• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Bakan Eroğlu Müjdeyi Verdi “Yeni Proje Ecemiş Suyu”

Bakan Eroğlu Müjdeyi Verdi “Yeni Proje Ecemiş Suyu”
Bakan Eroğlu, Aksaray için hiçbir projenin imkânsız olmadığını belirterek Ecemiş suyunun Aksaray’a getirilmesi konusunda emin ve kesin konuştu.

Aksaray Belediyesi’nin ‘Temiz İçme Suyu Projesi’ temelini atmak üzere Aksaray’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda kurulan platformda 14 tesis ile birlikte İçme Suyu 1. Kısım İsale Hattı’nın temelini attı. Bakan Eroğlu, Aksaray için hiçbir projenin imkânsız olmadığını belirterek Ecemiş suyunun Aksaray’a getirilmesi konusunda emin ve kesin konuştu.

Aksaray’da uzun yıllardan bu yana süre gelen ve çözülemeyen su sorunu artık çözüme kavuşuyor.  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla Aksaray’ın içilebilir suya kavuşması için 1. Kısım İsale Hattı’nın temeli15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen törenle atıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Aksarayımız’ın içme suyu meselesi vardı. Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın ve bakanımızın katkılarıyla çok şükür temel atma aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Daha önce bakılmayan ve gerçekleşmeyen projeler gerçekleşti. Şehrimiz adeta çağ atladı. Hain darbe girişimi sonrasında 30 gün boyunca nöbet tuttuğumuz meydandayız şimdi. Meclisimizin kararı ile 15 Temmuz Milli İrade Meydanı olarak ismini değiştirdik. Yine bu meydanda 14 tesisimizin temelini atacağız” dedi.

 

BAKANIMIZ SÖZ VERMİŞTİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun 2.5 yıl önce Ramazan ayında Aksaray’a geldiğini hatırlatan Başkan Yazgı, “Bakanımız seçimlerden sonra ilk ziyaretini Aksaray’a yapmıştı. Bu meydanda ramazan iftarını gerçekleştirdik. Ve bize söz vermişti. Şimdi burada bu sözlerin birer birer yerine getirildiğine şahit olduk. Bizlerde bakanımızı, İstanbul’un Aksaray semtinde kaldığı için fahri olarak Aksaraylı yaptık. Bakanımızın buraya gelmesi şerefine Necip Fazıl Kısakürek Ormanı’na bakanımız adına 100 adet fidan dikerek tam manasıyla Aksaraylı olduğunu gösterdik” açıklamasında bulundu.

AKSARAY’IN EN BÜYÜK SORUNU SU

Aksaray’da öncelik verdiği projelerin başında su meselesi olduğunu aktaran Başkan Yazgı, “Bakanımızla su meselesini görüşme serüveni 2.5 yıl öncesinde başlamıştı. Aksarayımız’ın en büyük sorunlarından biriydi su. Seçim döneminde sizlere vaat ettiğimiz projeydi. Bizim bir numaralı ve öncelikli çözmemiz gereken sorundu. Bakanımız bizim projemizi dinledi. Talimatları o gün verdi.  Hemen ardından 6 tane su kuyusu ve devam eden isale hattı, depo projeleri, arıtma tesisleri projesini hazırladık ve birazdan temelini atıyoruz. Allah nasip ederse 2 seneden daha kısa bir sürede içilebilecek kaliteli suya kavuşmuş olacağız. Aksaraylı hemşerilerim adına sayın bakanımıza teşekkür ediyorum.  

Esas büyük bir projemiz daha var. İnşaallah kendileri açıklayacak. Biz su konusunu çözüme kavuşturma için kısa, orta ve uzun vadede plan hazırlamıştık. Şimdi kısa ve orta vadeli plan gerçekleşiyor. Birazdan bakanımız bizim uzun vadeli çözüm planımızla içme suyumuzu yüzyıllar boyunca rahatlatacak su projesini kürsüden kendisi açıklayacak. Ve bizim su ile ilgili hiçbir sıkıntımız kalmayacak.

Ben cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza ve bakanımıza Aksarayımız’ı gözde bir şehir yapmak için, marka bir şehir yapmak için ve her türlü sorunun çözümüne verdiği taahhütlerden dolayı ve verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler büyük ve güçlü projeleri gerçekleştirmeye varız. Allah yar ve yardımcımız olsun diyor projemizin Aksaray’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ve Vali Aykut Pekmez birer konuşma yaparak Aksaray’ın her konuda büyük yatırım aldığını söylediler.

Daha sonra kürsüye çıkan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  “Somuncu Baba, Taptuk Emre’nin diyarı, yiğit insanların diyarı Aksaray’da bulunmaktan mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

En son Aksaray’a geldiğinde kendisinin fahri Aksaraylı ilan edildiğini açıklayan Bakan Eroğlu, büyüyen ve gelişen Türkiye istemeyenlere böyle projelerin cevap niteliği taşıdığını ifade edip “Herkesin bildiği gibi Türkiye bir yandan büyürken diğer bir yandan da önü kesilmek isteniyor. En yakın zamanda yaşadığımız kalkışma Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşuyla engellendi. Türkiye’nin önünü kesmek isteyen FETÖ, PKK, DEAŞ gibi örgütler var. Türkiye büyüdükçe düşmanları plân üstüne plân yapıyor. Ancak Allah’ın da plânı var. Darbe sonrasında burada nöbet tuttunuz. Burası 15 Temmuz Milli İrade Meydanı oldu. Rabbim sizleri iki cihanda aziz eylesin.

Biz öyle bir milletiz ki, 21. asıra mührünü vuracak millet yine Türk milletidir. Kimse merak etmesin Türkiye sürekli büyüyor. Cumhurbaşkanımız ne diyordu hedef 2023. İnşallah bu yıla da güçlü bir Türkiye olarak Aksaray’da hazır. Fethin 600. Yılı 2053 yılında kutlanacak.1071 yılında Cuma günü Kılıçarslan kendisinden büyük orduyu yenerek Anadolu fethinin yolunu açtı. Şunu söylüyorum bu millette bu azim ve cesaret var” diye konuştu

MÜJDELERLE GELDİK

Bakan Eroğlu konuşmasının devamında “Biz teşekkür için geldik. İlk husus 15 Temmuz’da dimdik durdunuz. İkinci bir gelme nedenimiz de müjdelerle geldik. 14 müjdeyle geldik. 84 milyon lira.

Mamasın sulaması hazır. Onun temelini Allah nasip ederse gelecek bahara atacağız. Ama tüm yatırımları sayarsak 42 müjdeye Toplam 452 milyon lira para harcadık.

Şimdi temelini atacağımız bu projemizde paslanmaz çelik kullanarak bir ilki gerektiriyoruz. Yani örnek bir projeyi Aksaray’da yapıyoruz. Aksaray memba suyu gibi su içsin diyoruz. Yeni projede Ecemiş suyu var. Buraya uzaklığı 204 km. Çok uzun. Bu projenin takibini ben yapacağım. Aksaray’ın tüm ilçeleri ve köylerine kadar suyu ulaştıracağız.

Biz dağları deler, Ferhat’ın yaptığı gibi Ecemiş suyunu Aksaray ve köylerine ulaştırırız. Çünkü Türkiye hayal edilemeyenleri gerçekleştirdi. Kıbrıs’a su götürdük denizin altından. İstanbul’u suya doyurduk. Şimdi diyeceksiniz, Ecemiş’i niye getirmiyorsunuz diye. Ecemiş suyunun Aksaray’a gelmesi için talimat veriyorum. Allah nasip ederse bu su Aksaray’a akıtılacak.

2019 yılı sonuna kadar KOP’a 19 milyar lira kaynak ayrıldı. 30 Aralık 2019’da bitiyor. 14 baraj ve gölet, 13 sulama tesisi. 26 dere ıslahı 54 tesis, tarım arazilerine modern kapalı sistem sulama, 65 bin hektar alanda ağaçlandırma. Aksaray güzel yatırım alıyor, almaya da devam edecek. Her konuda bizlere destek veren Cumhurbaşkanımıza, ‘Aksaray için ne gerekiyorsa yap’ diyen başbakanımız Binali Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Burada olamayan ve mecliste çalışan grup Başkan Vekilimiz İlknur İnceöz’e, valimize, belediye başkanımıza, DSİ Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü’ne, halkımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Temelini atacağımız bu projenin Aksaray’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aksaray protokol üyeleriyle birlikte butona basarak 14 tesis ve 1. Kısım isale hattının toplu temelini attı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00