• BIST 9419.66
  • Altın 2745.552
  • Dolar 33.9941
  • Euro 37.487
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 27 °C

ASÜ’de ‘Bugünün Gençleri Yarının Lideri’ Semineri

ASÜ’de ‘Bugünün Gençleri Yarının Lideri’ Semineri
ASÜ’de ‘Bugünün Gençleri Yarının Lideri’ Semineri
Öğrencilerin ilgi gösterdiği seminerdebilinçaltı kullanma teknikleri de anlatıldı ve çeşitli uygulamalargerçekleştirildi.

 

Öğrenci Konseyi ve Genç Girişimciler Topluluğu adına yapılankonuşmalarla etkinlik başladı. Bu konuşmalarda, girişimciliğin önemine temasedildi ve Aksaray Üniversitesi’nde girişimcilik dersinin zorunlu olmasının sonderece isabetli bir karar olduğuna vurgu yapıldı. ‘Bugünün Gençleri YarınınLideri’ isimli semineri Dünya Bilim ve Eğitim Federasyonu (DUBEF)Eğitmenlerinden Ali İlseven verdi. Renkli sunumuyla beğeni toplayan Aliİlseven, girişimciliğin ve müteşebbis ruhunun çok önemli olduğuna değinerek,“Artık ülkemize girişimciler lazım. Son birkaç yıldır yaptığımız araştırmalarda,öğrencilerin yüzde 80’inin memur olmak için KPSS’yi düşündüğünü tespit ettik.Herkes devlet memuru olursa girişimciler kimler olacak? Müteşebbisler kimlerolacak? Dışarıdan mı getireceğiz?” dedi. İlseven, kişinin kendinde var olanpotansiyeli kullanması durumunda ciddi başarılar elde edebileceğine söyledi ve“Hayatınıza her şeyi kendi düşüncelerinizle çekersiniz. Yani neyi düşünürsenizonu üretirsiniz. Beyin bilgisayar gibidir ve yapmaması gerekenin değil yapmasıgerekenin komutunu verir” dedi. 

 

Seminerde, ‘Bilinçaltı, Hayalle Gerçeği Ayırt Edemez’, ‘Telkin Kabulü’,‘Temsil Sistemleri’, ‘Çapalar’, ‘Metaprogramlar’, ‘Kalibrasyonlar’ gibikonulara değinildi.


Öğrenciler Laboratuvarlarda Deneyimlerini Geliştiriyor

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoteknoloji veMoleküler Biyoloji Bölümü öğrencileri, Bilimsel ve Teknolojik Uygulama veAraştırma Merkezi’ndeki laboratuarları gezdi, deney ve uygulama çalışmalarındakullanılan cihazları tanıdı.

 

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Kaya, laboratuvarlar hakkında bilgilerverdi ve ASÜ’nün bu manada ciddi bir donanıma sahip olduğunu belirtti. Öğrencilerin,‘TUBİTAK 2209’ projeleri başta olmak üzere; çeşitli bilimsel çalışmalarda bu laboratuvarlardanfaydalanabileceklerini ifade eden Murat Kaya, “Ülkemizin kalkınma planlamasındaönemli bir yer tutan Biyoteknoloji ve Nanoteknoloji gibi alanlardaöğrencilerimizin yapacakları AR-GE faaliyetlerine öncelik veriliyor. Bu nedenlelaboratuvar imkânlarının geniş bir donanıma sahip olması çok önemli” dedi.

 

Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarı’nda PCR, kamera bağlantılıışık mikroskopları, elektroforez gibi cihazlar bulunuyor. Öğrenciler, teorikderslerin yanı sıra 8 farklı laboratuvarda deneyimlerini geliştiriyorlar. Laboratuvarimkânlarını yeterli bulduklarını ifade eden öğrenciler, teknik manada hızlagelişen bir üniversitede oldukları için kendilerini şanslı hissettiklerinisöylediler.

 

Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü’nde bu yıl 40 öğrenci öğretimgörüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00