İlgili laboratuvarın kurulmasınailişkin protokol, Senato Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı. Süt AnalizLaboratuvarı Nisan Ayının ortasında hizmete girecek.
- Üniversite-Şehir-Sanayi Buluşmasını Önemsiyoruz -
ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, şehirle vesanayi ile bütünleşme çalışmalarını önemsediklerini ifade etti. Sivil Toplum Kuruluşlarıylaişbirliği protokolleri imzaladıklarını ve paylaşım için uygun zeminleroluşturmaya çalıştıklarını belirten Rektör Acar, “DSSYB üyeleri, kurulacak SütAnaliz Laboratuvarı sayesinde, başka yerlere müracaat etmek zorunda kaldıklarıhizmetleri artık üniversitemizde alabilecekler. Böylelikle hem siz, hem bizkazanacağız; hem de şehir-üniversite işbirliğinin güzel bir örneğini ortayakoymuş olacağız. Protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
- Laboratuvar Piyasaya 1,5 Milyon Lira Girdi Sağlayacak-
DSSYB Başkanı Bekir Kayan, süt analizi yaptırmakonusunda üniversitenin deneyim ve tecrübelerinden faydalanmak istediklerini,bu sayede Aksaray’a faydalı olacak bir tesisle, daha kaliteli süt üretimisağlamak amacında olduklarını belirtti. İlerleyen süreçte laboratuvarınbölgesel olmasını istediklerini kaydeden Kayan, “Laboratuarın 4-5 şehrikapsayacak büyüklüğe gelmesi için çalışmalarımız var. Bu konuda başarılıolacağımızı düşünüyorum. Ayrıca laboratuvar, şehrimize ciddi bir ekonomik girdide sağlayacaktır. Birliğimize kayıtlı 30 bin sağmal hayvan bulunmaktadır. Bulaboratuvarda yapılacak süt analizleri için hayvan başına 50 lira destekverilecek. Yani toplamda Aksaray piyasasına 1,5 milyon lira gibi bir ekonomikgirdi kazandırılmış olacak. Desteklerinden dolayı Sayın Rektörümüze teşekkürediyorum” dedi.
- Konuşmaların Ardından Protokol İmzalandı -
Süt Analiz Laboratuvarını kuracak firmanın GenelMüdürü Muhammet Demir, projenin teknik manada nasıl ilerleyeceğinden söz ettive laboratuvarın Nisan Ayının ortalarında hizmete gireceği bilgisini paylaştı.ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necmettin Şahin de,çalışmanın önemine vurgu yaparak, “Üniversite-Sanayi işbirliği, SayınRektörümüzün göreve geldiği günden beri üzerinde hassasiyetle durduğu konularınbaşında gelmektedir. Bu manada bizlere verdiği destekten dolayı SayınRektörümüze, bu projenin hayata geçmesi için gayret gösteren DSSYB Başkanı veyönetimine teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr.Mustafa Acar ve DSSYB Başkanı Bekir Kayan, protokolü imzaladı. Törene ASÜ veDSSYB temsilcilerinin yanı sıra, Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Bankası temsilcileride katıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.