• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Aksaray’da Hak Sahiplerine Tapuları Teslim Edildi

Aksaray’da Hak Sahiplerine Tapuları Teslim Edildi
Aksaray Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tapu tahsis belgelerinin esas tapuya çevrilmesiyle ilgili başlatmış olduğu çalışma sonuçlandı.

Belediye meclis salonunda yapılan törenle birlikte hak sahiplerine tapuları Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından teslim edildi. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, seçimden önce çözmeye söz verdiği sorunların başında gelen tapu tahsis sorununa çözüm üretmeye başladı. Aksaray merkez imar planı sınırları içerisinde gecekondusu bulunan ve bu gecekondusundan dolayı 2981 yasadan faydalanarak tapu tahsis belgesi almış hak sahipleri ilgili çalışma Başkan Yazgı’nın direktifleriyle hız kazandı. Geçtiğimiz aylarda tapu tahsis belgesi olan hak sahiplerinin tapularının esas tapuya çevrileceği konusunda Aksaray Belediyesi tarafından duyuru yapılmıştı. Duyuru üzerine tapusu olmayan gece kondu sahipleri, oturdukları evin esas tapuya aktarılması için müracaatta bulunmuşlardı. Müracaatlar doğrultusunda Zafer, Bedir Muhtar, Kalanlar, Laleli, Kurtuluş, Hacılar Harmanı, Yeni Mahalle, Yunus Emre ve Fatih Mahallelerinde, Belediye Plan ve proje müdürlüğü tarafından araştırma ve inceleme başlatıldı. Ve sonuç olarak 50 hak sahibinin tapu tahsis belgeleri esas tapuya çevrildi.

Aksaray’da gecekondularla ilgili iki ana konunun olduğunu belirten Başkan Haluk Şahin Yazgı, “İlk konu tahsis belgesi olup gecekondusu olanlar. Bir diğer ise tahsis belgesi olmayıp gecekondusu olmayanlar.

İlk etapda Tapu tahsisi belgesi Aksaray Belediyesine ait arsada olan hak sahiplerine tapu satışı hemen yapılmaktadır. Tapu tahsisi belgesi ve gecekondusu maliye hazinesinde olanlar için ise belediyemize bünyesine katılarak vatandaşımıza devrini yapacağız” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00