• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Aksaray Malaklısı Patenti Uluslar Arası Arenaya Taşınıyor

Aksaray Malaklısı Patenti Uluslar Arası Arenaya Taşınıyor
Aksaray Malaklısı Patenti Uluslar Arası Arenaya Taşınıyor

Yüzyıllardır Aksaray sınırları içinde yaşayan ve bölgenin vazgeçilmez unsuru olan Aksaray Malaklısının ırk patentini almak için çok önemli adımlar atıldı. 

Kısa adı KIF olan Köpek Irkları Kinoloji Federasyonu tarafından Aksaray Malaklısı ırkının patentinin alınması için Uluslar arası düzeyde FCI’ya girişimlerde bulunuldu.

FCI Hakemi Irk Belirleyici Köpek Bilimcisi Uzman ve Türkiye Masası Şefi Kınolog Dr.  Milivoje Vrosevic, Eskişehir Üniversitesi Yabancı Diller Öğretim Görevlisi Köpek Irkları Kınoloji Federasyonu Başkanı Yrd. Doç.Dr. Ümit Özkanal,  KIF Yönetim Kurulu Üyesi Cem Sütunç, Akbaş Çoban Köpeği Koruma ve Araştırma Derneği Başkanı İlker Ünlü, Aksaray Malaklısının ırkını belirlemek ve çeşitli ölçümler yapmak için Aksaray’a geldi.

Dünyaca tanınan köpek uzmanları, Aksaray Malaklısı Irklarını Geliştirme Derneği AKMİD Başkanı Muammer Tıpırdamaz. İle birlikte Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınsoy’u ziyaret etti.

Yapılan görüşmede Federasyon Başkanı Ümit Özkanal FCI ile Türkiye’de ırk belirleme çalışması yaptıklarını ve bu kapsamda AKMİD Aksaray Malaklısı Dernek Başkanı Muammer Tıpırdamaz ile birlikte Aksaray merkez ve köylerinde Malaklı köpeklerinin ırkını tespit etmek için çalışmalara başlandığını kaydetti.

İki günlük çalışmaların ardından Malaklı hakkında çok iyi veriler elde ettiklerini belirten FCI Hakemi Irk Belirleyici Köpek Bilimcisi Uzman ve Türkiye Masası Şefi Kınolog Dr.  Milivoje Vrosevic,28 Haziran -02 Temmuz 2012 tarihleri arasında yeniden Aksaray’a gelerek Malaklı ırkı ile ilgili çalışmalarını devam ettireceklerini ifade etti.

Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınsoy, Aksaray ırkı malaklı köpeklerinin Aksaray’ın tanıtımı açısından çok önemli olduğunu belirterek, Malaklının patentinin alınması için Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’nın talimatıyla bu konuda gereken desteği vereceklerini kaydetti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00