• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Dursun Hoca Eskil için bir değerdir!

Mustafa BOZDAĞ

Geçen Hafta içerisinde Eskilimizi üzen İlçemizde görmek istemediğimiz bir olay yaşandı. Genç bir kardeşimiz beklenmedik bir şekilde hayatına son verdi. Bu arkadaşımızın vefatı nedeni ile sosyal medyada birçok kişi yorumda bulundu. Kısaca konuya vakıf olan da olmayan da bir şeyler yazdı.

Seyit Talaşlı’nın kanser olan babası Recep Amca da, oğlunun ölümünün ardından 2 gün sonra yaşamını yitirdi. Her ikisine de Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

2 ölüm peş peşe gelince Eskil 75. Yıl Lisesi Müdürü Dursun Altan Hoca’nın paylaşımı ulusal basına düşünce CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da gündem oldu. Öncelikle ilçemizin böyle bir olay ile gündeme gelmesinden ben dahil kimse hoşnut değil, fakat burada Dursun Altan hoca paylaşımında kesinlikle art niyet yok. Aileye sahip çıkılmadığı algısı oluşmaya başlayınca Aksaray Valiliği de bir açıklama yaparak Seyit Talaşlı ve ailesine Kaymakamlık, Aksaray Sosyal Yardımlaşma İl Müdürlüğü’nce 2014 yılından itibaren gıda, kömür ve nakdi yardımlar yapıldığını açıkladı.

Bu açıklamadan net bir şekilde şu ortaya çıkıyor ki devletimiz her zaman Talaşlı ailesinin yanında olmuş.

Burada benim eleştireceğim kişi Dursun Hoca değil, ucuz sosyal medya kahramanları…

Bu tip olaylar sonrasında ortaya çıkanlar; hiçbir bilgisi olmayıp eleştiriyorlar:

Devlet kurumlarını, dernekleri, Eskil’in zenginlerini, esnafları ve yardım sever Küçük Bozcamahmut’luları (Seyit Talaşlı’nın ailesi K. Bozcamahmut’tan taşınalı 40 yılı geçmiş günümüzde köylünün %90 tanımıyor.)

Burada sosyal medyadan ve haber sitelerine ismini gizleyerek yorum yapan korkakları eleştiriyorum…

Dursun Hoca’ya gelecek olursak;

Dursun hocayı anlamak için Dursun Hoca’yı tanımak gerek…

Ben kendisini uzun yıllardır yakinen tanıyan birisiyim.

Altan, Eskil Lisesi’nin ilk mezunlarından ve tırnağıyla kazıdığı eğitim hayatında ilk ve orta eğitimini Eskil’de tamamladıktan sonra hiçbir özel ders ve dershaneye gitmeden Selçuk Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği’ni kazanıyor.

Belki içinde bir uhde olarak kalmış olmalı ki, ne zaman ihtiyaç sahibi bir çocuk görse çoğu zaman sağ elin verdiğini sola ele göstermeden maaşıyla kendi imkanlarıyla karşılıyor.

İstiyor ki yeni Dursun Altanlar yetişsin ve bu memlekete, onun insanına hizmet etsin.

Sadece bununla da kalmıyor daha geçtiğimiz günlerde başlattığı kitap kampanyasıyla biz de ESKİLDER olarak destek olduk ve başta kaynak kitaplar olmak üzere okula çok sayıda kitap temin etti.

Hani çocukluğumuzda bir şarkı vardı Öğretmenler için, “Hem bir ana, hem bir baba” diye.

İşte o bir merhamet, fedakarlık, yufka yüreklilik mesleği olan ve kesinlikle herkesin yapamayacağı bir mesleği iliklerine kadar hissederek ilçemizde fedakarca, cefakarca sürdürüyor.

Çiçeği burnunda Aksaray Valimiz Sayın Ali Mantı ve İlçe Kaymakamımız Kübra Karaalioğlu kısa sürede çalışkanlıkları ve herkesimle kurdukları diyaloglarla şimdiden insanlarımızın kalbinde taht kurdu.

Ben yaşanan bu sürecin asla onların moralini bozmadan çalışmalarını sürdürmeliler.

Ve ben Dursun Hocam’ın bu süreçten kazasız belasız bir şekilde o saf ve temizliğiyle alnının akıyla çıkmasını canı gönülden isterken, kendisine destek çıkma adına ilçemizin ve ilimizin önde gelen isimlerine çağrıda bulunmak istiyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00