• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Dünya Birincisi'nden Akdeniz Üniversitesi Rektörü'ne ziyaret

Dünya Birincisi'nden Akdeniz Üniversitesi Rektörü'ne ziyaret
Dünya Birincisi'nden Akdeniz Üniversitesi Rektörü'ne ziyaret
Microsoft Türkiye tarafından 17 Ağustos – 13 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılan “Microsoft Windows 8 Uygulama Geliştirme” ve “Java & Android Developer Yarışması”nda Türkiye birincisi; “Java & Android Develepor”, “Web ve Grafik Tasarım” ve “Yazılım Geliştirme Yarışması”nda dünya birincisi olan Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı ikinci sınıf öğrencisi Gamze Oruç, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi makamında ziyaret etti.
 
Dünya Birincisi'nden Akdeniz Üniversitesi Rektörü'ne ziyaret
 

 Ziyarette Gamze Oruç’u tebrik ederek takdir belgesi veren Rektör Kurtcephe, “Üniversitemizin ve ülkemizin adını böylesi güzel yarışmalarla dünyaya duyurdun. Ne söylesek az. Hedefi çalışmak olan insanların ödülüdür başarı. Sen de bunu çok çalışarak gerçekleştirdin. Çalışkanlığınla, azminle inanıyorum ki bundan sonra da güzel başarılara imza atacaksın. Üniversitem ve ülkem adına seninle gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyorum ” dedi.

Sonuçları öğrendiğinde büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Gamze Oruç, “Çok çalıştım. Dünya birinciliği hedefimdi. Kazanmış olmaktan son derece mutluyum. Bu yarışmalar sayesinde özgüvenim yerine geldi. Gördüm ki hayal ettiğimiz her şeyi gerçekleştirebiliriz. Desteklerinden dolayı Rektörümüze ve tüm hocalarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şimdiki hedefinin ise, eğitimini uzay bilimleri ve teknoloji alanında en iyi şekilde tamamlamak olduğunu belirten Oruç, “İleride ülkeme faydalı olmayı ve uzay bilimleri alanında ışınlanma teknolojisini bulmayı arzu ediyorum” dedi

Ziyarete katılan AÜ Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Sert de, “Gamze’nin  başarılarına öncülük eden başta Rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe olmak üzere tüm hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu başarılar bizim için büyük gurur. Gamze, hem üniversitemizi hem yüksekokulumuzu hem  de ülkemizi çok iyi bir şekilde temsil etti. Başarılarının artarak devam edeceğini düşünüyorum. Bundan sonra da takip edeceği her türlü yarışmada çok iyi derececeler kazanacağından eminim. Gamze’nin  bu başarılarının arkadaşlarına da örnek olmasını temenni ediyorum. Çünkü başarı gerçekten uzakta değil ” ifadesini kullandı. 


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00