• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Brisa Aksaray’da yılda 4,2 milyon lastik üretecek

Brisa Aksaray’da yılda 4,2 milyon lastik üretecek
Brisa Aksaray’da yılda 4,2 milyon lastik üretecek
OSB Başkan Vekili ve Belediye Başkanı Nevzat Palta AksarayOrganize Sanayi Bölgesinde 960 bin metrekare alanda yıllık 4,2 milyon adetlastik üretecek fabrikanın 2017 yılı sonunda inşaat yatırımını tamamlayacağınıilk etapta bin kişiye yakın bir istihdam sağlanacağını kaydetti.

Sabancı Holding ve dünyanın en büyük lastik üreticisi Japon BridgestoneCorporation’ın ortaklığı ile Aksaray’akurulacak olan lastik fabrikasının heyecanı ve yankıları devam ediyor.

Yıllıküretim kapasitesinin 4,2 milyon adet olması planlanan Aksaray fabrikasındabinek ve hafif ticari araç lastiği üretecek olan Brisa, üretime 2018 yılıitibariyle başlamayı planlıyor.

Organize Sanayi BölgesiBaşkan Vekili ve Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise bir ekip olarakAksaray’ın geleceği ile ilgili mutlu bir sonucu, büyük yatırım müjdesini hepberaber verdiklerini söyledi.

_____Aksaray’ın Türkiye de5084 sayılı kanunla beraber en çok yatırım alan illerden bir tanesi olduğunuifade eden OSB Başkan Vekili ve Belediye Başkanı Nevzat Palta, ‘Aksaray öylebir noktaya geldi ki daha da seçici olmaya başladık. Gelsin de ne olursa gelsinmantığı değil, Aksaray adına bu yatırımların bir fayda sağlaması lazım hem deülkemiz adına ciddi katma değer sağlaması lazım. Çevre adına çok ciddisıkıntılar olmaması lazım. Bunları tabiri caiz ise ince eleyip sık dokuyoruz.Aksaray da şu an da 143 fabrika üretim yapıyor 7 bine yakın insan iş aş bulmuşdurumda. 10’larca fabrikamızda inşaat aşamasını devam ettiriyor. Bu Aksaray ‘dason 9-10 yıl içerisindeki tablodur.’ dedi. 

_____Brisa’nın yatırımkararını alması ile kendileri açısından bunun kaymaklı kadayıf olduğunusöyleyen Belediye Başkanı Nevzat Palta, ‘Aksaray’ımız da en çok miktar olarakve istihdam anlamında OSB’de tek kalemde yapılan en büyük yatırım olarakdeğerlendiriyorum. Yatırımcımızın taleplerin büyük kısmını yerine getirdik.Sonuç olarak bugün kamuoyuna açıklandığı gibi bu yatırım Aksaray yapılacak.Büyük bir olay, 750- bin kişi arasında bir istihdamdan bahsediyoruz. İlkaşamada bu daha sonra 2 binlere çıkacak, yan sanayi yan sektörler ile 3 binkişiden bahsediyoruz. 50 yan sanayiden bahsediyorlar fabrika ile beraber yansanayiden bahsediyoruz. Taşımacılık anlamında ciddi katkılar sağlayacak. 300milyon dolar yatırım ilk aşamada yapılacak daha sonra 1 milyar dolara kadargiden bir yatırım olmuş olacak. İnşallah hayırlı olur. Şehrimiz ülkemiz içinhayırlı olur diyorum.’ diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00