• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 19 °C

Aksaray Yolundaki Çalışmalar

Mustafa BOZDAĞ

Dahaönce Yaşanan ölümlü kazalardan dolayı bu konu ile ilgili bir yazı yazmıştım.Şimdi o yazının devamı olarak bir yazı daha yazma ihtiyacı duydum.

 Bayram için köye gittiğimde Konya’danSultanhanı’na kadar yolu dikkatlice inceledim. Yolda giderken kendi kendime bazısorular sordum.

ü  Acabaneden bu kadar çok kaza oluyor?

ü  Birihmal mi var?

ü  Sürücülerçok mu dikkatsiz?

BiliyorsunuzAksaray - Konya yolu Türkiye’nin En düz ve araç trafiği bakımından en yoğunyollarından biri, Ak parti hükümetinin 15000 Km duble yol yapacağız diyerek ilkseçimi kazanması ile birlikte Aksaray Konya karayolunda başlayan çalışmalar, Otarihten bugüne kadar devam etmektedir. Bu dönem içeresinde bu yoldaki çalışmahiç bitmemesi özellikle yol üzerindeki köylerde yaşayan vatandaşları sıkıntıyaneden olsa da Kazalar konusunda Temel sorun sürücülerin Aşırı hızındankaynaklanıyor. Adeta köye varıncaya kadar diken üzerinde gittim. Araçlar biz Sultanhanı’navarıncaya kadar bir tek bile araç sollamazken bizi sollayanların araç sayısınınhattı hesabı yok diyebilirim.

Buyolda Sürücüler açısından Dikkat edilmesi gereken nokta Eğrikuyu- Eşmekayaarasıdır. bunu daha öncede söyledim bir kez daha söylüyorum. Özelliklesürücülerin bu bölgede çok daha dikkatli olması gerekmektedir. Buradaçalışmalar devam ediyor. Ama yine de yetkililer tarafından bu bölgede olankazalar ile ilgili detaylı bir araştırma yapmalarının fayda sağlayacağıkanaatindeyim.

Yoldaki çalışmalar çok ağır gidiyor

Yoldakiçalışmaların ben bu yılda bitmeyeceği kanaatindeyim. Köylülerden edindiğimbilgi çalışmaların hızlı gibi gözükse de çok yavaş ilerlediği yönünden hattabazı köylüler Çalışanlar saat 15:00 de bırakıp gidiyorlar. Böyle giderse busenede bitmez dediler.

Bozcamahmut ikiye ayrılıyor

Yoldaen ciddi çalışma Bozcamahmut bölgesinde olacağa benziyor. Bozcamahmut adetadeyim yerinde ise ortadan ikiye ayrılıyor. Karayolları burada aslında güzeldüşünmüş Eşmekaya tarafında bulunan Kanıca olarak bilinen tepeden Konyatarafında bulunan Meraller Petrol bölgesindeki tepeye kadar olan bölgedeki yolkısmını yükseltileceği, yollar arasına yayanın geçemeyeceği şekilde demirbariyerden oluşacağı, araçlara ise yolun belli noktalardan ana yola geçiş verileceğisöylenmiştir.  Bu bana göre çok güzel birdüşünce sebebi ise süratli işleyen bu yoldan yaya ve hayvan geçişininengellenmesi gerekiyordu. Yapılan çalışma ile ilgili olarak Köy içerisindenAksaray ve Konya’ya gidişlerde bir problem yok Sadece Aksaray’dan gelişte köye girişiçin köprü altından girişte bir problem olabileceğini düşünüyorum. Bunun sebebi olarak köy ortasına yapılanköprü çok dar yapılmış bana göre 2 aracın rahat geçebileceği şekildeyapılmalıydı. “Karayolları Aksaray’dangelişte tek yön olarak düşünmüş olabilir ama bu köprü köylü tarafından çiftyönlü araç geçişi olarak kullanılacağı kanaatindeyim.” Ha diyeceksiniz ki Bozcamahmut ne kadaryer kaç araç geçecek diyebilirsiniz. Ama bilindiği gibi olmayacak yerde kazalarolabiliyor. O yüzden bu köprü 1 sefer yapılıyor en azından 2 aracın rahatça geçebileceğişekilde yapılabilirdi.

Sonuçolarak bu yolda bu çalışma yapılacak bizim önerimiz sürücülerin daha dikkatliolmaları, özellikle hız kurallarına uysunlar yetkililerin burada biraz dahahassasiyet ile çalışmaları ve bu yoldaki çalışmaların ivediliklebitirilmesidir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00