• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Dr. Adil doğan’a yapılan saldırıyı kınıyoruz

Dr. Adil doğan’a yapılan saldırıyı kınıyoruz
Dr. Adil doğan’a yapılan saldırıyı kınıyoruz

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel BaşkanıAyhan Çivi, Elbistan Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Adil Doğan’a yapılansaldırıyı kınadı.

Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, 10 Aralık 2013 tarihinde ElbistanDevlet Hastanesinde görevli Radyoloji Uzmanı Dr. Adil Doğan’ın uğradığı saldırısonucu darp edilmesi nedeniyle yaptığı açıklamada; uygulanan sağlıkpolitikaları sonucu vatandaşta oluşan “sınırsız ve anında sağlık hizmetibeklentisinin” sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti tetiklediğini söyledi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin özendirilmesini ve tetiklenmesiniengellemek amacıyla şiddet vakalarının ilgili kişi ve birimlerce medya vekamuoyuyla paylaşımının yasaklandığını hatırlatan Haksen Genel Başkanı AyhanÇivi, vakaların kamuoyundan gizlenmesinin şiddeti azaltmadığını ve sadece adlitedbirlerle önlenmesinin mümkün olmadığını, kalıcı çözüm yerine ara formüllerlevar olan riskler azaltılmaya çalışıldığını söyledi.

Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi açıklamasına şöyle devam etti;

“Sağlıkta şiddet artıyor. Artmaya da devam edecek. Çünkü sağlıktadönüşüm programı çerçevesinde hasta memnuniyetini sağlamaya çalışanpolitikalar, hasta ne isterse olacak algısı yaratacak şekilde hastaya verilensınırsız çeklerle yürütülmeye çalışılıyor. Hastane kurallarına uymamasınarağmen, hastaneden hizmet almaya çalışan, hasta sorumluluklarını yerinegetirmeyen hastalar tarafından sağlık çalışanlarına şiddet uygulanıyor.

Bu nedenle, hastaların hizmet almasında dair politikayı değiştirmediğinizsürece İstendiği kadar kamera konulsun, istendiği kadar güvenlik önemliarttırılsın, uygulanması zor olsa da sağlık çalışanına yönelik şiddete daircezalar arttırılsın, çalışana yönelik şiddeti yok edilemez ancak sayısal olarakazaltılabilir.  Eğer sağlık çalışanınayönelik şiddetin ortadan kaldırılması isteniyorsa hastaların sorumluluklarınıyerine getirmeden hizmet alamayacaklarına dair bilincin geliştirilmesi içinyürütülen sağlık politikalarının değiştirilmesi zorunludur.

İnsan haklarına dayalı sendikacılık yapan bizler sağlığın bir insanhakkı olduğunu biliyor ve yurttaşlarımızın en iyi şekilde sağlık hizmet almasıgerektiğine inanıyoruz. Sağlık hizmeti alma hakkından bir yurttaşımızın en iyişekilde faydalanabilmesi için sağlık çalışanlarının da nitelikli hizmetverebilir koşullara sahip olması gerektiğini de hatırlatmak istiyoruz.

Bugün Elbistan yarın başka bir yer. Hastaların kuralsız, ne isterlerseolacağını düşündükleri bir sağlık hizmeti beklemelerinin karşılığı başka birsağlık çalışanına fatura edilmesin. Sağlıkta Dönüşüm Programınıgerçekleştirilirken uygulanan politikalar hak ve sorumluluk dengesineoturtturularak yürütülsün.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00