• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Belediyeden mükelleflere çağrı “verginizi son güne bırakmadan ödeyin”

Belediyeden mükelleflere çağrı “verginizi son güne bırakmadan ödeyin”
Belediyeden mükelleflere çağrı “verginizi son güne bırakmadan ödeyin”

AksarayBelediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, Vatandaşların emlak, ilan,reklam ve işyerleri için Çevre Temizlik vergilerini Kasım ayı sonuna kadaryatırmaları gerektiğini belirttiler.

AksarayBelediyesi Mali Hizmetler Müdürü Mesut Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamadaşunları söyledi 

“AksarayBelediyesi sınırları içinde emlak sahibi olan vatandaşlarımızın Emlak ve işyerisahiplerinin Çevre Temizlik İlan Reklâm vergileri 2. Taksiti  Aksaray Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüveznelerinden ve  www.aksaray.bel.tradresine girerek e- belediye sisteminden vergilerini kolaylıkla yatırabileceğigibi  238378 numaralı posta çekihesabından ödeme imkanına da sahiptir. Ayrıca Vatandaşlarımız  Kredi Kartı ile de borçlarını ödeyebilirler,Bonus kartla 100 tl ve üzeri her türlü ödemeler 5 aya kadartaksitlendirilecektir.

Mükelleflertaksitlendirmeden dolayı herhangi bir masraf, komisyon veya faiz gibi değişikisimler altında ilave bir ödeme de yapmayacaktır.

Bilindiğigibi evlerden çevre temizlik vergisi tahsili su faturalarıyla tahsil edilmekte,ancak işyerlerinin çevre temizlik vergileri ayrı olarak belediyemizce tahsiledilmektedir. Bu nedenle işyeri sahibi vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz vecezalı duruma düşmeden vergilerini yatırmalarını sağlıyoruz.’ dedi.

Vatandaşlarıngeçmiş yıllara ait birikmiş Emlak, Çevre Temizlik,İlan Reklam vergilerini deaynı yukarda belirtilen şekilde yatırabileceklerini belirten   Mali Hizmetler Müdürü Mesut Çelik; ‘Vatandaşlarımızdanricamız vergilerini süresi içerisinde son gün olan 29.11.2013 CUMA’’ Gününebırakmadan bu günler içinde yatırmalarıdır. Vatandaşlarımız vergilerinizamanında yatırırlarsa son günlerde izdiham nedeniyle vergilerini yatırırkenzorluk çekmezler.”  dedi.

Çelik,beyan verme konusuna da değinerek şunları söyledi “ Ayrıca Vatandaşlarımızgayrimenkul alımlarında Belediyemize yeni beyan vermekle yükümlüdürler. Tapu venüfus cüzdan fotokopileriyle Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne gelerekgerekli işlemleri yaptırabilirler

Yenialınan gayrimenkul ile ilgili beyanname işlemleri o yılsonuna kadarverilmelidir. Aksi halde vatandaşlarımız usulsüzlük ve vergi ziya cezası ödemekzorundadırlar.”

Satışlardandolayı vatandaşlarımız vergilerini düşürerek, mükellefiyetlerini sonaerdirebilirler.”

Yeniaçılan işyerlerine ait Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergileri için beyannameve bildirim vermek zorundadırlar. Adres değişikliği yapan veya işyerlerinikapatan mükelleflerimiz Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğüne gelerek gerekliişlemleri yaptırmakla yükümlüdürler.

         Açıklamadason olarak Vergilerini zamanında yatırmayanların gecikme zammı ödemek zorundakalacağı bilgisine yer verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00