• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Burs ve Derneğimizin Temsil Yetkisi!

Mustafa BOZDAĞ

Bir grup Eskil sevdalısı tarafından Konya’da, Eskil Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği ismi ile kurulan ve  kuruluşu üzerinden henüz 1 yıl bile geçmemişken yaptığı çalışmalar takdir ile karşılanıyor. 

Dernek, 10 Eylül 2017 ilk genel kurulunu yapmış, yeni genç ve dinamik yönetim kurulu  oluşturulmuştur. Yeni yönetim hemen hızlı bir şekilde görev dağılımı yaparak, planlanan faaliyetleri bir bir hayata geçirmeye başladı.

İlk olarak komisyonlar oluşturuldu. Oluşturulan komisyonlar,

Eğitim Komisyonu,

Kadın ve Gençlik Kolları Komisyonu,

Hukuk Komisyonu,

Mali Yapı ve Denetim Komisyonu,

Medya ve İletişim Komisyonu

Sosyal Hizmetler ve Üyelik Komisyonu

Dernek, şu ana kadar bir çok sosyal faaliyetin yanında, dini günlerde yaptığı ikramlar, Eskilli olan hemşerilerimizin cenaze haberlerini üyelerine anlık SMS ve sosyal medya üzerinden  duyurma,  gibi rutin faaliyetlerini aksatmadan yerine getiriyor.  

Örneklendirecek olursak, Aşure Etkinliği düzenledi, Her ayın 15’inde halk ile buluşma günü periyodik olarak düzenleniyor. Aralık 15’de “Eskilliler Buluşuyor” toplantılarının 3.sü  Çok yoğun bir katılım ile Eskil Büyük Bozcamahmutlu Konak Izgara salonunda gerçekleşti.

Buradan hiçbir maddi bir çıkar beklemeden firmasını Derneğimize açan Eskil sevdalısı yıllarca Dernek özlemi çeken Değerli büyüğüm Sayın Necati Terlemez abime derneğimiz ve şahsım adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.   

Derneğin Sıçrama noktası Burs!

Yeni yönetim ilk toplantısında bu sene burs verme kararı aldı. Bunun için yönetim kendi arasında yaptığı istişarede 6 -30 Kasım 2017  tarihleri arasında üniversiteli örgün öğretim gören Eskilli öğrencilere burs başvurularını başlattı.

Alınan kararda ilk olarak öğrencilerin müracaatları alınacak denildi.  Bu süreç tamamlandı. 103 geçerli başvuru alındı.

İkinci olarak şu an bu başvurularında bilgilerin doğruluğu değerlendiriliyor. Bunu da en kısa zaman içerisinde değerlendirilip sonuçları 2. Dönemin başında açıklanacak…

Üçüncü olarak ise, Burs miktarının ne kadar olacağı ile ilgili derneğimizde çalışmalarımız devam ediyor. Şu an bu konu ile ilgili açıklama yapmam uygun olmaz.  Ama 2. Dönem inşallah Eskilli Öğrencilerimize burs verilecektir. 

Derneğimize Temsil Yetkisi!

Bu Hafta içerisinde Derneğimiz için önemli bir gelişme yaşandı. Derneğimiz Konya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından ve Karatay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 2 ayrı Mütevelli Heyeti Üye seçimi için davet aldı.  Bu davet ne anlama geliyor. Konya’da faaliyet gösteren 2000’in üzerinde dernek ve vakıf içinde derneğimiz temsilci seçimi için davet aldı. Bu davetiye  de derneğin ne kadar doğru bir yolda hareket ettiğinin çok önemli bir göstergesi diyebilirim.

Sonuç olarak derneğimiz büyüdükçe Eskil adına daha çok faaliyete ve hizmete imza atacak, bu başarı derneğe gönül veren, destek verenler sayesinde oldu. Buradan derneğe gönül ve destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00