• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Aksaray’ın Su Sorunu Dosyası Hisarcıklıoğlu’nda

Aksaray’ın Su Sorunu Dosyası Hisarcıklıoğlu’nda
Aksaray’ın Su Sorunu Dosyası Hisarcıklıoğlu’nda

Aksaray'ın su sıkıntısı konusunda yoğun bir çalışma başlatan ve  bu çalışmalar kapsamında Aksaray Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi'nden akademisyenlerle bir heyet kuran Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, heyet kapsamında alınan raporları ve yapılması gereken çözüm önerilerini TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na Ankarada bir toplantıda iletti.

 

Aksaray'ın su sorununu ve çözüm önerilerini içeren dosyanın çok geniş çaplı ve teferruatlı olduğuna değinen Hamit Özkök, "Aksaray Ticaret Borsası olarak sonuca ulaşmak için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Çalışmalar kapsamında elde edilen raporlar, su sorunu ve çözüm yolları geniş çaplı bir dosya ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na ilettik. Su sorunu Aksaray için gerçekten çok büyük bir önem taşıyor. Bunu ne yapıp yapıp çözmemiz gerek. Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'ımızda ciddi anlamda birlik ve beraberlik sergiliyoruz. Bizler borsa ve tarım platformu olarak başta sayın valimiz, vekillerimiz, belediye başkanımız ve il başkanımız ile sürekli görüşüyoruz ve onlarda sağ olsunlar desteklerini bizden esirgemiyorlar. Çalışmalarımızda bize destek vererek su sorunumuz ile mücadele ediyorlar. İnşallah bu sorunumuzu en kısa sürede çözeceğiz" dedi. Başkan Özkök, Aksaraylı çiftçilere de seslenerek, "Kıymetli çiftçi arkadaşlarımız, suyumuza sahip çıkalım. Suyumuzu boşa harcamayalım. Vahşi sulama gibi suyun boşa harcandığı sulama yöntemlerinden kaçınalım" dedi.

  TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise Hamit Özkök tarafından verilen dosyayı Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a iletmek üzere teslim alarak, "Aksaray'ın sorunu inşallah gidereceğiz. Gerekli çalışmalar ne ise başkanımız Özkök'ün dosyasını inceleyerek Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'a da ileteceğiz. Bu çalışmanın takipçisi olacağız. Çalışmayı yakından takip eden başkanımız Hamit Özkök'e de teşekkür ediyorum" dedi.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00