• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Bayram Hocanın Adaylığı

Mustafa BOZDAĞ

Siyaset yazmayı sevmem ama Bu yazımda mini bir siyaset yapmak istiyorum.  Konu Eskil Menfaati olduğu için bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum.

Konya’da yaşayan biri olarak Eskilli hemşerilerimiz Konya’da azımsanamayacak çoğunlukta olduğu -herkesin malumudur. Konya’da bana göre rahat bir 7-8 bin Eskilli yaşadığını düşünüyorum.  Ama Eskilin özellikle siyasi arenada Konya’da iyi bir şekilde temsil edildiğini düşünmüyorum.  Bu 7-8 bin kişinin temsilcilerinin olması gerekir diye düşünüyorum. Ne zaman bir yapılacak işimiz düşse siyasi arena gösteriliyor. Sakın yanlış anlaşılmasın benim siyasetle şu ana kadar pek işim olmadı. Bu sadece bu dönemde değil ben kendimi bildim bileli böyle...

En Basitinden Bir derneğimiz bile yok Konya’da Bir belediye başkanı Bir manifatura dükkanını ziyareti esnasında Demişler başkanım Eskillilerin sorunları ile neden ilgilenmiyorsunuz “Başkan’da Siz önce Eskilliler olarak bir dernek kurun dernek vasıtası ile isteklerinizi bildirin.” Biz Tek Tek vatandaşın isteğine cevap veremeyebiliriz.

Bu konuda belediye başkanı çok haklı bir söz söylemiş gerçekten bir dernek şart Bunun için birilerinin taşın altına elini sokması gerekir.

Bir zamanlar Bayram Dinler Hoca dernek kurmak için çalıştı ama Kuramadı. Derneğin adı bile belirlenmişti "Eskil Kültür ve Yardımlaşma Derneği" olarak kurulacaktı. Fakat olmadı. Burada Konya’da yaşayan Eskilliler olarak duyarsız davrandık birçok kişi bu derneği kuracağız bize ne faydası olacak gibi talepleri olmuş Bir kere dernek işi menfaat değil gönül işidir. Bunun için gönüllüler olması gerekir. Ama şahsım olarak derneğin kurulması taraftarıyım. Keşke zamanımız olsa derneğe kurulmasına katkı sağlayabilsek ama şu an için benim açımdan bu imkansız ama destek olurum.

İkinci olarak; Konya’da siyasi arenada bir temsilcimiz yok malumunuz önümüz seçim Belediyelere en azından Bir Meclis Üyesi Eskilli olarak koymanın tam zamanı Meclis üyesi olmak içinde biliniyor ki boş zamanı olacak Bunun içinde Karatay Belediyesi Eskilliler için en uygun adres Karatay’da oturan Eskilli sayısı oldukça fazla bu da bir avantaj gözüküyor.

Son günlerde bu konuda bir gelişmenin olduğunu duydum.

Bayram Dinler Hoca Karatay Belediyesi Meclis Üyeliğine adaylıkla ilgili çalışma yapıyormuş. Tabi Bir Eskilli olarak bu girişime oldukça mutlu olduğumu belirtmek isterim çünkü sonuç olarak biz Eskillilerin bir temsilcisi olabilme imkanı doğmuş olur. Bu konuda Bayram hocamı aradım ne adayım dedi nede yalanladı Belki bu yazıdan sonra Ya adayım der yada yalanlar, yalanlar ise üzülürüm çünkü burada Eskilli yine temsilcisiz kalır.   Bu Konya’da yine de Sayın Bayram Dinler hocamdan bir açıklama beklediğimizi belirtmek isteriz.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00