• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C

Bir Mavi Tünelde Aksaray'a Yapılsın

Bir Mavi Tünelde Aksaray'a Yapılsın
Bir Mavi Tünelde Aksaray'a Yapılsın

Yıllardır alarm veren yeraltı su seviyesi artık tükenme noktasına geldi. Yenikent ve Sultanhanı bölgesinde eskiden 50 metreden çıkan su 300 metreye kadar düştü. Yeraltı su havzasını besleyecek çılgın bir su projesi yapılmazsa tarımsal üretim %70 azalacak. Binlerce dönüm arazi adeta çöle dönüşecek. Tarım Platformu yarın Aksaray’a gelecek olan Veysel Eroğlu’na bu sorunu anlatarak, “Tarım ve Hayvancılık şehri Aksaray’ın da çılgın projesi su olsun. Bir mavi tünel’de Aksaray’a yapılsın.”diyecekler.

Aksaray Ziraat Odasında gerçekleştirilen toplantıya Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Yenikent Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ak Parti Eskil İlçe Başkanı Mahmut Oruç ve çok sayıda muhtar ve çiftçi katıldı. Aksaray’da yeraltı su havzalarının artık bitme noktasına geldiğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Aksaray’ın su havzalarında ciddi sorunlar yaşandığı artık aşikârdır. Eğer çözüm için şimdi adım atmazsak önümüzdeki dönemlerde tarımsal üretimde %70’e varan bir kayıpla karşılaşabiliriz. Çözümde çevredeki su kaynaklarından Aksaray’a su verilmesidir. Nasıl Göksu’dan Konya ovasına su geldiyse, çevredeki kaynaklardan da Aksaray’a su getirilebilir. Biz Tarım Platformu olarak ciddi bir proje hazırlatıyoruz. Ancak yarın bakanımıza da bu sorunu anlatmalı bu konuda destek istemeliyiz. Bu Aksaray’da tarım ve hayvancılığın gelişmeye devam etmesi için olmazsa olmaz bir şarttır.”dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise konuşmasında suyun önemini vurgulayarak, “Başbakanımızın ülkemizin çehresini değiştirmek için yaptığı çılgın projeleri hepimiz görüyoruz. Yanımızda mavi tünel var. Konya ve çevresi su sorununu çözdü. Binlerce dönüm verimli Aksaray arazilerinin de kurtulması için çılgın bir proje yapılması şart. Bizimde bir mavi tünelimiz olsun. İsrail dağın başındaki arazisini sulayarak tarım yapabiliyorsa bizim ülkemizde, bizim şehrimizde de bu projeler yapılabilir.”dedi.

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ise konuşmasında, “Aksaray’ın %75’i tarım ve hayvancılıkla geçimini temin ediyorsa bizim tarım ve hayvancılığın sorunlarını çözüme kavuşturmamız şarttır. Su sorunu artık kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Çevredeki su kaynaklarından Aksaray havzasına su gelmesi son derece önemlidir. Türkiye’nin en önemli tarım alanlarından biri olan Aksaray’ın su sorununun çözülmesi hatta kıraç alanların bile sulanabilir hale gelmesi ekonomik girdi açısından da son derece önemlidir. Hükümetimiz çok önemli projeleri, hayal denen çalışmaları hayata geçiriyor. Bence Aksaray’a dış havzadan su gelmesi çokta zor olmayacaktır.”dedi.

Toplantının sonunda Bakan Veysel Eroğlu’na su sorununun ciddi bir şekilde iletilmesi ve çözüm için biran evvel çalışmalara başlanması için her türlü girişimin yapılması kararı alındı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00