• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Artık hangi söylediğinize inanacağız

Artık hangi söylediğinize inanacağız
Artık hangi söylediğinize inanacağız

 Karabatak “Artık hangi söylediğinize inanacağız” diyerekşu ifadelere yer verdi.

 

“DeğerliAksaraylı hemşerilerim 2014 yılının ilk günlerindeyiz. Bilindiği gibi 2014 yılıgerek yerel seçimlerin yapılacağı, gerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerininyapılacağı bir yıl olması itibari ile ülkemiz içinde, Aksaray içinde oldukçaönemli bir yol olarak geçecek. Önümüzdeki ilk yerel seçimlerde üç büyük partiadaylarını açıkladı. Adaylar kadro ve proje çalışmalarına son hızla devamediyorlar. Tabiî ki yakın geçmişimizde Aksaray gündeminde epeyce yer kaplayansanayi kentsel dönüşüm projesi ve sanayiye yapılacak projeler ile ilgili konudabu merakın hemen hemen odak noktasını oluşturmakta. Elbette Aksaray Belediyesitarafından Aksaray gündemine sokulan ve Toki ye yaptırılacak olan sanayikentsel dönüşüm projesi için artık yeniden aday gösterilmeyen sayın başkanınifadeleri ile “ Gemileri yaktık, artık olmazsa olmaz, bu proje ya yapılacak yayapılacak” demesinin ardından sanırım AKP ‘nin yeni genç adayının fikirleri bizimkilerdendaha çok merak ediliyor olsa gerek. Çünkü aynı siyasi partiden adaygösterildiğine göre bir önceki Belediye Başkanının icraatlarına devam edipetmeyeceği merak konusu. Sayın AKP adayının bu konudaki fikirlerinin ip uçlarıgayet net ortadadır. 7 Ocak 2013 tarihinde yaptığı basın açıklamasında sanayiprojesine tam destek olduğunu, bu proje hepimizin projesi diyerek ve bu projeyidesteklediğini belirten bir basın açıklaması yapmıştır. Bu basın açıklamasınınalt başlığında “Bunun için esnaflarla görüşüldü anketler yapıldı, beklentilerdinlendi, ihtiyaçlar tespit edildi ve bütün bunlar bir araya getirilerek ortayamuhteşem bir dönüşüm eseri çıkarıldı” ifadesini kullanmaktadır. Sayın aday 28 Aralık2013 Cumartesi günü ise yerel bir gazetede çıkan basın açıklamasında “Sanayi esnafınarağmen proje uygulanamaz, oturup birlikte karar veririz” diyor.  Sayın Başkan 2013 yılının 7 Ocağında “Bunun içinesnaflarla görüşüldü anketler yapıldı, beklentiler dinlendi, ihtiyaçlar tespitedildi ve bütün bunlar bir araya getirilerek ortaya muhteşem bir dönüşüm eseriçıkarıldı” diyorsunuz. Bu gün “Tekrar birlikte oturup karar veririz size rağmenbu proje uygulanamaz” diyorsunuz. Yakın zamanda da sanayi esnafını mağduretmeyeceğinizi de belirtmiştiniz. Şimdi size sormak istiyorum

 

-         Bu proje Aksaray gündemine getirildiğinde siz hangigörevde idiniz?

-         Bu partinin Merkez İlçe Başkanı değimliydiniz?

-         Milletvekilliği adaylığı ile boşalan Belediye MeclisÜyeliğine yedek sıradan girmiş Belediye Meclis kararlarının altında imzası olansiz değimlisiniz?

-         O gün madem bu proje sanayiciyi mağdur ediyordu, madembu proje sanayiciler ile görüşmeden yapılamazdı o gün sesinizi çıkardınız mı? Ogün engel olmak için herhangi bir ifadeniz odumu?

Şimdi işin dahagaribi 28 Aralık’taki açıklamasında sayın Başkan diyor ki “Ben sadece inşaatmühendisi olarak teknik anlamda güzel bir proje olduğunu ifade ettim” yine bubasın açıklamasında diyor ki “Kimseye rağmen bunu yapmayacağız. Özelliklesanayi esnafı kardeşlerimizin istemediği bir şey olmayacak. Hep beraber ortakakılla proje değerlendirilir  yenidenartısına eksisine bakılır” Aksaray’ın sanayisi deneme yanılma yolu ile kararverilecek bir şey midir. Madem siz gene görevdeydiniz, madem Belediye MeclisÜyesiydiniz, madem AKP Merkez İlçe Başkanıydınız artısına eksisine bu projeAksaray gündemine “Ya olacak ya olacak” diye katılırken aklınız nerede idi.Artık anlaşılan o ki seçim atmosferine girilirken vatandaşın aklını çelmek için“dün dündür bu gün bu gün dür” söylemleri, dün söylediğinin arkasında bu gündurmamalar ve artık insanları inandırmak için her türlü kelime oyunları yapılacağabenziyor. Eğer 28 Aralık’taki ifadelerinin arkasında ise buna 7 Ocak’ta çoksert tepki koyması gerekirdi. Biz hangisine inanacağımızı anlayamadık, kararveremedik inşallah kamuoyu bu konudaki düşüncelerini, takdirlerini, bizden dahaiyi yapar diyorum hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00