• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Aksaray’da ​Somucu baba aşkın sırrı filmine tam destek

Aksaray’da ​Somucu baba aşkın sırrı filmine tam destek
Aksaray Belediyesi tarafından Aksaray’daki manevi değerlerin ve şehrin tanıtımına katkıda bulunması amacıyla yaptırılan “Somuncu Baba Aşkın Sırrı”filmi vizyona girdiği 1 Nisan tarihinden itibaren çok büyük destek görmeye devam ediyor.

Şeyh Hamid-i Veli Somuncu baba gibi manevi bir değerin hayatını günümüze taşıyan, sevgiyi, barışı, ilahi aşkı ve günümüzde ihtiyaç duyduğumuz değerleri anlatan bir film olarak Türk sinema tarihine damgasını vuran “Somuncu Baba Aşkın Sırrı”sadece Aksaray’da değil 81 ilde ve Avrupa’da çok büyük yankı uyandırdı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın imza attığı “Somuncu Baba Aşkın Sırrı ”filmine Sivil toplum kuruluşları ve mesleki kuruluşlardan da çok büyük destek geliyor. 

TOBB Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Akkurt’un öncülüğünde bir araya gelen Kadın ve Genç Girişimciler, toplu halde sinemaya giderek “Somuncu Baba Aşkın Sırrı”filmini izlediler.

TOBB Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Akkurt,TOBB Aksaray Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi ve Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi  Hasibe Yazgı,ATSO Başkanı Ahmet Koçaş’ın eşi Emine Koçaş,TOBBAksaray Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ercan Yeşilöz,Prof.Dr. Himmet Karadal,Eylem Demir, Handan Avcı, Kübra Adak, Sema Altınkaynak,Seda Uyar, Emrah Öztürk, Tolgahan Öztürk, Ali Dilekçi  ile  Vural Çetin’den oluşan heyette yer alan girişimciler “Somuncu Baba Aşkın Sırrı”filmini izledikten sonra bu filmle ilgili görüş ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdiler

HASİBE YAZGI “ HALUK BEY AKSARAY’IN TANITIMI İÇİN BU FİLMLE BİR KAPI AÇTI “

TOBB Aksaray Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi, Hasibe Yazgı, “Kadın girişimciler ve Genç girişimcilerle filmi birlikte seyrettik. Günümüzün materyali film, sinema bunlar birçok şeyi tanıtmak için en büyük iletişim aracı. Bu iletişim aracı ile birlikte Aksaray’ımızın adını duyurmamız gerekiyor. En güçlü silah olarak sinemayı kullandık. Seçim gezilerimizde vatandaşlarımız bizlere en çok Aksaray’ın tanıtılmadığı için şikâyetler ve serzenişlerde bulunuyorlardı. Haluk bey aslında bu filmle bir kapı açtı. Hem Aksaray’ın tanıtımına yönelik hem de Aksaray’ı daha iyi tanıtabilmek adına girişimcilere de bir kapı açtı. Tanıtıma yönelik daha iyi materyaller yapılması daha güzel çalışmalar yapılması adına Bence bu kapıdan birlikte geçmeliyiz. Bizlerde burada kalmamalıyız ve bizlerde belediye başkanımıza bu konuda destek olmalıyız. Her birimiz kendi adımıza kendi hesabımıza düşen işlevi yapmalıyız. Bu tanıtım olayı sadece belediyenin görevi değildir. Girişimci olarak bizde elimizden geleni yapalım diyorum.”

AKKURT, “BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN HALUK ŞAHİN YAZGI’YI SOMUNCU BABA AŞKIN SIRRI FİLMİ” GİRİŞİMCİLİĞİNDEN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM”

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Akkurt “Değerler ve Değerlilerimizi konu alan Somuncu Baba Aşkın Sırrı filmi için girişimciliğinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı’yı tebrik ediyorum. Girişimcilik dedim Çünkü girişimcilik bir cesaret ve inanma işidir. Kazanmak kadar kaybetmekte vardı ama Maşallah kazandık ki Somuncu Baba filmi ile Türkiye’de izlenme rekoruolarak şu an 5. Sıradayız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

YEŞİLÖZ, “AKSARAY’IMIZIN TANITIMINI SOMUNCU BABA’DAN ÖNCE VE SOMUNCU BABA’DAN SONRA DİYE NİTELENDİRİYORUM”

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ercan Yeşilöz “Salihler ve erenler şehri ŞehriSülaha’mız Aksaray’ımız için çok duygulandığımız bir an yaşadık. Somuncu Baba Aşkın Sırrı filmi hem Aksaray’ımızda erenlerin Salihlerin olduğunu ve onların hayatlarını en güzel şekilde beyaz perdeye aktarılan bir eser olmuş. 1989 yılında il olan Aksaray’ımızın tanıtımı konusunda ben Somuncu Baba’dan önce ve Somuncu Baba’dan sonra diye nitelendiriyorum. Şu anda 81 ilde ve Avrupada gösterimde olan bir filmimiz var. Tamamı Aksaray’da yapılmış ve Aksaray’ımızın birbirinden güzel mekânlarında çekilmiş bir film. Bu konuda özellikle Aksaray belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı beye çok teşekkür ediyoruz. Aksaray’ımızı çok güzel tanıtmış.”

PROF. DR. HİMMET KARADAL “BU FİLM BİR KAMU GİRŞİMCİLİĞİ ÖRNEĞİDİR”

Prof.Dr. Himmet Karadal, “Somuncu Baba filmini izledik. Aksaray’ımızın manevi değerlerini ve manevi zenginliklerini ortaya çıkarma bakımından önemli bir girişim olmuş. Bu girişimde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bu bir girişimcilik örneğidir. Kamu girişimciliğidir. Girişimcilik sadece ticari faaliyetlerle uğraşanlar için söz konusu bir kavram değil yenilikçi bir yaklaşımdır bu. Dolayısıyla belediye başkanımız bir girişimcilik örneği sergilediler. Bundan sonrada bu tür zenginliklerimizin ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmaları destekliyoruz.”

         “Somuncu Baba Aşkın Sırrı” filmini izleyen diğer girişimcilerde filmin Aksaray’ın tanıtımı adına yapılmış çok güzel bir eser olduğunu ifade ederek, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya Teşekkür ettiler. aksaraymedya.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00