• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

ATSO’nun Akraditasyon Süreci Başladı

ATSO’nun Akraditasyon Süreci Başladı
ATSO’nun Akraditasyon Süreci Başladı

Aksaray Ticaret veSanayi Odasının üyelerine daha iyi hizmet ve kaliteyi sunabilmek adına TürkiyeOdalar ve Borsalar Birliğine yapmış olduğu Akreditasyon Sistemi başvurusununonaylanması ile birlikte Türkiye genelinde 365 Oda ve Borsadan sadece 129Odanın sahip olduğu Akreditasyon sistemine dâhil olurken bölgemizde ki öndegelen Ticaret ve Sanayi Odaları arasındaki yerini bir üst kademe daha atlatarakvizyonunu gerçekleştirme yolunda büyük bir adımı da gerçekleştirmiş oldu.

Akreditasyon SistemiNedir? Aksaray’daki İşletmecilere Nasıl Faydalar Sağlayacaktır

Sistemin amacı, TürkOda/Borsa Sisteminin; Oda/Borsalarımız arasında kalite bilincininyerleştirilmesi, Oda Sistemimizin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmettürlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, Oda Sistemlerininbirbirine yakınlaşmanın sağlanması suretiyle Avrupa Oda/Borsa Sistemineuyumunun sağlanmasıdır.

Bu çerçevede,TOBB,  EUROCHAMBRES ve İngiltere OdalarBirliği'nin işbirliği çerçevesinde İngiltere ve Almanya oda sistemlerinin eniyi uygulamalarını dikkate alarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modelinigeliştirmiş ve 2005 yılına kadar projeyi İngiltere Odalar Birliği ile birlikteyürütmüştür.

TOBB Oda/BorsaAkreditasyon Sistemi 2005 yılından itibaren de Türkiye Odalar ve BorsalarBirliği tarafından yürütülmektedir.

Bu süre zarfındaBorsalardan gelen yoğun istek üzerine, 2008 yılında yapılan çalışmalarsonucunda Borsalar da sürece dâhil edilmiştir. 2008 yılından itibaren desistemin adı TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi olarak değiştirilmiştir.

 

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ “REKABET DÜNYASINDA İKİ SEÇENEĞİNİZVARDIR. KAYBEDEBİLİRSİNİZ YA DA KAZANMAK İSTİYORSANIZ, DEĞİŞİRSİNİZ”

Aksaray Ticaret ve Sanayi OdasınınAkreditasyon Sürecine dahil olmasını değerlendiren ATSO Başkanı Ahmet Koçaşyapmış olduğu açıklama da; “ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 2001 yılındageliştirmiş olduğu Oda Akreditasyon sisteminin günümüze kadar uzanan zamandiliminde Genel Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’nunda dile getirdiği gibi Biz el yordamı ile iş yapmayacağız; günü kurtaranpolitikalarla değil, uzun soluklu vizyonla hareket edeceğiz dedik. Takip edendeğil, yönlendiren olacağız; Pasif değil, aktif olacağız ve en önemlisi; bizhükmeden değil, hizmet eden olacağız dedik. İşte bütün gayretimiz, verdiğimizsözü tutabilmek için. Size karşı mahcup olmamak ve hakkıyla bu işi yapabilmekiçin. Bu amaca yönelik olarak bu yıl, bir “Akreditasyon Akademisi”oluşturduk. Çünkü biz vizyonumuzu ve hedeflerimizi büyük tuttuk. 2001yılının o karanlık ortamını hatırlayın. Ekonomi dibe vurmuştu. Ama daha kötüsü,kimsenin geleceğe dair umudu kalmamıştı. O karanlık günlerde biz çıktık,“Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak” dediği gibi Aksaray TicaretVe Sanayi Odası olarak hedeflerimizi büyük tuttuk ve bu yolda ki en büyükadımlarından birisini daha gerçekleştirmiş olduk.  Bir şeyi iyi bilmemiz gerekir RekabetDünyasında iki seçeneğiniz vardır bunlardan birisi kaybedebilirsiniz kaybetmeyigöze alırsınız ya da kazanmak için değişimi göze alırsınız biz Aksaray Ticaretve Sanayi Odası olarak ikinci seçeneği her zaman seçeceğimizi belirtmekistiyorum.

ALLAH’IN izni ile bölgemizin önde gelen Ticaret ve Sanayi Odalarındanbirisi olacağız. Büyük bir çalışma ile Oda Akreditasyon Sistemine dahil olmamızile birlikte bu çalışmanın ilimize ve sanayici firmalarımız hayırlı olmasınıdiliyorum. İlerlemiş olduğumuz vizyonumuz da hedeflerimizden dönmeyeceğimizibelirtmek istiyor ALLAH utandırmasın diyorum” Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00