• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Başkan Nevzat Palta Aksaray Basını İle Akşam Yemeğinde Biraraya Geldi

Başkan Nevzat Palta Aksaray Basını İle Akşam Yemeğinde Biraraya Geldi
Başkan Nevzat Palta Aksaray Basını İle Akşam Yemeğinde Biraraya Geldi

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebeti ile Aksaray’da faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

10 Yıllık belediye başkanlığı süresince Aksaray’a çok güzel hizmetler yaptığına dikkat çeken Belediye Başkanı Nevzat Palta, bu süre içinde Aksaray basını ile çok iyi bir dayanışma içinde olduklarını ve yaptıkları hizmetleri basın aracılığı ile kamuoyuna tanıttıklarını ifade ederek şunları söyledi

“ 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü inşallah sizlerle beraber hatırlamış olacağız. Ben tekrar özellikle sizlerin çalışan gazeteciler gününü kutluyorum. Tabii ki yaklaşık 10 yıllık bir süre içerisinde sizlerle beraber yürüdük beraber programlar yaptık. Bu bahsettiğimiz programları her sene yaptık. İnşallah güzelliklere hayırlara vesile olmuştur diye düşünüyorum

Sonuçta bizim bu görev yaptığımız süre içerisinde gerçekten bizim elimiz oldunuz dilimiz oldunuz ayağımız kulağımız oldunuz. Sonuçta ne olursa olsun az da olsa çok da olsa yaptığımız işler yapacağımız işler kurduğumuz hayaller şehirle ilgili şeyleri eğer siz olmasanız vatandaşlarımıza ulaştırmamız mümkün değil. O açıdan ben her zaman olduğu gibi sizlere o açıdan tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

Gerçekten 10 yıl dolu dolu hizmetler yaptık dolu dolu belediye başkanlığı yaptık. İnşallah her zaman söylediğimiz bir söz var. Hayırla anılan insan olmak. Önemli olan şu gök kubbede hoş bir seda bırakmak. İnşallah bundan sonra Mevla’m bir kapıyı kapatır bir kapıyı açar. Sonuçta nerde olursa olsun hangi ortamda bulunursak bulunalım sizler basın adına kendi camianız adına bir hizmet ediyorsunuz. Bizler bu 10 yıllık süre içerisinde hizmetlerimiz yaptık. Yine belirli bir yerde yine memleketimize insanlarımıza şehrimize ülkemize inşallah güzel hizmetler yapmanın derdi ve gayreti içerisinde olacağız.

Tabii ki Türkiye’miz zor bir zamandan geçiyor. Şu anda olan olayları görüyorsunuz dünya da olan olayları görüyorsunuz. Türkiye’de olan olayları görüyorsunuz ve bu açıdan bizim küçük düşünme gibi bir lüksümüz yok. Dolayısıyla güçlü bir ülkeysek güçle bir Türkiye istiyorsak kesinlikle gücümüzü muhafaza etmemiz şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu birliğimizden beraberliğimizden geçer. Şimdi burada başkanım bunu burada biz sağlasak ülkenin birliği sağlanır mı? Sağlanır. Herkes kendi üzerine düşen görevi yapacak. Allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermez. Bizim Türkiye’yi kurtarma gibi bir şansımız yok ama biz en azından kendi ortamımızda kendi şehrimizde kendi Aksaray’ımızda birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi koruyabiliriz. Memleketimiz için insanlarımız için Aksaray’ımız için çocuklarımız için yarınlarımız için torunlarımız için daha iyi bir Türkiye daha iyi bir Aksaray için en azından bir şeyler yapmanın derdi ve gayreti içerisinde oluruz diye düşünüyorum. O açıdan inşallah Aksaray’ımızın geleceğini iyi görüyorum.

Son on yıldaki sürece baktığımız zaman zaten gerçekten Aksaray çok ciddi anlamda bir sıçrama gösterdi. Dışarıdan bakan bir gözle baktığımız zaman 10 yıl önceki Aksaray ile şimdiki Aksaray’ı hangi açıdan kıyaslarsanız kıyaslayın çok ciddi gelişmeler çok ciddi ilerlemeler oldu. Bu yeterli mi? Tabii ki değil gelişmekte olan bir Aksaray için bunlar yeterli olmayabilir. Ama inşallah bundan sonra da hep beraber sizler bir taraftan bizler bir taraftan Mevla’m hangi kapıyı açar bilemiyorum ama inşallah Allah bize bu canı verdiği süre içerisinde başta Aksaray’ımız için bunu özellikle söylüyorum çünkü doğduğumuz büyüdüğümüz bir şehrimiz. Çocukluğumuz burada geçti. Sonuçta her şeyimiz burada ailemiz yakınlarımız burada. Sonuçta bu şehrimize gerçekten ne yaparsak azdır. Her şeyiyle iyi bir refah düzeyine gelmiş eğitimi iş hayatı sanayiyle çevresiyle daha güzel noktalara gelmiş bir Aksaray’ı oluşturmak hepimizin derdi ve gayreti olması gerekir düşünüyorum. O açıdan inşallah dediğim gibi yolumuza devam edeceğiz. Ben tekrar gününüzü kutluyorum. İnşallah daha nice nice 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde davet ederseniz geliriz belediye başkanı olarak değil ama eski bir belediye başkanı olarak geliriz. Sonuçta Aksaray’dan kopma gibi bir şansımız yok. Mümkün olduğu kadar bir ayağımız burada olacak. Hayırlı işlerde hayırlı hizmetlerde yine hep beraber olacağız diyorum. Ben tekrar teşekkür ediyorum. Gününüzü kutluyorum.

Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar: “10 Ocak çalışan gazeteciler günü münasebetiyle bu akşam birlikteyiz. Bu birlikteliğe vesile olan sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Sizlerin de malumu üzerine 1961 yılında 212 sayılı yasayla gazeteci arkadaşlarımızın özlük haklarında iyileştirmeler yapıldı. 1961 yılından itibaren bu gün çalışan gazeteciler bayramı olarak kutlanıldı. Ardından 1971 yılında verilen bu özlük haklarının bir kısmı geri alındı. O günden bu güne çalışan gazeteciler günü olarak kutlanıyor. 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde o günden bugüne değişiklikler oldu. O zaman sadece yazılı basın vardı gazeteler vardı. O günden bu güne radyolarla televizyonlarla internet gazeteciliği biz medya diyoruz medya çalışanları günü olarak kutlamakta bir beis göremiyorum. Şu anda burada radyoda televizyonda internet gazeteciliğinde çalışan arkadaşlarımız var. Hakikaten medya 7 gün 24 saat çalışan zor şartlarda çalışan arkadaşlarımızın emekleriyle haberleri izliyoruz, radyoda dinliyoruz ve gazetedeki haberleri okuyoruz. Bu nedenle tekrar tüm medya çalışanı arkadaşlarımızın 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyorum. Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum bizleri bir araya getirdiği için.

68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen: “Bir 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde daha birlikteyiz. Şöyle geçmişe dönüp de baktığımız zaman sayın başkanla 9-10 yıldır her sene aynı günlerde aynı gecelerde birlikte oluyoruz. Sayın başkana ne kadar teşekkür etsek azdır. Kendilerine bir kez daha bu gece için teşekkür ediyorum. Her sektörün sorunları var bizimde sorunlarımız diz boyu desek yalan olmaz ama böylesine müstesna bir günde sorunlardan bahsetmek şık olmaz. Öncelikle ben 2 gün sonra idrak edeceğimiz mevlit kandilinizi şimdiden teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Bu tür 10 Ocak gazeteciler günü veyahut medyanın basın bayramları sansürün kaldırılması gibi müstesna günlerin bütün Türkiye’de medyanın birlik ve beraberliğine vesile olmasını temenni ediyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Nevzat Palta Aksaray’da faal olarak çalışan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı ve basın mensuplarına günün anısı olarak çeşitli hediyeler verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00