• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Daha Yeşil Bir Üniversite İçin Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor

Daha Yeşil Bir Üniversite İçin Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor
Daha Yeşil Bir Üniversite İçin Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor
KayseriOrman Bölge Müdürü Ahmet Kara, Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir veNiğde Orman İşletme Müdür Yardımcısı Mehmet Kaya konuyla ilgili olarak RektörümüzProf. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret etti. 

Ziyarettekonuşan Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, son yıllarda Niğde Üniversitesindegerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterekRektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’e yapılan çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.Orman Bölge Müdürlüğü’nün ve Niğde İşletme Müdürlüğünün Niğde Üniversitesindeyapılacak ağaçlandırma çalışmalarına destek olmak için her zaman hazır olduğunuifade eden Kara, protokole konu sahanın toprak analizlerinin müdürlükleritarafından yapılarak araziye uygun fidanların tahsis edileceğini belirtti.

RektörümüzProf. Dr. Adnan Görür de ağacın insan hayatındaki önemine değinerek, "Doğumile ölüm arasındaki yaşantımızın her anında ağaç ile birlikteyiz. Hayatımızdakibirçok ihtiyacın hammaddesi ağaçtır. Ağaç, yaprağıyla, köküyle, gövdesiyle tümcanlıların ihtiyacını gideren önemli bir varlıktır. Bu nedenle ağaç veyeşilliğe gereken önemi vermek zorundayız" dedi.

Sonbirkaç yıl içerisinde kampusta 7-8 bin ağacın toprakla buluştuğunu bundansonraki süreçte de kampusun orta kısmına doğru yapılacak yeşillendirme ile kampusalanının çok önemli bir eksikliğinin giderileceğini düşündüğünü söyleyen RektörGörür, imzalanan bu protokolle birlikte üniversitemiz ve Akkaya Barajı arasındakalan yaklaşık 180 bin metrekarelik alanın ağaçlandırılacağını belirtti.

Konuşmalarınardından Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür ve Kayseri Orman Bölge Müdürü AhmetKara tarafından protokol imzalandı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00