• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Aksaray Üniversitesi 9 Yaşında

Aksaray Üniversitesi 9 Yaşında
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, ASÜ’nün 9’uncu kuruluş yıldönümünü yazılı bir basın açıklamasıyla kutladı.

- ASÜ Dikkat Çeken Bir Büyüme Gösterdi -

 

Kurulduğu günden buyana hızlı şekilde büyüyen ve özellikle son 4 yıl içinde, pek çok alanda önemli gelişmeler kaydeden ASÜ’nün bir dünya üniversitesi olma yolunda ilerlediğini belirten Rektör Acar, “Evrensel düşünen yereli gözeten üniversitemiz, kurulduğu günden buyana Türkiye ve Aksaray için değer üretiyor. Üniversitemiz özellikle son 4 yıl içinde bilimsel, sosyal, kültürel, edebi ve sportif alanlarda Türkiye’nin en dikkat çeken üniversiteleri arasında yer almıştır” dedi. Öğrenci sayısının 18 bini aştığını ve bu sayının kısa süre içinde 20 binlere ulaşacağını ifade eden Prof. Acar, “Fiziki anlamda da üniversitemiz ciddi bir büyüme ivmesi yakalamıştır. Kurulduğunda 4 fakülteye sahip olan üniversitemizde şu anda 9 fakülte bulunmaktadır ve bu fakültelerin 7’si faal durumdadır. Bugün üniversitemizde 4 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu, 2 Enstitü, 11 Araştırma Merkezi, 26 tam donanımlı laboratuvar, yarı olimpik yüzme havuzu, cami, sosyal yaşam merkezi, spor salonu, atletizm pisti bulunmaktadır ve altyapı çalışmaları tamamlanma aşamasına gelmiştir” dedi.

 

- Son Derece Önemli Başarılar Elde Edildi -

 

Sadece fiziki olarak değil akademik anlamda da ASÜ’nün büyük bir üniversite olduğunu ifade eden Acar, “Üniversitelerin akademik başarıya göre sıralandıkları listede üniversitemiz, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında birinci ve ikinci sıradadır. Türkiye’nin “En İyi Bin Bilim İnsanı” listesinde üniversitemizden 4 akademisyenimiz bulunmaktadır. Sportif anlamda farklı branşlarda sporcularımızın ve takımlarımızın ulusal ve uluslararası dereceleri bulunmaktadır. Yılda ortalama 500 civarında kültürel ve bilimsel etkinlik gerçekleştirilmektedir” dedi.

 

- Emeği Geçen Herkese Sonsuz Teşekkürler -

 

Başarının tek başına değil el birliği ile elde edildiğinin altını çizen Rektör Acar, “Üniversitemizin kuruluşu ile ilgili kanun teklifinin hazırlanmasına ve yürürlüğe girmesine katkı sağlayan siyasilere, milletvekillerimize, Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, Kurucu Rektörümüz ve ekibine, sivil toplum kuruluşu ve oda temsilcilerine, işadamlarına, fikir ve yazılarıyla üniversitenin kurulmasına ve gelişmesine katkı sağlayan tüm gazetecilere, halkımıza, akademisyenlere ve idari personelimize şükranlarımı sunuyorum. ASÜ’nün büyümesi için bugüne kadar gösterilen gayretleri daha yukarılara taşımak amacındayız ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

 

Aksaray Üniversitesi 17 Mart 2006 tarihli, 26111 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 5467 sayılı kanunla kuruldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00