• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Eğitimde Sıkıntılarımız…

Mustafa BOZDAĞ

Aksaray’ın coğrafiolarak En Büyük İlçesi Eskil, eğitim tesisi yönünden ise en fakir ilçesikonumunda bulunmaktadır.

BaksanızaEskil’de açılan en son lise, 1993 yılında açılan İmam Hatip Lisesi’dir.

Geçen yıl kaymakamlığın sitesindeyer alan verilere göre de, Eskil’de öğrencinin yaklaşık “%60’ına lise yok!” veriler ile ispatlanmıştır. Gösteriyor ki Buyılda açık liseye kayıt olan öğrenci sayısının artış göstereceği tahminedilmektedir.

Eskiliçin 4+4+4 Sistemi ile ilgili olarak;

4+4+4 Zorunlu eğitimsistemi bu yıl 3 yaşına girecek, Eskil’de bu zorunlu eğitim sistemi ileEskil’de şu ana kadar;

·        Eskilİmam hatip ortaokuluna ek bina ihalesi yapıldı. Halen devam ediyor.

·        Bozcamahmutve Güneşli’ye 5’er derslik okul inşaatı halen devam ediyor.

·        Bayramdüğünve Karakol’a 2’şer derslik yapımı halen devam ediyor.

·        Sonolarak Eskil Çok Programlı Lise Sanat Okulu ihalesi yapıldı. Bu da 200 güniçerisinde bitirileceği hedeflenmektedir.

Bunlardan Çok programlı LiseSanat Okulu hariç diğer yatırımlar başka bir yerde olsa şu ana kadar çoktantamamlanmıştı. Bunların biteceği tarih ile ilgili bende oluşan kanaat 2023vizyonu kapsamına alınmış 2023’e bitirilmesi hedeflenmektedir.

Kısaca özetlemekgerekirse 4+4+4 zorunlu eğitim sisteminde Eskilin hiçbir kazanımı olmadı. Kaybıolmuştur. Nedir bu kayıp diye soracak olursanız işte somut bir örnek, 4+4+4sisteminden sonra Eskil’de kadrolu öğretmen sayısı giderek azalmıştır.

Bir de ileride belki ŞubeMüdürü ya da Milli Eğitim Müdürü olarak görebileceğimiz Eskilli Müdürlerin önükapatılmıştır. Bu müdürler açısından kendilerine yapılan bu davranış onurkırıcı olmuş ve Eskil’de görev yapan Eskilli birçok öğretmen ve idareci “Bugün Bu arkadaşlarımıza yapılan elbet birgün bize de yapılır” diyerek Eskil’den ayrılma hazırlıklarına başlamıştır.Buda Eskil’in geleceği açısından ilerleyen yıllarda Eğitim açısından üzücüsonuçlar doğuracaktır.

Oysa doğup, büyüdükleritoprakların insanına, çocuğuna, evladına hizmet etmeyi onların dertleri iledertlenip yarınlarına katkı sağlamak için taşın altına elini sokmuş bu kişilerekarşı bu durumu reva görenler keşke memleketimiz için aynı duyarlılığı ve otalebelerin hatırına bu hocalarımıza gösterebilselerdi.

Sonuç olarak; Eğitim Eskil’inen büyük sorunu Eskil’e yön veren siyasetçilerbu sorunun çözümü için gerektiği kadar ilgi gösterdiğini düşünmüyorum.

Önümüzdeki haftabaşlayacak olan 2014-2015 eğitim öğretim sezonunun tüm öğretmen,öğrencilerimize hayırlı olması dileğiyle, başarılı bir eğitim yılı dilerim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00