• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Azerbaycanlı bayan milletvekili somuncu babaya ve aksaray’a hayran kaldı

Azerbaycanlı bayan milletvekili somuncu babaya ve aksaray’a hayran kaldı
Azerbaycanlı bayan milletvekili somuncu babaya ve aksaray’a hayran kaldı
AzerbaycanTürkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu Üyesi AKPM  Üyesi Siyasi Bilimler Doktoru Ganire PaşayevaAksaray’a gelerek Somuncu babanın türbesini ziyaret etti ve bol bol dua etti.

Aksaraybelediye Başkanı Nevzat Palta’nın talimatıyla belediye görevlileri Azerimilletvekili Ganire Paşayeva ve ekibini Somuncu Babayı ziyaretinde yalnızbırakmadılar.

MilletvekiliPaşayeva ve ekibi ilk olarak Somuncu baba türbesini ziyaret etti ve bol bol duaettiler. Belediye görevlilerinin rehberliğinde Külliyeyi gezen AzeriMilletvekili Somuncu babanın minyatür müzesine hayran kaldı. MilletvekiliPaşayeva, Müzede Somuncu babanın hayatını dinledi ve minyatürleri inceleyerekSomuncu baba hakkında bilgi sahibi oldu

Buarada Külliye esnaflarından Mehmet Ali Coşkuner, Azeri Milletvekili Paşayeva veekibine Osmanlı şırası ikram etti.

Belediyeyeait Somuncu Baba fırınını da ziyaret eden Milletvekili Paşayeva özel olarakimal edilen ballı ekmeğin tadına baktı. Ekmek almaya gelen bayan müşterilerlehoş bir sohbet yapan Paşayeva Somuncu babaya ve Aksaray’a hayran kaldığınıifade etti.

MilletvekiliPaşayeva Aksaray’da ayrılmadan önce yaptığı açıklamada duygularını şu şekildeifade etti

“Aksaray’daolmaktan çok memnuniyet duyuyoruz. Burayı kendimizden bir parça kendimizi deburanın bir parçası olarak görüyoruz. Çünkü Azerbaycan’da Türkiye bir milletiki devlettir. Biz burayı sanki Azerbaycan’ın bir bölgesiymiş gibi kendimiziburada hissediyoruz. İnsanımızda bize böyle hissettiriyor. O nedenle Aksaray’daolmaktan çok memnunuz. Ve Aksaray’ı böyle görmekten kalkınmasını görmekten çokmemnunuz. Ayrıca tabiî ki somuncu babaya Aksaray’dan geçtiğimiz zaman somuncubabaya uğramadan geçmek bu günah. Günah hissediyorum. Çünkü kendimiz açısındanmaneviyat açısından manevi durumumuz açısından da burayı ziyaret etmek bizimiçin çok önemlidir. Çünkü somuncu baba manevi muhitimizde müstesna çok büyükrolü olmuş büyük bir Allah dostudur. Allahın sevimli bir insanıdır. O yüzdendeonun o manevi dünyasından biraz bu atmosferde olup kendimize bir pay çıkartmakdünyanın ve hayatında ne olduğunu daha iyi anlama açısından da bu ziyaret herzaman böyle ziyaretler insan için önemli olur. Aksaray bir evliyalar şehri,evliyalar yurdunda maneviyatta farklı olur. Bu yüzdende burada olmak buatmosferi paylaşmak, bu atmosferden tatmak, bu büyük değerlerimizi ziyaretetmek bizim için çok önemlidir. İnşallah Aksaray’a yine gelmeyi düşünüyorum.

ÇünküTürkiye’nin farklı bölgeleriyle ilgili yazdığım kitaplar var. Bursa’yla,İznik’le, Bayburt’la Amasya Karabük, Isparta’yla inşallah yakında çıkacakkitabımıza Konya kimi manevi şehirlerimizde dahil olacak ama ben Aksaray’ıözellikle daha geniş yazmak isterim. Çünkü bu bölgeleri Konya’yı Aksaray’ıyazmak çok kolayda değil. Çünkü hakkını vermeniz gerekir. O nedenle inşallahtekrar Aksaray’a gelmek istiyorum.

Aksaray’ıdaha geniş tanımak ve uzun süre Aksaray’da yazarak dünyadaki nüfusu 50milyondan daha fazla olan Azerbaycan Türklerine de daha geniş insanımıza da hemonlara tanıtmak böyle bir milletimizin vatanımızın böyle bir parçasını dahayakından tanıtmak buradaki manevi ortamı her şeyi daha yakından tanıtmak,onlarında bizim gibi buralara gelip görmesine vesile olmak en büyükdüşüncelerimizden biri. O yüzden buraya bir milletvekilinden daha çok bir insangibi geldim. Allaha iyi bir kul olmak isteyen bir insan gibi. Çünkü bubölgeleri gezdiğiniz zaman manevi olarak insana çok güzel etki bırakır. Oyüzdende bütün o büyüklerimizi rahmetle anıyoruz. Zaten Aksaray’da da bu kadarbereketli toplar bu kadar evliyayı kendi kucağına almış, o yüzdendeAksaray’ımıza güzel kalkınma, insanımıza huzur barış ve mutluluk diliyoruz.Aksaray’da güzel yapılar var. Özellikle buradaki yeni camide hem Osmanlı hemSelçuklu mimarisini ortaya koyma düşüncesiyle yapılan bu türlü çalışmalarinsanı sevindirir. İnşallah daha da güzel çalışmalar yapılsın. Aksaray’ımızTürkiye’miz güzelleşsin. Bizim Azerbaycan’da dediğimiz Türkiye güçlensin,Türkiye güçlenmesi Azerbaycan’ında hepimizin de güçlenmesi demektir. Bizimdegüçlenmemiz Türkiye’nin güçlenmesi demektir. O yüzdende Aksaray güzel güzelkalkınma mutluluk ve huzur diliyoruz.

Böylebelediye başkanları ve böyle düşünceler çok olsun. Çünkü bu tarihe sahip çıkmakbu farklı bir şeydir. Biz yaptığımız her şeyde camilerimiz den tutunbinalarımıza okullarımıza her yerde aslında tarihimize sahip çıkarak yapsakdaha güzel olur. Mimarize yaptığımız tarihimizi anlatan anımsatan bir şeyleriortaya koymakla. O yüzen ben sordum bu camii ne zaman yapıldı diye. Çünkü bucamiye giren her insan Osmanlıyla Selçukluyu çok güzel görebilir. O yüzdendeböyle bir tarihimizi iç içe ortaya koyan böyle bir camimizin insanlarınkatkılarıyla yapılmış, el ele vererek yapılmış güzel bir iş. İnşallah bundansonrada böyle güzel çalışmalar olsun. İnsanımıza hizmet etsin. Çünkü insanımızada iki türlü hizmet var. Biri var güzel binalar dikersiniz yollar yaparsınızonların yaşamını rahatlatırsınız. Birde manevi hizmet var. Manevi hizmetlerdediğer hizmetler kadar önemli. Onun için her iki hizmette de başarılardiliyoruz.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00