• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Bozcamahmut’a Trafik Lambası Şart!

Mustafa BOZDAĞ

Bu Konuyu defalarca gündeme getirdim. Fakat şu ana kadar bir sonuç aldık mı?

Hayır…

Köyümüz içerisinde geçen yol duble yol olmadan önce Konya Aksaray yolu trafiği açısından rahatlamış olsa da Köy halk açısından yapılan yol eski yola göre daha riskli hale geldi.

Neden riskli hale geldi eskiden yol tek şerit olduğu için arabaların hızı şu ana göre çok çok yavaştı. Araba durmak istediğinde hızı ağır olduğu için durabiliyordu. Şimdi ise köy içerisinden arabalar “İbrahim YK’nın şarkısında olduğu gibi bas gaza canım bas gaza kim tutar seni bas gaza deyip” Allah ne verdiyse 170, 180 km hızla çok rahat gidebiliyorlar. 

Bundan yaklaşık önce köyde amcamın düğüne gittim tam yemek yicektik bir “PAT” sesi geldi ana kaza dediler. Hemen koştuk Arabanın biri bir komşumuzun koyun sürüsü yol kenarından geçerken gece karanlığında koyun ürkmüş 160 koyunluk bir sürünün bir kısmı ürkme sonucu yola çıkmış kazanın başlangıç yeri ile bitiş yeri arasında yaklaşık 100 metrelik bir mesafe var. Benim gece karanlığında sayabildiğim 30 civarı koyun telef oldu. Bazı koyunların karınlarından kuzular yola fırlamış, çok üzücü bir durum Hem araba sahibinin arabasında hazar var, hemde koyun sürüsünün sahibinin ciddi zararı var. Yazık Allahlım beterinden korusun tek tesellimiz can kaybının olmaması Kazanın her iki tarafına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Kaza sonrası Halkın ağzından çıkan tek kelime şuraya bir lamba koymadılar

Evet yol duble yol olmadan önce kazanın olduğu bölge olan İsmail bozdağ’ın evinin arkasında uyarıcı güneş enerjisi ile çalışan caydırıcıda olsa bir lamba vardı. Aynı lamba meraller Petrol’ün orda da vardı. Dükkanlar dediğimiz bölgede de vardı. En azından köye girerken ana lamba var diyerek hızda yavaşlama oluyordu.

Halk bu konuda çok mustarip, neden yol çok güzel oldu. Ama yol köyümüzü afaki derecede yükseltilmesi ile birlikte köyü nerede ise ikiye ayırdı. Araçların hızı köye girer gibi değil sanki mübarekler otobanda gidiyor. Köyümüz merkezi konumda yolun sağında 40 solunda 50 köy, yayla  ve ilçe ile bağlantısı var.

Yetkililerden ricamız Eskiden Olduğu gibi köyümüzde bulunan trafik lambalarının takılmasını istiyoruz.

Sonuç olarak, merkezi bir konumda olan Bozcamahmut’a trafik lambası bölge halkının güvenliği açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda Karayolları genel müdürlüğünün biraz daha konuya ehemmiyet vermesini, Sayın Valimiz Başta olmak üzere tüm yetkili kurumların bölge halkına bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00