Çanakkale; milletiradesinin teminatı, vatan toprağınıntapusunun alındığı yerdir”
“Bağımsızlık uğruna 253.000 Şehit verdiğimiz, her bir metrekaresine 8litre kan ile şanlı al bayrağımızı nakşettiğimiz büyük zaferimizi,unutmayacağız, unutturmayacağız”
Mili birlik vebölünmez bütünlüğümüzün teminatı ve tescili olan Çanakkale Zaferimizin 99. Yılınıidrak etmenin gurunu millet olarak birlikte yaşıyoruz.
Atalarımıztarafından kutsal değerleri, bağımsızlık aşkı uğruna cesaretin ve en yükselfedakârlıkların sergilendiği, kendisine vurulmak istenilen esaret zincirleriniparçalayarak tarihin o güne kadar tanık olmadığı “ Çanakkale Geçilmez ” dedirtmiş bir kahramanlık destanının 99. yıldönümünü idrak etmenin onurunuyaşıyoruz.
Türkve Dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi,kutsal vatan topraklarımızı savunmak, korumak için şehitliği görev olarak görenbütünlüğümüzün ölümsüz simgeleri olan azizi vatan evlatlarının anılmasıbakımından önemli bir gündür.
ÇanakkaleZaferi, yokluklar, zorluklar imkânsızlıklar içinde kadını, erkeği, yaşlısı,genci ve çocuğuyla gerçekleştirdiği, Türk Milletini yok etme emelleri taşıyan,kendisinden güçlü düşman orduları karşısında kazanılmış binlerce şehidinkanlarıyla yazdığı onurlu bir zaferdir.
Cumhuriyetimizinkurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ’ün “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrikbir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran buyüksek ruhtur” sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda bucak bucakyurdun her köşesinden ortak bir ülküyle kardeşçe birbirine inanmış, isimsizkahramanların, Mehmetçiğin vatan vemillet sevgisinin de ölümsüz anıtıdır.
Buduygularla Çanakkale Zaferinin 99.Yıldönümünü, bizlere bu vatanı emanet edip,bu büyük destanı yaşatan başta Ulu ÖnderGazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, bu mukaddes topraklar uğrunaeşsiz bir mücadele örneği gösteren hiç çekinmeden canını feda edenşehitlerimizi şükranla yad ederken , Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, şahsım ve Aksaray Barosu adına bu onurlugününüzü kutluyorum.
Av. Levent BOZKURT
Aksaray Barosu Başkanı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.