• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Aksaray Valisi Halkla İç İçe

Aksaray Valisi Halkla İç İçe
Aksaray Valisi Halkla İç İçe
 
Hilmi YOL-Eskil

İlimiz Valisi Selami Altınok, ilimize atandığı günden beri Aksaray Halkıyla iç içe bir görüntü çiziyor. Bu duruma alışkın olmayan vatandaşlar, Valiyi gördüklerinde ‘’Aksaray Valisine ne kadar da benziyor’’ diye kendi aralarında konuşuyorlar. Gördükleri kişinin gerçekten de Vali olduğunu gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

            Aksaray Valisi Selami Altınok, eşi Gülhan Hanım çocukları Berkay ve İrem ile birlikte koruma memurları olmadan,  alışveriş merkezlerinde çarşıda, pazarda, piknik alanlarında, vatandaşlarla sohbet ederek halktan biri olduğunu gösteriyorlar. Birkaç kere de Aksaray spor formasını giyip tribünlerden Aksarayspora destek olan valiyi gören vatandaşlar Aksaray, Aksaray olalı böyle Vali görmedi demeden kendilerini alamıyorlar.

            İlimize atandığı günden beri farklı bir vali olduğunu hissettiren Aksaray Valisi Selami Altınok,  şu sıralarda da Aksaray’ ın en önemli sorunlarından biri olan Aksaray’ ın tanıtımına çalışmakta. Valimiz,  Sürekli olarak İstanbul-Aksaray, Niğde-Aksaray ve Konya-Aksaray olarak karıştırılan ilimizi, 16-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ankara’ da tüm Türkiye’ ye tanıtmak için kolları sıvadı. Turizmin, tarımın, sanayinin ve hayvancılığın bulunduğu, tam geçiş güzergâhı olmasına rağmen yeteri kadar tanıtılmadığı için dert yanan Aksaraylı’ ların sesini duyan Valimiz Belediye Başkanları ve Sivil Toplum Örgütleri ile bir komite kurarak Aksaray tanıtımı için de tüm hızla çalışıyor.

            İlimiz Valisi Selami Altınok’ un Eşi Gülhan Hanım’ ın organize ettiği ‘’Gönül Elçileri’’ projesi kapsamında 10 bini aşkın kişi gönül elçisi oldu.  ‘’Koruyucu Aile Hizmeti’’  ‘’Kaliteli Yaşam ve Kuşaklar Arası Uyum’’   ‘’Engelli ve Hizmetlere Erişim’’   ‘’Aile ve Yoksulluk’’   ‘’Kadın ve Güçlenme’’ gibi alt projeleri de bulunan ‘’Gönül Elçileri’’ projesi sayesinde anne sevgisini, baba sevgisini ve duygusunu yüreğinde hissedemeyen çocuklarımıza bir nebze olsun anne ve baba sevgisini hissettirmenin onları gelecekleri açısından çok önemli olduğu ifade ediliyor. Gülhan Hanım tüm ilçeleri, kasabaları hatta birçok köyü ziyaret ederek, toplantılar yaparak binlerce Gönül Elçisini Aksaray’ a kazandırarak ilimizin en n büyük Gönül Elçisi oldu.

Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan vatandaşlar ise ‘’Valimiz ve ailesi halktan biri gibi hafta sonları çarşıda, pazarda, piknik alanlarında hatta Aksaray spor maçında Aksaray spor forması ile birlikte tribünde görmek mümkün. Kendisinin uzun yıllar Aksaray’ da kalmasını temenni ediyoruz’’ diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00