• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Aksaray’a projelerimiz hazır, biz hazırız...

Aksaray’a projelerimiz hazır, biz hazırız...
Aksaray’a projelerimiz hazır, biz hazırız...

           Binlerce yıllık geçmişiyle çoksayıda medeniyete ev sahipliği yapan Aksaray, Orta Anadolu’nun  parlayan yıldızı Tarihi eserleri, mistikdokusu, yetiştirdiği alimleri ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizmpotansiyeline sahip olan Aksaray,  Dünya’nın 1 numaralı  seçkineserlerinden biri  olan Ihlara Vadisi,Selime Katedrali, Aşıklı Höyük, Eğri Minare, Yunus Emre Türbesi, Sultanhanı,Ulu Cami, Hasan Dağı, Somuncu Baba, Yüksek Kilise, Tuz Gölü ve Kızıl KiliseleriyleTürkiye’nin potansiyelini dünyaya tanıtabilmek açısından en önemli kentlerimizarasında yer alacaktır. Aksaray diğer kentleri taklit etmeye ihtiyacı yoktur.onu benzersiz kılan değerleri yaşatacak, potansiyellerini turizm, kültür, bilimve sanat dahil çok çeşitli alanlarda uluslararası rekabet gücüne dönüştürecekbir çok değerleri vardır. Havası, suyu, dağı, kışın beyaz yazın yeşil doğasıylaadeta bir yeryüzü cennetini andıran kenti tüm nimetlerinden faydalandıracağız.Bunca medeniyetin beşikliğine ev sahipliği yapmış Aksaray’ı yeniden Dünyaşehirleri arasına sokacağız.

 

  AKSARAY’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELERİMİZHAZIR

            Aksaray Anadolu’nun MerkezindeSelçuklu şehri ve 5 girişli bir il olduğunu ifade eden Başkan Doygun, şunları söyledi: "Dünya'dakigelişmeler ve Türkiye'nin 2023 hedefleri Aksaray’a da rol biçiyor. Bize göreAksaray, Her zaman genç, hayat dolu ve bilge bir şehir.  tarihi dokusu korunmuş, tarihle bugünün yarınabirlikte taşındığı, büyük yatırımcıların tercih ettiği bir Aksaray olmasınıistiyoruz. Gelişen Türkiye’nin tüm avantaj ve imkanlarını Aksaray’akazandırarak geleceğimizi şekillendirelim. Aksaray halkının da büyük birdeğişim arzusunda olduğunu gözlemlediğini söyleyen Doygun, Bu seçim Aksarayiçin de çok önemli, Aksaray artık kabuğunu kırmalı ve hakkettiği yeregelmelidir.

          Konuşmasının devamında; “Aksaray içinhayati önem arz eden Aksaray’ın kaderini değiştirecek projelerimiz hazır.Halkın seveceği yaşamaktan gurur duyacağı bir şehri yeniden yapılandırmak,hayatın her alanına dair projelerle yüksek yaşam kalitesine ulaşmış modern birşehir hedefimiz için emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00