• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Aksaray OSB’de Yatırım İçin Arsa Tahsisleri Devam Ediyor

Aksaray OSB’de  Yatırım İçin Arsa Tahsisleri Devam Ediyor
Aksaray OSB’de Yatırım İçin Arsa Tahsisleri Devam Ediyor

 Organize Sanayi Yönetim Kurulu Toplantısı, Aksaray Valisi OSBYönetim Kurulu Başkanı Selami Altınok Başkanlığında; Aksaray Belediye BaşkanıOSB Başkan Vekili Nevzat Palta, Yönetim Kurulu Üyeleri İl Özel İdaresi GenelSekreteri Ramazan Altundağ, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaşve OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar’ın katılımıyla yapıldı.

Valilik Makamında yapılan toplantı sonunda açıklamalarda bulunanVali Selami Altınok, Aksaray’a yatırımların devam ettiğini söyledi.

 

Sabancı ve Japonortaklığıyla Aksaray’da yapılacak büyük yatırım müjdesini daha önceverdiklerini belirten Vali Altınok,  toplam960 bin metrekare alanın tahsisi için işlemlerin başlatıldığını söyledi.

Aksaray’dageleceğini iyi gören, kazanacağını bilen yatırımcıların Aksaray’da yatırımyapmanın avantajlarını da gelip gördüğünde hemen parsel talebinde bulunduğunuifade eden Vali Selami Altınok, yaptıkları yönetim kurulu toplantısında 4 yeniyatırımcıya toplam 40 bin metrekare parsel tahsisi yaptıklarını söyledi.

Aksaray’da çokgüzel günler yaşadıklarını Aksaray’ın adeta dörtnala gittiğini vurgulayan ValiAltınok açıklamasını şöyle sürdürdü: ‘Aksaray adına güzel günler yaşıyoruz.Yani hızlı bir şekilde koşuyor Aksaray, dörtnala gidiyor. Aksaray’a yapılmasıplanlanan 400 yataklı devlet hastanesinin de ihale işlemleri başladı. Şehrimize400 yataklı gerçekten çok modern Türkiye cumhuriyeti devletini şanına veAksaraylı hemşerilerimize yakışır mahiyette bir hastane yapılacak. Onun mutluluğunuda bütün hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Bundan 5-10 sene sonra Aksaraygerçekten Türkiye’deki parmakla gösterilen ender vilayetlerden bir tanesiolacak. Allah ömür verirse hep beraber bu güzel günleri göreceğiz ’dedi.

 

Aksaray BelediyeBaşkanı OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Belediye Başkanı Nevzat Palta iseyaptığı açıklamasında 100 kişinin daha istihdamının sağlanacağı 40 dönümcivarında arsa tahsisini gerçekleştirdiklerini bundan büyük mutlulukduyduklarını söyledi.

Aksaray’ın başta5084 sayılı teşvik yasası arkasından çıkan yeni teşviklerle beraber bir cazibemerkezi olmaya başladığını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray’agelen büyük yatırımcıların ulusal ve uluslararası yatırımcıların yatırım içinAksaray’ı tercih etmesinin önemli bir gösterge ve güven kaynağı olduğunusöyledi.

Büyük yatırımlarınAksaray’ı daha da cazibe merkezi haline getirdiğini belirten Belediye BaşkanıNevzat Palta; ‘Doğuş grubunun buraya yatırım yapması, Sütaş,  son olarak Japon ve Sabancı grubunun burayabüyük yatırım yapması buna benzer mersedesin burada olması Aksaray için olumluimaj oluşturuyor. Yatırım yapmak isteyenler ‘Bu insanlar boşa yatırım yapmaz’diye düşünüyor. En son burada Japonlarla Sabancı grubu yatırım yaparken minimumaltı ay burada inceleme yaptılar. Dolayısıyla bu holdingler bu yatırım gruplarıyatırım kararı alıyorsa Aksaray’ın yatırıma en uygun illerden birisi olduğunu görüyorlar.Dışarıdaki Aksaray algısı bu. Aksaray’ımız için bu çok önemli gösterge ve güvenkaynağı. Tüm bu süreçlerde elbirliği ile Sayın Valimiz başta olmak üzere OSByönetim Kurulumuz, Aksaray milletvekillerimiz ile birlikte Aksaray’ın daha iyiyerlere gelmesi için gayret ediyoruz.’diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00