• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Aksaray Karayolu

Mustafa BOZDAĞ

Buhafta içerisinde Eskil gündemi Bir motosiklet kazası haberi ile bir andadeğişti. Eğrikuyu mevkiinde meydana gelen kazada genç kardeşimiz Yunus EmreBelgemen yaşamını yitirdi. Kardeşi de ağı yaralı olarak hastanede yatmaktadır.Burandan Yunus Emre kardeşimizin mekânı cennet olsun, kederli ailesine debaşsağlığı dilerim.

EskilBelediyesi de bu ölümlü kazaya duyarsız kalmadı ve planladığı programlarınıiptal etti. Buradan bu duyarlı davranış için Başkan Alçay ve Eskil Belediyesi çalışanlarınateşekkür ediyorum.

Bilindiğigibi Aksaray Konya yolu araç trafiği bakımından Türkiye’nin En yoğun olarakaraç geçişinin yaşandığı yollardan birisidir.

Özelliklebu yol yaz aylarında bölgenin büyük bir tarım ovası olması münasebeti ile araçtrafiğindeki artış daha fazla olduğu gözlenmektedir. Yol ile ilgiliçalışmalarda genelde yaz döneminde yapıldığından yollardaki şerit sayısı zamanzaman tek şeride düşüyor. Buda bazen kazaları beraberinde getirebiliyor.

Akparti hükümetinin 15000 Km duble yol yapacağız diyerek ilk seçimi kazanması ilebirlikte Aksaray Konya karayolunda çalışma başladı. O tarihten bugüne kadar buyolda çalışmalar devam etmektedir. Bu dönem içeresinde bu yoldaki çalışma hiçbitmemesi özellikle yol üzerindeki köylerde yaşayan vatandaşları tedirgin etti.

Geçenhafta Orta Anadolu Gazetecilerini Ağaçlıda iftarda ağırlayan 68Gazeteciler Başkanı Sayın Ali Südemen burada yaptığı konuşmada öz eleştiriyaparak çevre illere bağlantılı yolların sadece Aksaray’ın kaldığını söylemiş,bende bu düşünceye katıldığımı söylemek isterim. Diğer taraftanAksaray’ın tanınmış gazetecilerinden Erdoğan Kaya bu yolda Kendisineburadan bir müjde vereyim Aksaray-Konya yolunda müthiş bir çalışma var. Umarımbu sene tamamlanır görünüyor diye bir yazısında ifade etmişti.

Buyolda sürekli kazalar oluyor, bu kazaların olması benim kafamda şu sorularınoluşmasına neden oluyor…

ü  Buyolda bu hummalı çalışma kaç yıldır var

ü  Yapımıbiraz daha hızlandırılamaz mı?

ü  Kazalargenellikle sıklıkla hangi km ler arasında oluyor.

ü  Ölümlükazalar genellikle Aksaray sınırı içerisinde mi olmaktadır.

ü  Buyolda denetim zafiyeti var mı?

ü  Köygirişimlerinde sürati azaltacak çalışma yapılacak mı?

ü  Bozcamahmuttakiacil servisin fonksiyonu artırılabilir mi?

Tabiburadan tüm suçu yola ve yetkililere yüklemek doğru olmaz kazaların bana göre%95 inin sebebi sürücülerdir. Sürücülerinde dikkatli olması Hız kontrolü, takipmesafesi gibi iki önemli kural bu yolda sürücüler tarafından pek uygulanmıyor,Birazda Siyasilerin ve milletvekillerimizin ve kamu kurum yöneticilerinin bukonuya hassasiyet göstermelerini ümit ediyorum.

Sonolarak son 15 yıl içerisinde olan ölümlü kazalardan Eğrikuyu yaylasından Eşmekaya arasının bir istatistiğinin çıkarılmasınıistiyorum. Ben düşünüyorum ölümlü kazaların hep bu bölgede olduğunugözlemledim.   Bu yol çok “DENETİMSİZ BİR YOL” olduğunudüşünüyorum. Yaklaşık 150 km yolda radar ya bir yerde var ya da yok, sürücülerbu yola çıktıklarında İsmail YK’nınşarkısında olduğu gibi “bas gaza canım bas gaza”  diyerek yola çıkıyor. Buda tabi kazalarıister istemez beraberinde getiriyor. Temennim Bu yoldaki çalışmalarınivedilikle bitirilmesidir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00