu bir son oldu. İnşallah başta Aksaray’ımızainsanımıza şehrimize güzelliklere hayra vesile olur. Bu sadece Aksaray’ınprojesi de değil sonuçta dünya çapında Türkiye çapında bir proje olduğu için, Türkiye’mizede hayırlı olur diye düşünüyorum. Burada emeği geçen başta valimiz belediyebaşkanı olarak ben, ticaret odamız yönetim kurulu üyelerimiz siyasetenvekillerimiz, her aşamasında bir ekip ruhuyla bu işi sonuçlandırdık. İnşallah Aksaray’ımızainsanlarımıza hayırlara vesile olur diyorum. Aksaray iyi yolda yeter ki bizteferruatta boğulmayalım. Şehrimiz insanımız dendiği zaman hepimizin ortakderdi, her şeyi bir tarafa bırakıp gerekirse siyaseti de bir tarafa bırakıpAksaray’ın ortak menfaatlerinde bir olmanın derdi ve gayreti içerisinde olursaksonuç bu noktaya gelir. 9,5 yıllık bir belediye başkanı olarak söylüyorum buekip olarak birlik beraberliği küçük menfaatler için bu birlikteliğimizibozmazsak şehrimiz kazanır Aksaray kazanır, yarınlarımız inşallah daha iyi olurdiyorum. Ben tekrar Hayırlı uğurlu olsun diyorum”.

 

BÜROKRASİ SİYASET VE SİVİL TOPLUMÖRGÜTLERİNİN UYUMU

              NETİCESİNDE BU GÜZELLİKLERİYAŞIYORUZ.

 

Ak Parti İlBaşkanı Fatih Yıldırıcı: Aksaray’ın genelini ilgilendiren bir konuyla ilgiliteşekkür ortamında beraberiz. Türkiye hızlı bir şekilde büyüyor, gelişiyorAksaray’ımızda paralel bir şekilde büyüyor gelişiyor. Bununda ibarelerini dünyaşadık. Aksaray için mutlu güzel bir gündü. Birçok güzelliği hep birlikteyaşadık inşallah daha da büyük güzellikler peşi sıra gelecektir. Bürokrasisiyaset ve sivil toplum örgütlerinin uyumu neticesinde bu güzellikleriyaşıyoruz. Biz bir süreç yönetiyoruz bu sürecide el birliğiyle yönetiyoruz. Bugüzelliklerinde inşallah devamı gelecektir. Aksaray’ın önü açık hayırlıolmasını diliyorum.

 

YATIRIMCILARIN AKSARAY’I TERCİHETMELERİ ÇOK ÖNEMLİ

 

EskiMilletvekili Ahmet Yaşar “ Anadolu vakfını yapmış olduğu eğitim kampüsünde çokşık güzel bir açılış yaptık. Bugünde burada sivil toplum örgütleri vesiyasileri bir arada görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Hep şunu söylemişimdir. Nezaman siyasiler ve sivil toplum örgütleri birlikte çalışıyorsa o ilingelişmesine çok önemli katkılar sağlamıştır. Bugünde bu mutluluğu yaşıyoruz.Brisanın Aksaray’ı tercih etmeleri çok önemli bundan dolayı Aksaray’ı tercihetmelerine katkı sağlayan yerel yöneticilerimiz başta valimiz belediyebaşkanımız milletvekillerimiz ticaret odası başkanımıza çok teşekkür ediyorum.Hem brisa için çok iyi bir seçim oldu, hem de Aksaray için iyi oldu. İstanbul’dangelen işadamları arkadaşlarımızla organze sanayimizi gezdik, gerçekten Aksaray’dakigelişimi gördüler ve çok mutlu oldular. Hem belediyecilik anlamında yapılanyatırımları yerinde gördüler, çok beğendiler çok sevindiler Aksaray çokgelişmiş dediler, organize sanayinde de bazı fabrikaları gezdik, Aksaray’ınufkunun açıldığını ve daha da gelişeceğini söylediler. Çok mutlu oldular. Bizidavet eden Anadolu grubuna teşekkür ediyorum. İstanbul’da yaşayanişadamlarımızda Aksaray’daki gelişimi yerinde tespit etme olanağı buldu. Bizher ne kadar dışarıda da olsak Aksaray’daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz.İstanbul’da yaşayan Aksaraylılar olarak Bütün arkadaşlarımıza çok teşekkürediyorum. Gönlümüz onlarla birlikte her zaman yardımcı olmaya hazırız.

BU YATIRIM BİZE HEYECAN VERDİ

 

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak  “Aksaray’da sevindirici bir olay yaşadıkilimizde. Bu konuyla ilgili emeği geçen başta milletvekillerimize valimize vebelediye başkanımıza teşekkür etmeyi ve minnettar olduğumuzu belirtmeyi borçbildik. Burada en çok emeği geçenlerden biriside belediye başkanımız. Allahrazı olsun diyoruz. Bu bize heyecan verdi şevk verdi. Burada 1000 1500 kişiçalışacağını duyduk buda yaklaşık 5000 6000 kişiye tekabül ediyor. Biz gerekhükümetimizi gerek ilimizin milletvekillerimizi belediye başkanı ve ilbaşkanımızı takip ediyoruz. Kendilerinden çok memnunuz.”

 

 

AKSARAY’IN UFKU AÇIK

 

Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök  “Yazıcı ailesinin Aksaray için yaptığı okulve spor tesislerini açılışı ve Aksaray için gündem oluşturan brisa lastik fabrikasınınAksaray kazandırılmasında vekillerimiz belediye başkanımız sayın valimizticaret odamız ve organize müdürlüğümüz çok büyük gayretler ve emekler sarfettiler.  Bunun için çok teşekkür ederiz.Bundan sonra Aksaray’ın önü açık ufku açık. Ama en önemlisi iyi bir ekip var.Bundan sonra ekip sivil toplum örgütleri halk ve siyasiler, belediyebaşkanımızın hep söylediği bir söz var, mesele aksaraysa gerisi teferruattır.Mesele aksaraysa halkıyla siyasetçisiyle iş adamalarıyla ve sivil toplumkuruluşları ve iş adamlarıyla ortak noktada buluşuyor ve kol kola hareket etmekabiliyetini yakalamış bulunuyoruz.

 

 

BU BAŞARI BİRLİK VE BERABERLİĞİN SONUCUDUR

 

AksarayTicaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş  “Uzunzamandır uğraşlarımız neticesinde Aksaray organize sanayi bölgemize brisalastik fabrikasının kurulacağının müjdesini verdik. Ben tekrar hayırlı uğurluolsun diyorum. Ben ticaret ve sanayi odası başkanlığına geldiğimden beri hepbirlik ve beraberlik mesajı verdim. Ben birlik ve beraberlikten çok şeylerolacağını biliyordum. Bu zamana kadar yaptığım işlerdeki başarının sayesinde debirlik ve beraberlik neticesinde iyi konumlara geldim. Ben başta sayın velimizesayın vekillerime belediye başkanımıza organize yönetim kurundaki arkadaşlaraçok çok teşekkür ediyorum. Bu fabrikanın buraya gelmesi sayesinde buradakiburada ki sanayicilerin faydalanacağını düşünüyorum. Mesela bize bir sütaşgeldi, biz sütaştan çok şeyler öğrendik, hayvancılığı gerçek anlamda ve ciddianlamda sütaş bize öğretti. Bu birlik ve beraberlik sonucu ortaya çıkan birbaşarıdır. Kuşlar bile alayla göç ediyor. Aksaray diğer şehirlere göre çokhızlı gelişen bir şehir. Aksaray’ın önü açık, inşallah Aksaray hak ettiği yeregelecek.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00