• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

“Biz Engelli Kardeşlerimizin Her Zaman Yanlarındayız”

“Biz Engelli Kardeşlerimizin Her Zaman Yanlarındayız”
“Biz Engelli Kardeşlerimizin Her Zaman Yanlarındayız”

AksarayBelediye Başkanı Nevzat Palta, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığıaçıklamada Engelliler Günü’nün laf olsun diye kutlanmaması gerektiğine dikkatçekerek şunları söyledi. “Öncelikle şehrimizdeki engelli kardeşlerimizin Dünya EngellilerGününü kutluyorum. Tabi ki temennimiz dünyada yaşayan hiç kimse özürlü olmasın.Ama sonuçta bu bir gerçek. Ben engelli kardeşlerimizin her zaman yanlarındaolduğumu özellikle belirtmek istiyorum.

Dünya EngellilerGünü laf olsun diye kutlanmamalıdır. Bugünleri anar, geçeriz gideriz. Ancakbence bu çok basit bir yaklaşım olur. Önemli olan bu günleri iyideğerlendirmektir. İçini doldurmamız lazım. Bu süreçte özürlü kardeşlerimizinistekleri, problemleri, çözüm önerileri, beklentileri, yapılanlar, yapılmasıgerekenler nelerdir? Bunları kamuoyuna duyurmak ve onlarla paylaşmak önemlidir.

Bu aradasağlam insanların da bir gün özürlüğü olmayacağı anlamına gelmez. Dolayısıylaher sağlam insan özürlü olmaya adaydır. Sakatlık ve engellilik oranı her geçengün artıyor. Bu teknoloji ve çağın getirdiği bir takım yeniliklerle beraberoluyor. Bunları da topluma anlatmak ve gündeme getirmek lazım.

 Bu arada son 10 yıldır Hükümetimizinözellikle bu özürlülerle ilgili çıkarmış olduğu yasalar çok önemli. Devrimniteliğinde kararlar olarak değerlendiriyorum. Bizde Aksaray Belediyesi olaraközürlülerle ilgili çok önemli ve ciddi hizmetler vermeye devam ediyoruz.

Özürlüvatandaşlarımızın eğitimde, sağlıkta, sosyal güvencede, sosyal haklarda,ekonomik ve toplumsal mağduriyetten uzak; insan onuruna yaraşır bir yaşamsürmelerini diliyor, toplumda hak ettikleri yere ulaşmalarını temenni ediyorum.Bu vesileyle tekrar tüm engelli hemşerilerimin Dünya Engelliler Gününükutluyorum.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00