• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Aksaray’ın Geleceğini Projelendiriyoruz

Aksaray’ın Geleceğini Projelendiriyoruz
Aksaray’ın Geleceğini Projelendiriyoruz

MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Dr. Rıfkı Karabatak, 44 kişiden oluşan proje ekibiyle yapmış oldukları çalışmaların sonuna gelindiğini, önümüzdeki günlerde peyderpey başlıklar halinde projelerini açıklamaya başlayacaklarını ifade etti. Proje ekibini çoğunluğu üniversiteli hocalardan  olmak üzere, kendi dallarında gerek akademik gerek pratik yönden uzmanlıkları tescil edilmiş kişilerden oluşturduğunu ifade eden Karabatak, “Yüce Yaradanınizniyle halkımızın takdiri sonrasında bu ekiple Aksaray için çok şey yapacağız “ dedi.  Proje işinin bir ufuk meselesi olduğu ve bilime dayalı olduğu gerçeği üzerine, küçük ayrıntılar peşinde koşmadıklarını; bunu söylersek bazı kesimlerin teveccühünü kaybederiz demediklerini, aklın ve bilimin emrettiğini Aksaray’ın geleceği için uygulayacaklarını ifade etti.Kısaca “Biz Aksaray’ın geleceğini projelendiriyoruz. “ dedi.

SomuncubabaKülliyesi,Kültürpark,Azm-i Milli, UluIrmak Çevresinin Düzenlenmesi, Kılıçaslan Parkı, Seyir Tepesi gibi birçok projenin MHP’nin projeleri olduğunu dile getiren Karabatak, bu projeleri doğru uygulamaktan bile mevcut belediyenin acze düştüğünü, hata üzerine hata yaptığını dile getirdi. Özellikle, seyir tepesinin yerinin yanlış seçildiğini, Uluırmak projesinde yanlış ve pahalı malzeme kullanarak şehrin uzun yıllarda meydana gelme olasılığı bulunan taşkın tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldığını,  Kılıçaslan parkının doğallıktan uzaklaştırılarak meydan görünümü verildiğini, Kültürpark’ın bu şehrin kültürüne hizmet etmeyecek şekilde dizayn edildiğini eleştiren Karabatak, mevcut belediyenin geliştirdiği tek proje olan Sanayi Projesinin ise kime hizmet ettiğini ve akıbetinin ne olacağını çok iyi bildiğini ve içinin sızladığını ifade etti.

Yaptıkları anket çalışmaları sonucunda Aksaray’ın en önemli sorunun “içilemeyen su” olduğu sonucunun çıktığını dile getiren Karabatak, insanların neredeyse araç yakıtı masrafları kadar damacana suya para harcadıklarını, bunun ise Aksaray ölçeğinde iller açısından Aksaray için çok vahim bir gerçek olduğunu dile getirdi. Damacana su kullanamayan vatandaşların ise 30 yıl önce köylerde olduğu gibi tatlı su çeşmelerinden evlerine su taşıdıklarını, bu suyun bile kalitesinin tartışmalı olduğunu dile getirdi. Bu konuda birden fazla projelerinin olduğunu dile getiren Karabatak nüfus artışı bu hızla devam etse bile Aksaray’ın önümüzdeki en az elli yıl için su problemini ortadan kaldıracaklarını bildirdi.

Diğer bir sorun kaynağının ise şehir içi trafiği olduğunu dile getiren Karabatak, bu konunun uzun zamandan beri ihmal edildiğini, mevcut belediyenin yandaşlara rant kazandırma ve ilkel oy avcılığı nedeniyle şehri dar bir alana sıkıştırdığını, bu nedenle özellikle şehir içi trafiğinin patlama noktasına geldiğini dile getirdi. Bu konuda kurdukları imar ve trafik komisyonunun, Aksaray için uygulanabilecek bütün alternatifleri en ince ayrıntılarına göre değerlendirdiklerini,  bu konunun bu haliyle çözümünde çok zorlandıklarını ama hala bu şehrin trafik sorununun çözümü için geç olmadığını dile getirdi.

Şehrin diğer bir önemli sorununun da işsizlik olduğunu dile getiren Karabatak, bu konu her ne kadar ülkenin genelini kapsayan ve başta iktidarın çözmesi gerektiği başlıca sorun olsada, bu konuda kendilerinin yapacaklarının bulunduğunu ve açıklayacakları projelerin şehirde büyük bir heyecan yaratacağını ifade etti.

Eğitim sorunundan belediyelerin kaçmaması gerektiğini bildiren Karabatak, Aksaray’ın eğitim alanında ülkede 56 sırada bulunduğunu, bunun çok kötü bir sonuç olduğunu bu konuda derhal herkesin bir eğitim seferberliğine girmesi gerektiğini bildirdi. Eğitimin yanında sosyal ve spor ile ilgili projelerinin de yine öğretmen ve akademisyenler tarafından kurulan bir komisyon ile şekillendiğini ve yakında açıklayacaklarını söyledi.

           

Sadece eğitim olsa iyi. CNBC-e Bussines dergisinin hazırladığı araştırma, tüm  sorularınızın cevabını veriyor. Aşağıdaki rakamlar, illerin o kategorideki sıralamada Türkiye genelinde kaçıncı olduğunu gösteriyor...

 

AKSARAY

Genel sıralamada: 65

Ekonomi: 51

Eğitim: 56

Sağlık: 58

Güvenlik: 58

Kent hayatı: 76

            Aksaray’ı asla hak etmediği bu sıralardan yukarı taşımak üzere Aksaray’ın ve evlatlarımızın  geleceğini projelendiriyoruz. Halkımızın destek ve önerilerini bekliyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00