• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Bayır Bucak Türkmenlerine 42’inci Yardım Tırı Yola Çıktı

Bayır Bucak Türkmenlerine 42’inci Yardım Tırı Yola Çıktı
Aksaray’da Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen kampanyası çığ gibi büyürken gıda ve giyim gibi insani yardım malzemelerinden oluşan 42. Yardım tırı da dualar eşliğinde yola çıktı.

          Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray halkının yardım konusunda her zaman olduğu gibi şimdide duyarlılık gösterdiği söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

            Erbakan Vakfının organize ettiği Verenel Derneği, İncesu halkı ve din görevlilerinin öncülüğünde Aksaray’da STK’nın destekleriyle Bayırbucak Türkmenleri için hazırlanan 42. Yardım tırı düzenlenen törenle uğurlandı. Cuma Pazarı’nda düzenlenen törende  Erbakan Vakfı Aksaray Şube Başkanı İlhan Demir, dua ederek “İnşallah, Bayır bucak halkı biran evvel selamete kavuşur” dedi. Vakıf Başkanı İlhan Demir, yardım derneklerinin yanında Aksaray Bürokrasinin ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın yardımlara büyük katkı sağladığını belirterek teşekkür etti.

 

            Başkan Haluk Şahin Yazgı konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Erbakan vakfımızın hazırladığı yardım tırının yanındayız. Sivil toplum örgüt temsilcileri destek için buradalar. 42’inci tırımızı gönderiyoruz. Bu bizim için Aksaray’ımız için bir gururdur. Bayırbucak Türkmenlerin sahip çıkarak onları yalnız bırakmayan İncesu halkının, Verenel Derneğimiz ve diğer derneklerimize teşekkür ediyorum. Biz bundan sonra yapılacak yardım ve desteklere her zaman katkı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

            Yardımların 10 Aralık tarihinde başladığını ve bugüne değin 42 tırın Bayır Bucak Türkmenlerine gönderildiğini açıklayan Müsiad Başkanı Eyüp Dağdaş “Sağolsun Valimiz ve Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı ve Aksaray bürokrasi hepsi bize büyük destek verdiler. STK’ların, Aksaray halkının büyük teveccühü oldu. Bu hizmette emeği geçenlerden Allah Razı olsun diyor herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bayırbucak Türkmenleri için hazırlanan yardım tırı, yapılan dualar eşliğinde yola çıktı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00