• BIST 10173.42
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 8 °C

Bende Varım Tiyatrosu!

Mustafa BOZDAĞ

Her Şey Psikiyatri Uzmanı Dr. Basri Köylü ’nün Aksaray Devlet Hastanesi Hastanesine atanması ile başladı. Kafasındaki fikirleri Aksaray Basınından Gökten Öztürk’ü alarak bir bir uygulamaya başladı.

Aksaray Son zamanlarda 2 önemli proje ile adını duyurdu. Bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Birincisi Aksaray Belediyesinin ve diğer kuruluşların katkıları ile Somuncu Baba Aşkın sırrı filmi ikincisi ise Basri Köylünün Şizofren Hastaları için bende varım tiyatrosu bunlar hem ulusal hem de yerel basında sıklıkla yer buldu.

Tabi somuncu baba aşkın sırrı filmi için ciddi bir efor emek sarf edildi. Tanıtımı da güzel yapıldı. Buradan Başta Aksaray Belediyesi olmak üzere İl Kültür Müdürlüğü ve tüm emeği geçenleri kutluyorum.

Benim en çok ilgimi çeken bir proje olan Dr. Basri Köylü ve ekibinin kısa sürede güzel bir proje yapması önce Aksaray daha sonra Konya, Bursa İstanbul gibi birçok yerde gösteri yaparak Sabancı grubunun ilgisini çekmeyi başardı. Sabancı grubunun ilgisi ile birlikte ulusal medyada bu projeyi her gün görmeye başladık. Burada Sayın Basri Köylü başta olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum.

Burada Basın kanadında bu projenin tanıtımı için gecesini gündüzüne katan, gündüz tiyatro ekibi ile Gece haber ve Sosyal medyadan duyuran, Gazeteci Sayın Gökten Öztürk te özverili çalışmalarından dolayı büyük bir teşekkürü hak ediyor.

Yalınız böyle güzel bir oluşum için Aksaray olarak ciddi bir destek verebiliyor muyuz o önemli bir oluşum oluşturuluyor bu oluşum Şizofren Hastaları topluma kazandırma projesi bu oluşum her geçen gün büyüyor. Oluşum büyüdükçe desteğin giderek artması gerekirken desteğin aynı oranda gitmediğini görülüyor. Aksaray olarak daha çok destek olmalıyız.  

Bende 2011 yılında Mevlana kalkınma Ajansı Karatay Belediyesi iş birliği ile yüklenici firma Özbim Eğitim Kurumları olarak 6 ay engelli öğrencilere ve bayanlara eğitim verdim.  O proje benim hayatımın projesi idi. çok zevk aldım halen unutamadığım bir dönem olarak hafızalarımda, Karatay Belediye Başkanı Sayın Mehmet Hançerli’de o projeye çok önem verdi. gereken ne ise yaptı. O dönem kursiyerlerinden bir tanesi kilo problemi olan Bayram Özgür idi yakın bir zamanda kaybettik. Mekânı cennet olsun hepsi biri birinden değerli pırıl pırıl insanlardı.

 Sonuç olarak, o dönemde İstanbul’da bir bilişim fuarına katılmıştım. Orada bir panel vardı  konusu Engelliler ve bilişimdi. Orada bir bakanlık yetkilisi konuşmasını şu cümleler ile bitirdi. Bende yazımı aynı cümleler ile bitirmek istiyorum Hepimiz Potansiyel bir engelliyiz…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00