---ValiŞeref Ataklı, Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Jandarma Komutanı Albay LeventÖlmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 25.Yıl pastasını kestiler.
---25.yılanısına 40 farklı mekânda 15 solist ve 22 enstrümanla çekimlerigerçekleştirilen ‘Aksaray İçin Çal/Gelin Tanış Olalım’ klibinin gösterimiyapıldı.
Aksaray’ın1989 yılında yeniden vilayet oluşunun yıldönümü düzenlenen resepsiyonlakutlandı. Resepsiyonda 25. Yıl anısına Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi veİl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen Aksaray İçinÇal/Gelin Tanış Olalım' klibinin galası yapıldı.
Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve İl Kültür ve TurizmMüdürlüğü tarafından ortaklaşa Grand Altuntaş Otelde düzenlenen 25.yılResepsiyonuna, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Milletvekili Ali Rıza Alaboyun,Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,Aksaray Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Baro BaşkanıLevent Bozkurt, Aksaray Eski Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Basın mensuplarıve çok sayıda davetli katıldı.
Resepsiyon Aksaray’ın Vilayetlik serüveninin anlatıldığısergi açılışı ile başladı. Serginin açılışını yapan Vali Şeref Ataklı veberaberindeki heyet 1920 yılından 1933 yılında kadar Vilayet olan daha sonraNiğde’ye bağlı ilçe iken 1989 yılında Türkiye’nin 68. Vilayeti olan Aksaray’ınil olmak için verdiği mücadelenin fotoğraflar ve gazete kupürleri ileanlatıldığı sergiyi gezdi.
Aksaray Valisi Şeref Ataklı resepsiyonda yaptığıkonuşmasında, Aksaray’ın tarihin ilk dönemlerinden itibaren önemli bir yaşammerkezi olduğunu birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını söyledi.
Selçuklu şehri olan Aksaray’ın 13 Ekim 1920 tarihinde MustafaKemal Atatürk’ün başkanlığını yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafındanmüstakil bir vilayet olarak ilan edildiğini ancak 1933 yılında tekrarzilyetliğinin lağvedildiğini ifade eden Vali Ataklı; ‘1933’ten 1989 yılınakadar geçen 56 yıllık ilçelik döneminde Aksaray vilayetlik dönemindekikazanımlarının kaybetmiş ve uzun yıllar il olmanın nimetlerindenfaydalanamamıştır. Yeniden vilayet olma inancını hiçbir zaman kaybetmeyenAksaray, nihayet 1989 yılında tekrar vilayet olarak hızlı bir gelişim sürecinegirmiştir.’ dedi.
Vali Ataklı, Aksaray’ın yeniden vilayet olma mücadelesindedönemin Aksaraylı siyasetçileri ve gazetecilerinin emek ve katkıları olduğunubelirttiği konuşmasında ‘Tarihi yolculuğu içerisinde Aksaray’a hizmet eden hermeslek ve statüde herkese ve özellikle Aksaray’ın vilayetlik serüveninde emeğigeçenlere Aksaraylılar adına teşekkür ediyorum.’ dedi.
Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun da yaptığıkonuşmasında Aksaray’ın Orta Anadolu’nun göbeğinde ülkenin omurgası bel kemiğiolduğunu söyledi. İstanbul’un fethinin ardından kentten çok sayıda Aksaraylınınİstanbul’a gönderildiğini belirten Milletvekili Alaboyun, Osmanlının gittiğiyerlerde Türkleşme ve İslamlaşmanın bel kemiğini oluşturan bir toplum olarakAksaraylıların yer aldığını söyledi.
Aksaray BelediyeBaşkanı Haluk Şahin Yazgı ise yaptığıkonuşmasında, Aksaray’ın tarih boyunca kilit noktalarda yer aldığını söyledi.2. Kılıçaslan ile Aksaray’ın kadim bir Selçuklu Şehri olarak ‘Şehri Süleha’ adıile anıldığını ifade eden Başkan Yazgı, farklı dönemlerden geçen Aksaray’ıntarihi serüveninde vilayet olarak 1920-1933 yıllarının ardından yeniden 1989yılında vilayet olduğunu söyledi.
Başkan Yazgı, Aksaray’ın yeniden vilayet olmasında döneminsiyasetçileri, gazetecilerinin büyük katkılarının olduğunu ifade ederek‘Aksaray’ı marka şehir yapmak, en iyi noktalara getirmek için hep beraberçalışacağız.’dedi.
Konuşmaların ardından 25.yıl anısına 40 farklı mekânda 15solist ve 22 enstrümanla çekimleri gerçekleştirilen ‘Aksaray İçin Çal/GelinTanış Olalım’ klibinin gösterimi yapıldı.
Resepsiyon sonunda Vali Şeref Ataklı, Milletvekili Ali RızaAlaboyun, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk ŞahinYazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar, Baro Başkanı LeventBozkurt 25.Yıl pastasını kestiler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.