• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Bozcamahmut’a Kamera şart!

Mustafa BOZDAĞ

Bu hafta sonu Eskil Eşmekaya, Sultanhanı, Bozcamahmut ve Yeşiltömek’e gittim. Buralarda yollar ile ilgili belli bölgelerde sıkıntılar var özellikle Sultanhanı Yeşiltömek arası yolda  birkaç bölgede ciddi sıkıntı var çok hızlı giren bir kişi Allah korusun kaza bile yapabilir. Tabi orada doğalgaz çalışması olduğu için bir mazeret vardır. Ama özellikle yolun ortası oyulmuş kısımları bir tamirat geçilebilir.

Gelelim kamera meselesine;

Belki Niyazi Başkan şimdi diyordur. Kamera dediniz getirttim. Hatta belediye olarak büyük bir yükümlülük aldık. Birde kamera neyin nesi diyecektir. Ama insanoğlu bu istek hiçbir zaman bitmiyor.

Bozcamahmut’a trafik lambası gelmesi için yıllardır bir mücadele verdik. Ben bu konu ile ilgili defalarca haber ve köşe yazısı yazdım. Sonunda lamba geldi. Fakat görünen o ki tek başına lamba yeterli olmayacak…

17.07.2018 tarihinde Bozcamahmut’tan Aracım ile Konya’ya hareket ettim. Marketler önünden tali yoldan Ana yola çıkacağım bana yeşil ışık yanıyor. Geçiş yaptım ama Konya istikametinden gelen bir araç kırmızı ışıkta olmasına rağmen beklemeden geçti az daha kalsın kazaya sebebiyet verecekti.

Bu gösteriyor ki’ burada bundan sonra yapılması gereken bana göre 2 önemli husus var

  1. si, Kamera sistemi kurulup, Meralller petrol yakınlarına “DİKKAK MOBESA KAMERA ALANI” uyarısının eklenmesi tabi bu teknik olarak mümkün mü ona yetkililer karar verecektir.
  2. si Bu çağrım Halk’a, “Tali yoldan ana yola geçişte size yeşil ışık yansa dahi ana yoldaki aracın durmasını bekleyin.”  Bu çok önemli ana yoldan gelen bir çok kişi ışığı takmayabiliyor.

 Bu konu ile ilgili çok önemli bir başka bilgi ise  kazalara genelde Konya istikametinden gelen araçlar sebebiyet verirken, çoğunlukla trafik lambasına uymayan yine Konya istikametinden gelen araçların çokluğu dikkat çekiyor.

Bir diğer önemli husus yangınlar ve yangınlara etkili ve çabuk mücadele için Bozcamahmut’a bir itfaiye merkezi kurulması çok güzel olur.  Son günlerde yaşanan yangınlar bunu zorunlu bir ihtiyaç haline getirmiştir.

Sonuç, Trafik Lambası kuralına en çok uyan köylü, hatta motosiklet sürücülerinin bile kırmızı ışıkta beklediklerine şahit oldum. Ama Yabancılar için kamera şart, kamera alanı uyarısı şart.

Benden bu kadar gerisi yetkililere kalmış….

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00