• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Çalışkan ‘’ Türk adaletine ve devletine olan güvenim bir kez daha tazelenmiştir’’

Çalışkan ‘’ Türk adaletine ve devletine olan güvenim bir kez daha tazelenmiştir’’
SGK Aksaray il müdürü saffet Çalışkan geçtiğimiz günlerde FETÖ/PYD örgütü kapsamından dolayı görevinden alınması ile ilgili bir yazılı açıklama yaparak şunları söyledi

 ‘’Sosyal medya hesabımdan da açıklıkla paylaştığım üzere, 25 Temmuz Pazartesi günü il müdürlüğü görevimden alındım. 26 Temmuz Salı günü de hiçbir suçlama veya gerekçe gösterilmeden görevden uzaklaştırıldım.

Sosyal medya hesabımdan FETÖ/PYD örgütü ile ilgili bir suçlamayı kendime zül sayacağımı hatta hakaret kabul edeceğimi açıkça ifade ettim. Dostlarımın üzülmemesini ifade etmiştim.

Zira bu ülkemizde aziz milletimizin iradesine karşı sadece kalkışma değil, ihtilal hatta kanaatimce cennet vatanımın işgal hareketi karşısında, emniyetimize, adliyemize tüm devlet kurumlarımıza her türlü yardımı yapmak, yanlarında olmak, katkı sağlamak zamanı ve bu en tabii vazifemizdir.

Emniyet,  savcılık soruşturmalarına müteakiben çıkarıldığım mahkemece de serbest bırakıldım. Yani her zaman saygı duyduğumuz, güvendiğimiz Türk adaletine ve devletine olan güvenim bir kez daha tazelenmiştir.

Zindanlarla - makam odasını haktan bilmediğimiz sürece hatta  bir bilemediğimiz sürece ‘’Amentünün şartlarıyla amel edememiş oluruz diye düşünüyorum’’. Bu vesile ile de Hz.Yusuf (A.S) peygamberimizin zindanda ki sünnetini de işlemenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Necip Fazıl’ın ‘’Zindandan Mehmet’e mektuplar, şiirinin ancak zindanda bu kadar anlamlı olduğunu anladım.

15 Temmuz gecesinden itibaren gözaltına alındığım geceye kadar aralıksız eşim, çocuklarım hatta torunlarımla katıldığım demokrasi nöbetine üç gün ara vermiş oldum, bu akşamdan itibaren inşallah kaldığımız yerden bu  sadece demokrasi değil devlet ve İslam nöbetine tekrar devam edeceğiz.

Bu süre zarfında gerek emniyet teşkilatımızın gerekse adli kurumlarımızdan görevlerini en iyi şekilde yaptıklarına bir kez daha şahit oldum. Tüm görevlilere teşekkür ediyorum.  Bu süreçte arayan, üzüntülerini ifade eden tüm dostlarıma, üzüntülerini ifade eden sayın milletvekillerimize ve diğer yetkililere şükranlarımı ifade ediyorum.

Bu karmaşık süreçte devletimizin, görevlilerimizin haklıyı – haksızdan ayırt etmeleri çok zor. Onları anlayışla karşılamamız yanında, ilgili kurumlara yapabileceğimiz tüm katkıyı sağlamamız gerektiğini de ifade etmek istiyorum.

 

Kamuoyuna saygı ile arz ederim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00