• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

ASÜ’de ulaşım ve asayiş toplantısı yapıldı

ASÜ’de ulaşım ve asayiş toplantısı yapıldı
ASÜ’de ulaşım ve asayiş toplantısı yapıldı
AksarayÜniversitesi’nin (ASÜ) ev sahipliğinde, Üniversite, Belediye, EmniyetMüdürlüğü, Minibüsçüler Esnaf Odası, Öğrenci Konseyi Temsilcileri veöğrencilerin katılımıyla, ulaşım hususunda yaşanan sorunların görüşüldüğü ‘Trafikve Asayiş Toplantısı’ gerçekleştirildi.

 

- Öğrenciler Sorunlarını ve Beklentilerini Anlattı-

 

Toplantıdaözellikle öğrencilerin talepleri, yaşadıkları sorunlar, beklentileri ve çözümönerileri dinlendi, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara ilişkin bilgilerverildi. Düzenlenen toplantıda kampüs içi ulaşımın ücretsiz olması için gereklifiziki ve teknik çalışmaların yapılması, bazı duraklarda belirli saatlerdeoluşan yoğunluğun hafifletilmesi, araçların yeterliliği, üniversite güzergahınagelen otobüs hatlarının sayısının arttırılması, kampüs içine ‘Aktif NoktaYükleme Cihazı’ konulması, aktarma blokaj süresi ve dolmuşların güvenliği gibihususlar ayrıntılarıyla ele alındı. Öğrenciler bu konularda yaşadıklarısorunları ve çözüme dair beklentilerini sıralarken, Minibüsçüler Esnaf Odasıtemsilcileri çözümün bir parçası olmaktan mutluluk duyacaklarını, el birliği veortak akılla, yaşanan problemlerin kısa zaman içinde çözüme kavuşturulacağınısöylediler.

 

- ASÜ-Emniyet İşbirliğinde KonferanslarDüzenlenecek -

 

Öte yandantoplantıda asayiş konusu da gündeme geldi. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesitemsilcileri, güvenlikle ilgili üzerlerine düşen sorumlulukları yerinegetirmeye çalıştıklarını, bu hususta öğrencilerin kendilerine sürekli ulaşabilecekleriniifade ettiler. Asayiş konusunda yurt önlerindeki güvenlik tedbirlerinin üstdüzeye çıkartılmasına dair fikir birliği sağlandı. Görüşmelerde,Üniversite-Emniyet işbirliğinde, öğrencilere yönelik genel güvenlik, maddebağımlılığı ve benzeri konularda konferanslar gerçekleştirilmesi de planlandı.Toplantılar ilerleyen süreçte daha sık aralıklarla düzenlenecek.

 

Toplantıya ASÜadına Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Atasoy, Belediye adına UlaşımHizmetleri Şube Müdürü İsrafil Aktürk, Emniyet Müdürlüğü adına Emniyet MüdürYardımcısı Ünsal Tursun ve Asayiş Şube Müdürü Âdem Dalkılıç ile Minibüsçüler EsnafOdası Başkan Vekili Hadi Özçelik katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00