• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Asü’de “Yaşam Doyumu Ve Mutluluk” Konferansı

Asü’de “Yaşam Doyumu Ve Mutluluk” Konferansı
Asü’de “Yaşam Doyumu Ve Mutluluk” Konferansı

AksarayÜniversitesi (ASÜ) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğrenci Topluluğu “YaşamDoyumu ve Mutluluk” isimli bir konferans düzenledi. Mühendislik FakültesiKonferans Salonu’ndaki etkinlikte konuşan Necmettin Erbakan ÜniversitesiPsikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.Hasan Yılmaz, tespitleri kadar renkli sunumuyla da dikkat çekti.

 

-Mutluluğun Anahtarı İyi Bir İnsan Olmak -

 

ASÜRektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasındahayattan keyif almanın önemli bir değer olduğunu söyledi. Sosyal Bilimlerin bumanada ciddi bir ehemmiyet arz ettiğinden söz eden ve Psikolojiyle ilgilendiğinibelirten Rektör Acar, etkinliğin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.Necmettin Erbakan Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik AnabilimDalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz, güncel örneklerle mutlulukkavramını anlattı. İyi bir insan olmanın mutluluğun temel anahtarı olduğundansöz eden Yılmaz, “Karşılığını veremeyecek birine iyilik yaptığınız zaman mutluolursunuz; karşılığını verebilecek birine iyilik yaptığınız zaman değil” diyekonuştu.

 

-Yüzünüzün Ne İfade Ettiği Çok Önemlidir - 

 

İnsanolmanın zor olmadığını, yüzdeki bir tebessümün bazen çok büyük anlamlar ifadeettiğini kaydeden Hasan Yılmaz, “Toplumda o kadar çok asık suratlı insan varki… Suratınızı astığınız zaman yüzden fazla kas çalışıyor. Mutlaka insanlarakarşı tebessüm edin. “Şarlatanlık yapın, ağzınız kulaklarınızda olsun”demiyorum. Ama insanın yüzünün ne söylediği çok önemlidir. Bu nedenle önceyüzümüzün ne söylediğine dikkat emeliyiz. Senin ne bildiğin, ne kadar âlimolduğun, kafanda ne olduğu değil; yüzünün ne ifade ettiği insanlar açısındançok önemlidir” dedi.

 

Konferansınbitiminde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, Yrd. Doç. Dr.Hasan Yılmaz’a bir plaket takdim etti ve teşekkür dileklerini iletti. HasanYılmaz, daha sonra öğrenciler için kitaplarını imzaladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00