• BIST 8654.39
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 7 °C

ASÜ’de yabancı uyruklu öğrenci sayısı 140’ı buldu

ASÜ’de yabancı uyruklu öğrenci sayısı 140’ı buldu
ASÜ’de yabancı uyruklu öğrenci sayısı 140’ı buldu

 Bu yıl ASÜ’de 110 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görmeye başladı. Böylece,ASÜ’deki yabancı öğrenci sayısı 140’a ulaştı.

Yabancıuyruklu öğrencilerin başvurusu çeşitli sınavların ardından değerlendirmeye tabitutuluyor ve ASÜ’de okumaya hak kazanan öğrenciler belirleniyor. Farklıcoğrafyalardan 110 yabancı uyruklu öğrenci gerek üniversite imkânları, gerekseAksaray’ın öğrenci açısından ideal bir şehir olması gibi gerekçelerle ASÜ’yütercih ettiklerini söylediler.

Öğrencilerarasında daha önceden Aksaray’ı bilenler olduğu gibi, ilk kez gelenler de var. Özellikleinternet üzerinden yapılan araştırmaların ardından yabancı öğrenciler ASÜ’yütercih ettiklerini ve ne denli doğru bir karar verdiklerini ASÜ’ye geldiktensonra daha iyi anladıklarını ifade ettiler.

-Yabancı Uyruklu Öğrenciler ASÜ İçin Ne Dedi? -

Türkmenistan,Kırgızistan, Çin, Kenya, Fas, Almanya, Avusturya gibi dünyanın çeşitlicoğrafyalarından Aksaray’a gelen ve üniversite öğrenimi gören öğrenciler,Aksaray Üniversitesi’ni ve Aksaray’ı nasıl bulduklarını, burada nasılkarşılandıklarını özetle şu şekilde anlattılar:

GuvançHommakov: Aksaray Üniversitesi’ni internet araştırmalarım sonucu tercih ettim.İmkânları araştırdım ve başvurumu yaptım. Aksaray çok güzel bir şehir veAksaray Üniversitesi çok güzel bir üniversite. Şehirden arkadaşlar da edinmeyebaşladım. Burada hiç yabancılık çekmiyorum. Arkadaşlarım bana özellikle Türkçekonusunda yardımcı oluyorlar.

MamacanCharyyeva: Farklı bir ülkede olmama rağmen kendimi hiç yabancı gibihissetmiyorum. Burada insanlar çok sıcak ve samimi. Aksaray’da ve AksarayÜniversitesi’nde olmaktan son derece mutluyum.

SerdarYorayev: Bir akrabam uzun süredir Aksaray’da çalışıyor. Onun tavsiyesi veyönlendirmesiyle Aksaray Üniversitesi’ne geldim. Burası öğrenci için son dereceideal bir üniversite. Geldiğim günden beri arkadaşlarım bana her konudayardımcı olurlar. Bu nedenle kendimi yabancı gibi değil Türk gibi hissediyorum.Arkadaşlarım beni hemen kabullendi. Kısa süre içinde şehir merkezindeki tarihiyerleri dolaştım ve Aksaray’dan çok etkilendim.

 

MahsatMommadov: Aksaray Üniversitesi’ni çok beğendim. Daha önceki yıllarda AksarayÜniversitesi’nde okuyan arkadaşlarım buranın imkânlarından söz etmişti. Onlarıntavsiyesi ve tanıtımı üzerine geldim. İmkânlar çok iyi. Arkadaşlarımanlattıklarının doğru olduğunu bizzat gördüm.

KerimHojamammedov: Türkiye’deki üniversiteleri internet üzerinden araştırırkenAksaray Üniversitesi’ni gördüm. Aksaray, öğrenci için ideal bir şehir.Üniversitemiz de çok iyi. Burada hiç zorlanmadım. Özellikle Türkçe konusundaarkadaşlarım bana yardımcı oluyor. Zaten daha önce film ve müziklerden dolayıTürkçe aşinalığım vardı. Şimdi biraz daha ilerlettim. Özellikle Aksaray’danarkadaşlarım bana şehri anlatıyor ve çok yardımcı oluyor.

RohatCharyyeva: Hem Aksaray’ı, hem de Aksaray Üniversitesi’ni çok sevdim ve kısazamanda alıştım. Türkiye’ye daha evvel de üniversite öğrenimi için gelmiştim vebu süre içinde Türkçe öğrenmiştim. Gerek hocalarımız, gerekse öğrenciarkadaşlarımın çok yardımını ve desteğini görüyorum. Burada bir yabancı gibideğil, tam aksine çok sıcak karşılandım.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00