• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Çocuk Bahane Bilgisayar Şahane!

Mustafa BOZDAĞ

10 Yılı aşkın süredir Bilişim sektöründe çalışan birisi olarak çoğu zamanvatandaşlarımız bilişimle ilgili sorunları, bilmediği, aşamadığı durumlardayada bilgisayar veya bilgisayar ürünlerini almak istediklerinde beni ararlar.

Arama Sebebi

 

"Çocuğumun Ödevinden Bıktım eve bir Bilgisayar almak istiyorum."

Çocukların Ödevi için çocukların ödevlerinden bıktım çocuklar ödev içinya  sürekli internet Cafe’ye, gidiyorlar yada ben yaptırıyorum. buyüzden Nasıl bir bilgisayar alabilirim gibi sorular ile karşılaşıyorum. 

Bu Görüşmelerden de şu sonuçları çıkardım;

ü  Acaba vatandaş haklımı? Gerçekten öğretmenler bilgisayar çıktısı olacakşeklinde çok mu ödev veriyor?

ü  Vatandaş Bilgisayar’ı biliyor mu? Bilmiyorsa çocuklarına ne kadargüveniyor?

ü  Vatandaş Çocuk bahane bilgisayar şahane mi? Yapıyor.

Evet bu 3 maddeye kısaca değinmek istiyorum.

Birinci madde: Gözlemlerim ve araştırmalarımda vatandaşçoğunlukla haklı günümüzde öğretmenlerin çoğunluğu (Tüm öğretmenleri kast etmiyorum) bir ödev veriyor ve çoğu zamanbilgisayar çıktısı olacak diye dayatma yapılıyor yada öğrenci veliye öyleaksettiriyor. 

Ama şahsen bu sebepten dolayı bilgisayar almak banapek mantıklı gelmiyor. Sebebi Bilgisayar teknolojik bir ürün belli bir süregeçtikten sonra demode oluyor. Vatandaş çocuğunun eğitim hayatı boyunca buparayla bu işi rahatlıkla halledebilir.

İkinci madde:  Bireve bilgisayar alabilmek için ebeveynler bilgisayar biliyor mu?  Çocuğunu denetleyebilir mi? önce ebeveynleren az çocukları denetleyebilecek kadar bilgisayar bilmesi görüşündeyim. Çoğuzaman ya hocam benim çocuk daha 5yaşında beni parmağında oynatıyor. 5 yaşında bunu yaparsa ilerde …  düşünemiyorum.

Bilgisayarların, çocuğun ihtiyaç duyacağı tüm deneyimleri sağlayamayacağı,aşırı kullanımı durumunda çocuğu sosyallikten uzaklaştırıp çevredenkoparabileceği unutulmamalıdır

Üçüncü madde: vatandaş çoğu zaman çocuğu bahane ederekbir bilgisayar alıyor çocuktan daha çok o bilgisayarı kendisi vakit öldürmekiçin okey batak gibi oyunlar daha sonra bir de internet; internette de Facebookve msn adresi alarak sosyal Medya’ya hızlı bir giriş yapmakta bilinçsizceinternet ve sosyal medyayı kullanmaktadırlar. Kullanırken de tam bilmedikleriiçin açık vermektedirler. Bu da zamanla aile yapısının bozulmasına maazallahboşanmalara yol açmaktadır. Bu konuda herkesi bilinçli olmaya davetediyorum. 

Burada şunu özellikle belirteyim iyi niyetli olan hiç bir vatandaşımızıkast etmiyor. Bu konuda önce ailelerin bilgisayarı bilmesi bilinçli kullanmasıçocuklarını bilgisayar konusunda bilgilendirmesi ve kontrol etmelerini ve devletimizin özellikle bu konudadaha üst düzey önlemler  almasını ümit ediyor Tüm Müslümanların MübarekRamazan ayının hayırlara vesile olmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00