• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Brisada Seri üretim Ocak 2018’de Başlayacak

Brisada Seri üretim Ocak 2018’de Başlayacak
Sabancı Holding ve dünyanın en büyük lastik üreticilerinden olan Japon Bridgestone Corporation’ın ortaklığı sonucu Aksaray’da 1000 dönüm alan üzerinde kurulacak 305 milyon dolar yatırım tutarındaki lastik fabrikasının inşaat çalışmaları başladı.

Vali Şeref Ataklı, OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Altundağ, TSO Başkanı Ahmet Koçaş, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar ve OSB Müteşebbis Heyeti Üyelerinden oluşan heyet ile inşaatında 800 kişinin çalışacağı Brisa lastik fabrikasının inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Brisa A.Ş. yöneticileri ve diğer teknik ekiple görüşen Vali Ataklı yaklaşık 4 bin kişinin istihdamının öngörüldüğü yatırımın büyük ve önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

-Yatırımcıların her zaman yanındayız

Vali Ataklı, Brisa’nın Aksaray’da üretime geçmesini heyecanla beklediklerini belirterek; ‘Bizler yatırım üretim yapan bütün kuruluşlarımıza destek olma yükümlülüğündeyiz. Brisa ve Aksaray’da üretim yapan, Aksaray’ın gelişmesine, kalkınmasına vatandaşlarımızın refah düzeyinin artmasına katkı sağlayacak yatırımların yatırımcıların her zaman destekçisiyiz.’ dedi.

-Meslek lisesinde yeni dal açıldı

Brisa yatırımı ile birlikte ilerde ihtiyaç duyulacak yetişmiş eleman ihtiyacının da göz önünde bulundurduklarını açıklayan Vali Ataklı, ihtiyaç duyulan alanlarda kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi amacıyla meslek lisesinde dal açıldığını, lastik fabrikasının üretime geçtiği dönemde de bu elemanların eğitimlerini tamamlayarak mezun duruma geleceklerini böylece yetişmiş eleman ihtiyacının da karşılanacağını belirtti.

-İnşaatında 800 kişi çalışacak; Seri üretim Ocak 2018’de

Brisa A.Ş. yöneticileri Vali Şeref Ataklı’ya bilgi vererek;  Aksaray yatırımının yapılan planlama doğrultusunda sorunsuz şekilde devam ettiğini söylediler.

Şantiye ofislerinin hızla kurulmaya başladığını, Brisa Aksaray lastik fabrikasının inşaatında toplamda 800 kişinin çalışacağını belirten yöneticileri; Brisa’nın Aksaray’da 2017 yılı Mart ayında deneme üretimine başlayacağını,  Plan dâhilinde çalışmalarımız sürdüğünü Ocak 2018’de seri üretime başlayacaklarını bildirdiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00